• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
  • Strona 11 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#323655  autor: dario321
 18 mar 2009, 09:17
w butach to bedzie raczej guma a nie plastik.
w iP-ku jest zas plastik :lol:

thonka- mozesz podac jakies zrodlo w ktorym jest napisane iz Apple odcielo sie od kolejek wynajetych u nas?
bo jakos nie wierze w to.

#323683  autor: thonka
 18 mar 2009, 13:43
dario321 pisze:mozesz podac jakies zrodlo w ktorym jest napisane iz Apple odcielo sie od kolejek wynajetych u nas?
byli to ludzie wynajeci przez orange do czego orange samo sie przyznalo, a kilka dni potem FT to dementowalo. stali oni i robili sztuczny tlum, a jak przyszlo co do czego to wg. rzecznika grupy TP mieli oni niby informowac o zaletach telefonu i dedykowanych abonametach by potem jakas gruba ryba z France Telecom powiedziala, ze nic takiego nie mialo miejsca.

co do samego stanowiska apple, to ciezko mi jest to teraz odkopac, ale kiedys czytalem, ze apple nie angazowalo sie w Polsce w zadne kampanie po za ATL.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#323773  autor: vinc
 18 mar 2009, 19:40
thonka ma racje naganiacze byli zatrudnieni przez Orange, a nie przez Apple'a. Dość dawno to było by szukać źródła. Potwierdzić to może fakt, że w Erze nie było takiej pompy podczas wprowadzania iP do oferty. Również nie było "sztucznych" kolejek i premiery iP o północy jak w Orange ;)

Obrazek

#324085  autor: thonka
 20 mar 2009, 16:32
konsultant pisze:http://www.apple.com/pl/iphone/preview-iphone-os/

dziękuje za uwagę :)
to ja odpowiem cytujac swoja wypowiedz:
Popatrz na to jak dawno miala miejsce premiera iP i ile jeszcze nie zostalo w tym telefonie rzeczy odblokowanych z poziomu softu choc jest taka mozliwosc o czym swiadczy masa dostepnego (oczywiscie odplatnie) oprogramowania. a za elektronike w danym urzadzeniu i tak placisz, niewazne czy programisci dali Ci mozliwosc pelnego wykorzystania danej funkcji czy nie... placic za cos czego nie mozna w pelni uzyc (modem, gps, aparat, bluetooth)? lekkie nieporozumienie jak dla mnie... i nie pomoga tu zadne aktualizacje softu do v.3 czy nawet v.45.
mozesz odfajkowac z tego tekstu aparat. dziekuje za uwage.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#324783  autor: robbo2k
 23 mar 2009, 09:07
thonka wiesz dlaczego nie ma w Polsce itunes bo jestesmy krajem zlodziei i nikt dla zlodziei nie bedzie sie bujał z uslugami. Ot poprostu.

A co do funkcji patrz pan OS 3.0 i wszystko działa. Apple nigdy nie robił telefonów. Do wszystkiego musi dojrzeć po testach na użytkownikach. Miło ze w odroznieniu od Nokii daje mozliwosci wszystkim, a nie wypuszcza wersji "i" a ten co kupił ... coz kup pan nowy model.

DRM to jest jakas pomyłka i jaknys uwazanie czytal apple zdjal caly DRM z iTunes.
Poczekamy na psioczenie nokiofanow jak i CwM wprowadza.

Iphon dla europy wyszedł 6 miesiecy temu faktycznie .... lata swietlne

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#324827  autor: dario321
 23 mar 2009, 13:42
robbo2k- skoro jestesmy krajem złodziei to co ostatnio ukradles :lol:

w zapowiedzi tego ,,cudownego,, softu v3.0 brakuje mi funkcji otrzymywania raportow.
moze to w koncu doloza w finalej wersji :arrow: v4.0

#325421  autor: thonka
 25 mar 2009, 17:31
robbo2k pisze:Iphon dla europy wyszedł 6 miesiecy temu faktycznie .... lata swietlne
ps3 tez wyszlo dla europy o wiele pozniej niz w stanach, a soft i tak wszedzie jest taki sam.
z iphonem 3g jest tak samo... wiedzac, ze beda ruszac (po czasie co ma duze znaczenie) na podboj Europy gdzie od telefonu wymaga sie czegos wiecej niz w Stanach powinni juz zawczasu (chocby juz po premierze w Stanach, a przed premiera w Europie) pomyslec o dodaniu odpowiednich funkcji (nawet w uwielbiajacych prostote USA ludzie narzekali na chocby brak video czy mozliwosci pelnego wykorzystania gps'u).
co ciekawe jego OS nie zmienil sie znaczaco od pierwszej generacji tego telefonu, ktora miala miejsce premiere prawie dwa lata temu (bez 3 miesiecy) i tamta wersja tez trafila do Europy, rowniez z blokadami softowymi...

#330395  autor: Dragon
 20 kwie 2009, 13:34
Główna podstawa softu zostaje ta sama ale funkcje są systematycznie rozbudowywane. Dużo zmian zostanie wprowadzonych wraz z nowym oprogramowaniem które ma wyjść w okolicach czerwca. W końcu zostanie wprowadzona obsługa MMS bez jailbreak'u, funkcja "kopiuj, wklej" i kilka innych.

A jeszcze co do kraju złodziei. Jeśli masz na myśli "złodziei internetowych" to większość osób ściąga nielegalnie muzyki z sieci bo w Polsce nie ma żadnej wygodnej, popularnej i łatwej w użyciu alternatywy. A wprowadzenie iTunes w Polsce to nie tylko kwestia dogadania się z ZAIKS ale też z wytwórniami płytowymi itp. Poza tym świadomość marki Apple w Polsce jest bardzo mała (kampania promocyjna iPhone'a była pierwszą tej firmy w Polsce) więc nakłady na wypromowanie musiałyby być ogromne co pewnie bardzo zmniejszyłoby opłacalność.

#350319  autor: Matthew Rosati
 04 sie 2009, 13:36
Według iPhone to zupełnie inna bajka i nie wiem czy można to nazywac ogólnie telefonem. To jest raczej minikombajn do interntu niesamowicie zajebisty w użyciu. :)

#355283  autor: tege
 26 sie 2009, 15:54
Rok temu kupiłem sobie iPoda Touch. Początkowo odczułem lekki dysonans pozakupowy - sporo kosztowało, a w zasadzie mam z tego dostęp do poczty, przeglądarki internetowej, możliwość słuchania muzyki, oglądania zdjęć, filmów, fajny wygląd i interfejs użytkownika. Ot, nic szczególnego. Do czasu gdy zacząłem odkrywać aplikacje w AppStore...
Urządzenie posiada po prostu niesamowicie intuicyjny i wygodny interfejs użytkownika. Do tego nie miałem z nim absolutnie żadnych problemów natury technicznej. Dokupiłem sobie Griffin iTrip Auto, dzięki czemu muzyki słucham sobie także w samochodzie.
Po roku użytkowania uważam ten zakup za jeden z moich najlepszych zakupów na przestrzeni ostatnich lat. Sprzęt przydał się w wielu różnych sytuacjach.
Aktualnie zamierzam zmienić go na iPhone'a. Nie chcę po prostu nosić przy sobie 2 urządzeń, skoro można jedno.

Gdyby jeszcze tylko w Polsce został uruchomiony iTunes Store...
Będąc w Stanach korzystałem z iTunes amerykańskiego. Filmy, seriale, muzyka, audycje itd. na "stuknięcie palcem". Szkoda, że u nas tego nie ma.

#355494  autor: dario321
 27 sie 2009, 10:58
jak juz go kupisz to uwazaj... bo gdy wybuchnie moze Cie ranic 8)

#355501  autor: marcinb
 27 sie 2009, 11:20
dario321 pisze:jak juz go kupisz to uwazaj... bo gdy wybuchnie moze Cie ranic 8)
litości....

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#356386  autor: Wieczor1
 30 sie 2009, 15:38
Moze nie na temat samego iPhone ale powiem wam ze mialem ogromna przyjemnosc korzystac z iPoda przez okolo pol roku. POLECAM!!! Urzadzenie jest wykonane od wewnatrz w taki sposob ze na prawde nie potrzeba instrukcji obslugi poniewaz wszystko dziala TAK intuicyjnie, ze nie da sie tego opisac. Co do wybuchania (o ktorym kolega wspomnial nieco wyzej) bieglem kiedys baaardzo szybko na kolejke (ostatnia ktora odjezdzala- pozniej godzinna przerwa) i wlaczony iPod wypadl mi lecac kilka metrow, odbijajac sie kilka razy o beton i wyladowal w koncu pod zaparkowanym samochodem (uderzajac w jego podwozie oczywiscie)... nawet sie nie wylaczyl.
Nie mam pytan jesli chodzi o Apple.

"When the men lies, he murders some part of the world(...) cannot the kingdom of salivation take me home"
  • Strona 11 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10