• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #354990  autor: marek1608
 25 sie 2009, 17:59
Telefon mam od 4 dni (przedluzylem umowe w sieci Era).
Moj problem jest nastepujacy:
Jak ogladam te filmiki ktore nagralem wczesniej kamera - to okazuje sie ze na poczatku sie zacina na ok 1-2 sek. Wyglada to tak jakby telefon nie mogl uciagnac nagrania w takiej duzej jakosci. Po za tym zacina sie tez w losowych momentach co jakies 20-30 sek. Czesto towarzyszy temu takze zjawisko, ktore polega na znieksztalceniu czesci obrazu (zwykle czesc obrazu, ktora sie zmienia,porusza). Wyglada to tak jakby czesc obrazu zostala podzielona na male kwadraciki i pozamieniano je miejscami.

Obserwacji dokonywalem operujac na pamieci telefonu. Gdy włoże karte pamieci (Kingstone 2GB) zjawiska te zyskuja na sile i czestotliwosci. Do tego stopnia ze przy 5 minutowym filmie nastepuje przesuniecie obraz/dzwiek. Nawiasem mowiac zdjecia robi super i wszystko inne jest bez zarzutu.

Spotkal sie ktos z czyms takim?
Czy moze to byc wina zlego softu (ktory z tego co czytalem jest malo stabilny)?
Czy powinienem udac sie do salonu gdzie przedluzalem umowe?
Co o tym sadzicie?

#355101  autor: vinc
 25 sie 2009, 22:57
W związku z tym, że jest to świeży sprzęt to samemu nie ma co kombinować. Zanieś do sprzedawcy i reklamuj. Na bank winny jest soft.

Obrazek

#355170  autor: krygo
 26 sie 2009, 11:06
Niestety ja też mam ten telefon i mam ten sam problem. Mój kolega ma tak samo. Ten typ tak ma...

#355382  autor: vinc
 26 sie 2009, 21:27
krygo pisze:Niestety ja też mam ten telefon i mam ten sam problem.
zmiana softu nie zaszkodzi.
krygo pisze:Mój kolega ma tak samo. Ten typ tak ma...
niestety jak się z tym nic nie robi to będzie tak miał :P

Obrazek

#355427  autor: WunD3r
 26 sie 2009, 23:25
vinc, to nie jest wina soft tylko kodowania filmów dla różnych telefonów przykładowo miałem prade 2 nagrałem filmik, następnie wrzuciłem go na gc900 i miałem dokładnie to samo zjawisko. Zmiana softu nic nie pomoże :(

#355436  autor: vinc
 26 sie 2009, 23:47
WunD3r, ale tu nie chodzi o dwa różne telefony. Problem z odtworzeniem występuje w modelu kc550 z odtworzeniem przez ten model nagranego filmu...

Obrazek

#356545  autor: krygo
 31 sie 2009, 10:00
No to tak. Wgrywałem już różne softy m.in v10c, v10f, v10d i na wszystkich tak się dzieje.
V10d jest najnowszym softem (chyba) bo gdy oddawałem kc550 na gwarkę z powodu obudowy to dodatkowo napisane miałem że uaktualniono oprogramowanie do wersji v10d.

Więc problem nie leży w sofcie tylko ten telefon tak ma...

www.ForumLG.pl - Support telefonów marki LG

#356915  autor: vinc
 01 wrz 2009, 20:10
krygo pisze:Więc problem nie leży w sofcie tylko ten telefon tak ma...
Mimo wszystko problem może nie tkwić w sprzęcie, ale LG nie poprawiło tego buga w swoich softach ;)

Obrazek