• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #358369  autor: arek1969
 08 wrz 2009, 11:06
Witam
Dzisiaj żona jedzie odebrac 2 karty sim playa. Numery były przeniesione 31 lipca.
I teraz pytanka:
1, Czy dostane 20 zł za przeniesienie przez 3 miesiące
2, Czy będe mogł wybrac jeden z dodatkowych pakietów

wszystkie w/w możłiwości wciąz sa na stronie playa, ale przed chwilą zadzwoniłem do konsultanta, który powiedział mi, ze tych 20 zl to raczej nie dostane, bo to było wazne do konca czerwca

rownież nie udzielił mi informacji co do mozliwości wyboru dodatkowych minut, twierdząc ze on nie ma takiej informacji

Jezeli dostane te 20 zl i jeden z 3 dodatkowych pakietów, to w jaki sposób beda one rozliczane?
Czy np. za te 20 zl jakie dostane będe mogl kupic pakiet 100 min do play i na stacjonarne?
tylko jezeli kupie ten pakiet, to najpierw będa chyba schodzic minuty z dodatkowego pakietu do wyboru

po prostu nie wiem jaki wybrac pakiet aby byl najkorzystniejszy dla mnie
a znajac play, na pewno jest tam niezle namieszane w regulaminie
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2009, 17:40 przez arek1969, łącznie zmieniany 2 razy.

#358371  autor: ciuchcia
 08 wrz 2009, 11:10
oczywiscie, ze takie bonusy dostaniesz. Przenosilem numer w sobote (od soboty aktywny w Play) i bez problemow zostaly bonusy naliczone

#358379  autor: widex
 08 wrz 2009, 12:06
Jezeli dostane te 20 zl i jeden z 3 dodatkowych pakietów, to w jaki sposób beda one rozliczane?
Czy np. za te 20 zl jakie dostane będe mogl kupic pakiet 100 min do play i na stacjonarne?
tylko jezeli kupie ten pakiet, to najpierw będa chyba schodzic minuty z dodatkowego pakietu do wyboru

po prostu nie wiem jaki wybrac pakiet aby byl najkorzystniejszy dla mnie
a znajac play, na pewno jest tam niezle namieszane w regulaminie
Konto główne to pieniadze z doładowań i kwota startera, a bonus to środki na rozmowy i wiadomości w polsce.
Opłata za pakiety pobierane są z konta głównego.

Skoro twierdzisz, ze regulaminy pokręcone to po co przenosisz numer?
Wszędzie regulaminy sa podobne ;]

#358391  autor: PiotrG-dz
 08 wrz 2009, 13:29
Hej Koledzy ! Znacie może kody sprawdzające bonusy(20zł) i ilość (40)minut przyznanych za MNP :?:

#358394  autor: ciuchcia
 08 wrz 2009, 13:33
bonus jest do sprawdzenia *101#, a minuty *102# (co do minut musialbym sprawdzic u siebie we freshu - bo pamietam ze cos nie tak bylo z tym kodem), ale ten pierwszy na pewno dziala.

#358404  autor: osachorzow
 08 wrz 2009, 15:06
1) kody: *101# kasa na koncie główny i bonusowym (20zł), minuty pod *104#
2) kasę bonusową dostaniesz
3) pamiętaj, że bonus wskoczą na konto w dniu NASTĘPNYM po zalogownaiu się karty w play

#358420  autor: DanielR
 08 wrz 2009, 17:09
arek1969 - wszystkie bonusy dostępne za przeniesienie numeru widoczne są też oczywiście w Play 24 Menu, które jest dostępne pod kodem USSD: *111#.

Jeżeli wybrałeś dodatkowo np. "Pakiet 40 minut do wykorzystania na połączenia głosowe oraz wideo do wszystkich krajowych sieci komórkowych i połączenia głosowe do krajowych sieci stacjonarnych" i dodatkowo Twoja żona kupiła startery w których aktywowałeś promocję "Bonus na start" (tak jak ja), to pamiętaj, że najpierw schodzą minuty, a dopiero po nich Złotówki przyznane w ramach przeniesienia (3 X 20 zł) oraz te z promocji "Bonus na start" (czyli 3 zł, albo 15 zł - w zależności od wybranego startera).

#358428  autor: Pawrzes
 08 wrz 2009, 17:52
Możliwe że od 10 września bonusem będzie już tylko po 20 zł na połączenia/SMSy bez pakietu minut/10 zł do wyboru - na stronie Play przed kilka dni był załączony regulamin ważny od 10 września... Oby on nie powrócił bo za około 1,5 miesiąca będę przenosił numer...

Pozdrawiam

#358433  autor: KamaZ
 08 wrz 2009, 18:18
A wie ktoś może o jakie minuty chodzi przy wpisaniu *106# :?:

*102# - zbieraj minuty
*104# - minuty promocyjne po przeniesieniu m. in.
*105# - play i stacjonarne

*106# - zagadka :P

#358444  autor: widex
 08 wrz 2009, 19:10
Pomocny pdf

Pomoc mojego autorstwa, przyda się założycielowi tematu ;]

Stworzyłem listę krótkich kodów dla znajomych. :P

P.S. są drobne błędy, ale to tam pół biedy

#358451  autor: TJE
 08 wrz 2009, 19:49
Mój brat dzisiaj był w play odebrać starter i dowiedział się że dostanie po 10zł przez 3 miesiące. Przenosi z orange a numer jeszcze działa w tej sieci. Przeniesienie zaczął 31 sierpnia i jeszcze nie jest przeniesiony.

#358453  autor: PiotrG-dz
 08 wrz 2009, 20:09
Mi ERA trzymała NR 7 dni już jestem w P4.
Kolego napisz skargę do UKE Oni na pewno pomogą :D

#358459  autor: DanielR
 08 wrz 2009, 20:32
TJE pisze:Mój brat dzisiaj był w play odebrać starter i dowiedział się że dostanie po 10zł przez 3 miesiące.
Ale te 10 zł dotyczyło czego?
Twoja wypowiedź jest bardzo lakoniczna.
Pewnie chodziło o jeden z bonusów za przeniesienie...
Ale jak to "dowiedział się"?
Sprzedawca w punkcie Play ma obowiązek powiadomić o możliwości wyboru jednej z 3 wersji bonusu, a nie tylko stwierdzić, że przyznaje "jakiś" bonus, który mu akurat odpowiada.
Zresztą może nie był doinformowany, co jest powszechne w Play.
A może Twój bart po prostu chciał taki bonus, a nie np. minuty?

#358461  autor: arek1969
 08 wrz 2009, 20:40
karty sim odebrane, od soboty beda aktywne
wybralem 60 min do play i stacjonarnych i 20 zł na szczescie weszło równiez, chociaz konsultant mowił, ze moze nie wejsc
i tak z 20 zł polecą oplaty za rozmowy do innych sieci, a do play i stacjonarnych z 60 min

#358463  autor: bledos
 08 wrz 2009, 20:44
Najlepiej poprosić konsultanta podczas przenoszenia o zapisanie, najlepiej na ulotce, tam są ładnie przedstawione, bonusów, które otrzymamy.

Co do kodów, to kolejny raz przypomnę ten temat, którego nikt nie przykleił, a który jak widać, czasem mógłby pomóc... Cóż, lepszy przyklejony stary i nieaktualizowany, ale to nie miejsce na żale :mrgreen:

#358869  autor: Sławek
 10 wrz 2009, 20:03
Ostatnio znalazlem w sklepie starter orange z bardzo fajnym numerem. Postanowilem przeniesc go sobie do Fresha. Numer zarejestrowalem, nawet doladowalem, zeby wazne bylo na polaczenia wychodzace. Poszedlem w poniedzialek do Play i podpisalem wniosek o przeniesienie. Jest czwartek i orangutan wciaz nie zwolnil numeru. Po prostu nie ma odpowiedzi- ani odmowy, ani zgody. Chyba trzeba do UKE skarge napisac.

Zastanawia mnie tylko czy dostane jeszcze bonusy za przeniesienie. Jutro promocja znika. Dla Play bedzie sie liczyla data wniosku o przeniesienie czy data otrzymania numeru od orange?

#358987  autor: user_delete19
 11 wrz 2009, 10:33
Sławek pisze:Po prostu nie ma odpowiedzi- ani odmowy, ani zgody. Chyba trzeba do UKE skarge napisac.
Gdzie się dowiedziałeś że nie ma odmowy zgody:
- strona play ze statusem
- bok play
- bok orange
- salon play w ktorym skladales wniosek?

Proponowałbym najpierw udać sie do salonu w ktorym skladałeś wniosek, dowiedzieć się co i jak a potem zadzwonić do bok orange (wbrew pozorom całkiem sympatyczne osoby tam są nawet jak dzwoni się w kwesti przeniesienai numeru gdzei indziej (; )

#358992  autor: Artur051
 11 wrz 2009, 10:57
Sławek pisze:Jutro promocja
Znika tylko dodatkowy bonus - 60zł zostaje.

#358998  autor: Sławek
 11 wrz 2009, 11:50
Sławek pisze:Po prostu nie ma odpowiedzi- ani odmowy, ani zgody. Chyba trzeba do UKE skarge napisac.
lwiczek pisze:Gdzie się dowiedziałeś że nie ma odmowy zgody:
- strona play ze statusem
Stad wlasnie :P

#359013  autor: user_delete19
 11 wrz 2009, 12:32
Sławek pisze:Stad wlasnie
No to tą informacją możesz sobie (...) podetrzeć, bo u mnie po złożeniu zlecenia 25 sierpnia numer byl uwolniony jeszcze tego samego dnia ale w play sie cos zacielo i nie raczyli mnie o tym przez tydzien poinformowac... jedyne wyjscie to kontakt z salonem, bo w bok też ciężko o te informacja (;