• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #354500  autor: zajcyk
 23 sie 2009, 14:49
Witam jestem na kupnie nowego telefonu , konieczne chciał bym zeby miał w budowany w sobie nadajnik GPs. CZY ARENA MA ZINTEGROWANY GPS CZYLI NIC NIE PŁACE PO WŁACZENIU MAPY , CZY SA JAKIES PROGRAMY DO NAWIGACJI ZEBY WGRAC TEN TELE . W SASUNGA ZA POŁACZENI Z GPS I WOGOLE JUZ UROCHOMIENIE GO NIC SIE NIE PŁACI , A JEDEN KOLO NA FORUM PISAŁ ZE GPS CHODZI ALE Z POMOCA NETA;/ CZYLI TAK CZY SIAK TRZEBA PŁACIC ZA GPS W LG
POZDRO

vinc: Zanim założysz temat zapoznaj się z Zasadami Tytułowania Postów. Dodatkowo nie krzycz. Zmień wielkość liter.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, 16:02 przez zajcyk, łącznie zmieniany 1 raz.

#354510  autor: vinc
 23 sie 2009, 16:06
Korzystanie z GPS jest bezpłatne. Jednak Arena jest na zamkniętym oprogramowaniu, a na nie nie ma programów nawigacyjnych, które mają już wgrane mapy. Wobec tego programy dostępne na Arene ukazują mapy w czasie rzeczywistym za pośrednictwem internetu.

Obrazek

#354552  autor: WunD3r
 23 sie 2009, 20:40
@vinc, co prawda jest program MGMAPS, z którego podobno można ściągnąć mapy na kartę pamięci, ale nikomu, nawet mnie, nie udało się tego wykonać. Co prawda na anglojęzycznej wersji km900.eu (mylgarena.com) ktoś potwierdził działanie, jednak dalej nie wiadomo jak to uruchomić. Poza tym programy GPS, które działają na arenie (używanie ich wiąże się z kosztami pobierania map w czasie rzeczywistym) znajduje się tutaj

http://km900.eu/viewtopic.php?f=19&t=141

#354577  autor: vinc
 23 sie 2009, 22:33
WunD3r słyszałem o MGMAPS, ale jak więcej osób nie potwierdzi bezproblemowego działania tego programu to nie ma co nakręcać potencjalnego kupca sprzętu ;)

Obrazek

#354624  autor: WunD3r
 24 sie 2009, 09:52
@vinc, wczoraj tzn dzisiaj w nocy udało nam się odpalić ten program z gotowymi mapami na komórce, wszystko było by super, gdyby nie to, że aplikacja podpisana, po prostu nie działa wyskakuje błąd przy instalacji - "Nieprawidłowy dyskryptor". Za to działa aplikacja niepodpisana, ale jest jeden ogromny minus, za każdym razem, gdy przesuniemy mapę, aplikacja zapyta się czy może pobrać mapę z karty pamięci... LG nie pomyślało o opcji "Tak - pozwalam na zawsze" :< Poza tym jeżeli ktoś chce dokupywać dodatkowy zewnętrzny moduł GPS do areny no to powodzenia. Mi wystarcza wbudowany A-GPS.

#355100  autor: vinc
 25 sie 2009, 22:55
WunD3r jak zacznie działać poprawnie bez bugów to będzie jakiś przełom.
WunD3r pisze:Poza tym jeżeli ktoś chce dokupywać dodatkowy zewnętrzny moduł GPS do areny no to powodzenia. Mi wystarcza wbudowany A-GPS.
Trzeba mieć za dużo pieniędzy oraz za mało rzeczy w kieszeni by się zdecydować na takie coś ;) Jednak po co kupować przystawkę do sprzętu, który już ma chip.

Obrazek