• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #358211  autor: mini21
 07 wrz 2009, 14:47
Witam. Od pewnegn czasu mam dziwny problem. Moja Nokia E51 wyłącza się i po chwili włącza. Problem występuje np.: podczas sprawdzania maili, korzystania z netu. Próbowałem zaktualizować soft tel. ale nic to nie dało. W czym może tkwić problem?

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#358215  autor: Don Ciechu
 07 wrz 2009, 15:37
A instalowałeś jakies programy? Bo mi np czesto sie resetowal, gdy miałem zainstalowany program do zmian profili. Usunalem i bylo po problemie. Moim zdaniem powinienes sformatowac telefon, bo nawet wgranie softu nie kasuje wszystkich rzeczy. Format telefonu i karty powinien pomoc, jesli nie to przyczyna lezy w sprzęcie,a nie w oprogramowaniu.

Motorola v2288->SE T610->SE K700i->Motorola v300->Nokia 5300->Nokia 5310->SE v600i->Nokia e51->Nokia 5800->Samsung Omnia->Nokia e50->Nokia e66->Samsung i5700->HTC Hero-> iP 3G

#358219  autor: Orfi
 07 wrz 2009, 16:00
Wydaje mi się, że aktualizacja softu jest w tym przypadku niezbędna, poza tym sprawdź też jakie aplikacje masz zainstalowane na telefonie. Być może któraś z nich "wpisała" do systemu błąd, który uwidacznia się właśnie w ten sposób. Jeżeli masz antywirusa w telefonie, to przeskanuj nim telefon, to już tak na wszelki wypadek. W ubiegłym roku miałem też podobny problem z E51 (trochę inny, bo chodziło o przeglądarkę WEB telefonu, która zaczęła błędnie działać z powodu jednej dodatkowo zainstalowanej aplikacji )- skończyło się na wizycie w Nokia Care i wgraniu nowego softu, teraz działa poprawnie.

Orfi

#358229  autor: mini21
 07 wrz 2009, 16:48
Odinstalowałem wszystkie programy, które miałem wgrane.
Zobaczymy, czy problem się powtórzy.

Dzięki za pomoc.

Fotografia-pasja, zawód i wielka nuda (bo ile można fotografować dziewczyny w studiu?)
www.fotomini.com.pl

#358253  autor: kowcio
 07 wrz 2009, 18:23
Możesz zrobić tak- robisz kopię zapasowa danych które są Ci potrzebne, wyłączasz telefon i jak się wyłączy naciskasz i trzymasz *, 3, zielona słuchawkę i klawisz POWER do drugiego ukazania się napisu "NOKIA". Wszystkie dane zostaną wywalone z pamięci telefonu. Ustawienia także.

#358280  autor: mini21
 07 wrz 2009, 19:52
Zapomniałem zgrać dane z karty i podczas aktualizacji softu straciłem wszystkie kontakty, wiadomości itp. :( Jedyny plus to że problem ustał (na razie).

[ Dodano: 2009-09-09, 11:50 ]
No i d...
Nowy soft wgrany, karta wyjęta, nie dość, że straciłem kontakty, to jeszcze nic to nie dało.
Telefon dalej się wyłącza podczas przeglądania net czy maili.

Ehh, zaczyna mnie to po woli irytować.

www.fotomini.com.pl