McCm pisze:Strona Celltrack'a
Do Twojej e51 i 6220 będzie pasowała wersja, która jest na dole strony - "CellTrack91 - Version for S60 Symbian 3rd Generation"
Bezpośredni link - CellTrack91_v1_0_9_unsigned.sis
Musisz podpisać aplikacje, a więc udaj się na symbiansigned i wpisz tam swój nr imei, maila i wyeksportuj pobranego celltracka. Potem na maila dostaniesz link do kliknięcia, i gdy to zrobisz, przyjdzie 2 mail, z linkiem do pobrania podpisanej aplikacji. Zainstaluj, powinno działać bez żadnego problemu.
Ok, bardzo dziękuję. Dzisiaj już nie zdążę, bo na popołudnie do pracy. Ale jutro z rana, poproszę kolegę informatyka, aby mi pomógł taki programik zainstalować. W końcu taka zabawka, jak "śledzenie" sieci, to fajna rzecz

Jeszcze raz dzięki!
Już sama obserwacja zajefajnego Cell Info PTC, do dla mnie kiedyś była fajna sprawa. Bo, w zależności od stacji, to taka namiastka netmonitor'a. Jak się okazuję, można dzięki temu inne "rzeczy" zaobserwować, w przypadku przykładowo BTS'a 900Mhz, trzysektorowego, nie koniecznie z antenami zawieszonymi w "spacediversity". Teoretycznie antena sektorowa/rozsiewcza ma zasięg na 120 stopni. Ale dzięki CI Eruni, "wyraźnie" widać, że zasięg anten się "nakłada", co jest bardzo dobre, moim zdaniem, tłumaczy również dlaczego stosowano układ anten w "spacediversity"

Jeszcze raz zaznaczę, że mam tu na myśli BTS'a 900Mhz. Bo już o Node'ach pisano, że prawie przy samej stacji, w zależności od tela, zasięg jednej anteny, może "szybko" maleć