Liczę właśnie na taki rozwój wydarzeń, że waluta jeszcze spadnie, ponieważ nie mam teraz żadnego aparatu telefonicznego ^^ 

osachorzow pisze:limakcki, zgadzam się z Twoją opinią że z telem lepiej niż bez ale tylko w przypadku wysokich abonamentów i wypasionych telefonów na które jest stosunkowo duża ulga i trzeba trochę zainwestować żeby się zwróciłow przypadku niskich abo i tanich telów to się nie opłaca:
NE40 bez tel: 20zł x 24m-ce = 480zł
NE40 z tel: 25zł x 24m-ce = 600 zł + 1zł za nokię 1209
różnica: 601-480 = 121zł
Wartość tela wynikająca z różnicy w abonamentach to 121zł a za tyle go nie sprzedasz na pewnowięc Twoja teoria jest dobra tylko pod pewnymi warunkami
sunner pisze:Witam,
Obserwuje ten watek juz od dluzszego czasu.
Ekscytuja sie Panstwo oferta Era rodzinna za 5zl. Oferta owszem moze i ciekawa, ale czy ktos sprawdzil kwestie kolejnosci wykorzystania minut? Do czego zmierzam? Ano do tego, czy minuta przy polaczeniu ze wskazanym numerem jest w pierwszej kolejnosci sciagana z pakietu 2000min czy tez najpierw nalezy "wydzwonic" minuty "abonamentowe", a nastepnie wtedy uaktywnia sie rzeczony pakiet?
dlaczego pytam? Ano dlatego, ze juz kiedys podobny cyrk byl z pakietem gratis 2000min do ery i na stacjonarne, ale tylko do wykorzystania po zuzyciu minut z abonamentu. Oferta wtedy tez byla ciekawa, jednak w praktyce posiadala powazne ograniczenia (j/w). Treba bylo sie pilnowac, liczyc te minuty, do kogo dzwonimy etc.
Pozdrawiam.
emer pisze:Ja tak trochę "z innej beczki": po jakim czasie od rozmowy z konsultantem dot. przedłużenia umowy przyszedł do Was nowy telefon wraz z aneksem?
A wiadomo ile będzie kosztował iphone w NE100 na 24 miesiące?limakcki pisze: Promowanym w tym okresie telefonem ma być iphone 3GS 16GB, który już w taryfie NE 100 będzie można dostać za 1zł - ale tylko gdy się podpisze lub przedłuży w ofercie urodzinowej na 36mcy, bo później wszystko wraca do normy w październiku, w mniejszych taryfach
będzie kosztował NE80 - 399zł, NE60 - 999zł, NE40 - 1499zł dla umów 36 miesięcznych.
Jak to przeczytalem to omal z krzesla nie spadlem. Skad takie info??? Nie ma szans zeby cos takiego wprowadzili.limakcki pisze:Po raz kolejny pojawia się to samo pytanie widzę. Ja mam cynk. Podobno na czas urodzin era ma obniżyć radykalie koszty abonamentów tzn.:
NE 40 - 15zł
NE 60 - 30zł
NE 80 - 40zł
NE 100 - 55zł
NE 120 - 70zł
NE 200 - 100zl
na caqly czas obowiązywania umowy (24 lub 36 mcy).
Ponadto dla osób które podpiszą lub przedłużą umowę w okresie urodzin internet 500mb będzie za darmo na 24 cykle, dla osób przedłużających na 36 cykli przez ostatnich 12 za 20zł/mc
Co do pakietów dodatkowych na czas urodzin dla przedłużających w tym okresie erę rodzinną zastąpi usługa do ery gratis gdzie za 1zł miesięcznie abonent otrzyma 10000 minut do wszystkich numerów w erze.
Promowanym w tym okresie telefonem ma być iphone 3GS 16GB, który już w taryfie NE 100 będzie można dostać za 1zł - ale tylko gdy się podpisze lub przedłuży w ofercie urodzinowej na 36mcy, bo później wszystko wraca do normy w październiku, w mniejszych taryfach
będzie kosztował NE80 - 399zł, NE60 - 999zł, NE40 - 1499zł dla umów 36 miesięcznych.
fakt, moja pomyłkast.konsultant pisze:NE40 bez tel: 20zł x 18m-ce = 360
osachorzow pisze:fakt, moja pomyłkast.konsultant pisze:NE40 bez tel: 20zł x 18m-ce = 360ale chodziło mi o ideę, że z telefonem też może się nie opłacać i mam nadzieję, że jakoś udało mi się to pokazać