Czy z WM jest jak z normalnym Windowsem - jesli chodzi o nowe wersje sytemu?
Tzn. kupuje T.Pro czy X1 z v.6.1 czy np. moge/musze isc do sklepu i kupuje sobie np. v. 7.0 po premierze i robie update. Czy tez raczej po premierze nowej wersji sys. pojawiaja sie urzadzenia na niego dedykowane a ja moge tylko szukac pirackich ROM'ow z tym ssyem ktore na czesci PDA beda dzialac a na czesci nie? Czy tez mam mozliwosc darmowego upgrade'u przez strone MS lub producenta urzadzenia (lub za jakas doplata).
Czy ktos z Was mial ww. telefony w rece i moze obiektywnie ocenic klawiature?
Bede musial na tym troche pisac. Narazie nie mam zdania i oczekiwan - zakladam, ze do jednej i drugiej bede sie musial przyzwyczaic a kazda z nich jest i tak o niebo lepsza niz numeryczna z N95. Czy zatem opinie o semej klawiaturze uznac jako decydujace przy wyborze sprzetu?
W telefonie lubie sobie pogrzebac (czasem) ale generalnie mam zestaw narzedzi/softu z ktorego korzystal a telefon ma robic swoje, czyli:
- dawac wygodny dostep do poczty (czytanie i pisanie)
- do dok. Word'a (przegladanie i ograniczona edycja - czasem chcialbym poprawic oferte dla klienta ale nie przewiduje pisania ksiazek

- surfowanie - sprawne otwieranie stron, latwos wypelniania formularzy, hasel, itp
- dostep do dok. Word (glownie) w sieci wewnetrznej (zaposane na udestpnionych pratycjach PC z XP i Vista)
- synchronizacja z Office Live, Live Mesh i Live Mail (w przypadku tego ostatniego chcialbym unikac korzystania z poczty przez strone www czego nie znosze!!!!)
W zadnym kompie nie mam pelnego Outlooka wiec synchronizacja z tym programem odpada (ale korzystal z kalendarza Windows Live czy systemowego).
Co zatem bedzie dla mnie sensowniejsze. (multimedia czy gry sa milym dodatkiem ale czas na takie przyjemnosci pojawia sie rzadko).
Kolejny p. - uchwyty samochodowe.
Zakladam, ze wygodniej korzysta sie z mapy na ekranie gdy tel. jest ustawiony w poziomie. Jako, ze X1 nie ma g-sensora i telefon musi byc rozlozony aby ekran sie odwrocil - jak wyglada sprawa uchwytu, sa takie?
A jesli nie msui to czy do obu aparatow sa uchwyty umozliwiajace ustawienie aparatu w poziomie do nawigacji.
Czy wiecie czy Garmin Mobile XT jest dostepny na WM? Korzystam z niego na N95 i jestem bardzo zadowolony - jakbym korzystal z prywatnego Nuvi (ktorego nie zawsze mam przy sobie) z tym, ze sama N95 nie jest urzadzeniem do tego idealnym.