Nie wiem czy o tym już było na forum, jeśli było to przepraszam. Jeśli wybrałem złe miejsce do umieszczenia tematu to proszę o przeniesienie.
Piszę jedynie informacyjnie jak zaktualizować soft w nokii z symbianem przez Nokia Software Updater.
Musisz zainstalować na komputerze program Nokia PC Suite. On jest dołączony na płytce w całym zestawie jak kupowałeś. Jeśli jej nie masz to spokojnie można go ściągnąć ze strony nokia.pl, program jest oczywiście bezpłatny

Jak już go zainstalujesz i uruchomisz, musisz podłączyć kabel usb do telefonu, a następnie do komputera. W telefonie powinno pojawić Ci się menu do wybrania w jakim celu chcesz się połączyć z komputerem. Musisz wybrać opcję PC Suite.
Wyjmij najlepiej kartę pamięci z telefonu.
W Nokia PC Suite pierwsza ikonka to jest Kopia zapasowa. Zrób sobie kopię zapasową bo inaczej stracisz wszystkie dane, które masz w swoim telefonie. To potrwa chwilę. Zapisz sobie tą kopię zapasową w jakimś widocznym miejscu w komputerze żebyś mógł ją później znaleźć. Moja sugestia, ja zawsze tak robię: zapisuję na pulpicie komputera.
Następnie wybierasz ikonkę (kurde, nie pamiętam która to jest...) ale tam będzie napisane albo Uaktualnij oprogramowanie albo Nokia Software Updater. Wybierz to i postępuj zgodnie ze wskazówkami napisanymi w NSU. Aktualizacja oprogramowania wtedy będzie wykonana prawidłowo i bezproblemowo

W razie czego służę radą
Pozdrawiam i życzę powodzenia w uaktualnianiu softa

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300