krystian1022 pisze:Bruno pisze:okres rozliczeniowy mam od 17 jednego miesiąca do 16 drugiego miesiąca. A czy ma to jakieś znaczenie? Jeżeli tak to jakie?
czyli promocyjny abonament masz do 16.11
Super, to mnie bardzo cieszy, bo może w listopadzie coś ciekawszego się pojawi

albo i nie koniecznie. To teraz mam dylemat czy czekać czy nie...
krystian1022 pisze:Bruno pisze:Czy warto poczekać do listopada (powinna pojawić się już oferta gwiazdkowa). Co o tym sądzicie?
jak Ci się bardzo nie spieszy i wiesz,że nie będziesz zmieniał operatora to poczekaj nawet do 16 listopada... a może akurat telefony stanieją albo inna pozytywna niespodzianka będzie ze strony Ery

j/w
thonka pisze:w nowych aneksach jest mniej-wiecej taki zapis: 'umowa zostaje przedluzona do dnia xx-xx-xxxx', a na dole dopisek 'jezeli dzien ten przypada w srodku okresu rozliczeniowego, umowa zostaje zawarta do konca tego okresu rozliczeniowego'.
tak wiec na moim przykladzie, umowe mialem do 5 wrzesnia, a okres rozliczeniowy do 28 wrzesnia. podpisalem aneks na 18 cykli rozliczeniowych dnia 29 sierpnia czyli umowa zostala przedluzona do 5 marca 2011, ale rabat oraz umowe mam de facto do 28 marca.
Domyślałem się, że tak jest ale chyba do końca nie rozumiem tej arytmetyki, bo...
thonka pisze:z tego co mi tlumaczyl znajomy w salonie, gdybym podpisal umowe dnia 28 sierpnia, umowe mialbym do 5 marca, ale warunki promocyjne tylko do 28 lutego. te 5 dni musialbym zaplacic normalnie gdybym ew. nie przedluzyl wtedy umowy.
... jakbym przedłużył abonament wcześniej niż mi się kończy umowa to jest do przodu prawda? Czy lepiej w dniu 16.11. Ech.