• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 106 z 131
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 131

#354176  autor: awa2001
 21 sie 2009, 22:01
Przy abonamencie 100 zł pokusiłabym się chyba o Iphone 3Gs ( mamy go juz w propozycji), przyjaciela dostaniesz najdluzej na rok, potem mozesz go miec za dopłatą 14,90 co miesiąc, nie bralabym Korzystniej, nie odczujesz tego, wzielabym wiecej sms albo minut do kogoś. Pamiętajcie o tym, ze jesli macie kogos bliskiego w innej sieci, fajnym wyjsciem jest kupienie mu startera ( są teraz bezpłatnie wysylane do domu) i ustawienie jego numeru jako darmowy ( startera nie trzeba doładowywac przez rok), chcesz gadac, puszczasz strzałkę, tamten przeklada karte i luzik.

#354185  autor: cesarz
 21 sie 2009, 22:31
Przyjaciel , chyba dopiero się uruchamia gdy skończy się abonament i inne usługi obniżające rozmowy. To taki chwyt markietingowy :wink:

CNN

#354189  autor: Jedrker
 21 sie 2009, 22:38
cesarz pisze:To taki chwyt markietingowy :wink:
żaden chwyt marketingowy.
Przyjaciel działa od początku, dzwonisz do wybranego numeru, nie płacisz nić, nie ważne czy masz jeszcze środki z abo czy nie.
jak nie wiesz , to nie pisz .
 #354193  autor: marcinb
 21 sie 2009, 22:51
Moja obecna umowa (aneks) jest liczona od 10 pa�zdziernika 2008 roku. Jest na 12
miesięcy, bez telefonu.
Okres rozliczeniowy zawsze zaczyna się 6 dnia miesiaca, a kończy 5 dnia
każdego miesiaca.

Podpisujac ostatnia umowę otrzymałem kilka prezentów i usług na 12 kolejnych
okresów rozliczeniowych, które zostały aktywowane z dniem rozpoczęcia
najbliższego okresu rozlicz. następujacego po dniu zakończenia poprzedniej
umowy na czas okre�ślony (czyli nastapiło to z dniem 6 listopada 2008 r.).

Paragraf 4 aneksu do umowy mówi,że ja jako Abonent nie mogę w okresie
pierwszych 12 miesięcy od dnia 10 paź�dziernika 2008 r. wypowiadać umowy
.

Moje pytanie jest takie: kiedy (data) mogę złożyć odpowiednie dokumenty aby
rozwiązać obecna umowę po jej zakończeniu z jednoczesnym zachowaniem numeru -
przej�cie na ofertę na kartę i kiedy ta umowa faktycznie się zakończy?

Czy mam to zrobić miesiac przed końcem umowy tj. około 9 wrześ�nia? Czy przed
ostatnim pełnym okresem rozliczeniowym tj. przed 5 wrzes�nia?

Proszę o konkretną i szczegółową odpowiedź�.

Jeżeli ktoś nie jest pewny, nie zna tematu to prosze nie strzelać datami.

Dodam, że wczoraj rozmawiając z Konsultantem z Propozycji zapytałem o to, od razu sam podsuwając odpowiedź: że to ma nastąpić przed rozpoczęciem się ostatniego pełnego okresu rozliczeniowego tj. np. około 4-5 września. Konsultant odpowiedział yyyy tak.

Natomiast dzisiaj byłem w dwóch punktach/salonach czy jak się tam zwią Orange-a i pracownice oglądając aneks odpowiedziały, że umowa zakończy się 5 listopada. Jest to data zakończenia okresu rozliczeniowego po dacie z umowy, bo np. bonusy dostałem na 12 cykli - tłumaczenie jednej z nich. No i jeszcze, że musi się zakończyć cały okres rozliczeniowy, nie można przerwac umowy zahaczając tylko 4 dni z niego.

I kto ma rację? Przyznam się, że chciałbym odejść właśnie 10 października a nie czekać do 5 listopada!

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#354206  autor: awa2001
 22 sie 2009, 00:02
wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę, opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego, ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.

#354221  autor: marcinb
 22 sie 2009, 07:25
awa2001 pisze:wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę,

Czyli chodzi o to, że to ma być miesiąc przed zakończeniem umowy - ostatni pełny okres rozliczeniowy nie ma nic do rzeczy?
awa2001 pisze:opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego,

tego nie rozumiem, nie wiem co miałaś na myśli :)
awa2001 pisze:ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.
No właśnie - czyli umowa zakończyłaby mi się 10 października? Panie mówiące o listopadzie coś poprzekręcały?

#354225  autor: theWitcher
 22 sie 2009, 08:14
marcinb pisze:
awa2001 pisze:wg mnie do 10 wrzesnia musisz zlozyc rezygnację z abonamentu i chęć przejscia na kartę,

Czyli chodzi o to, że to ma być miesiąc przed zakończeniem umowy - ostatni pełny okres rozliczeniowy nie ma nic do rzeczy?

Ma do rzeczy, ale nie w tym wypadku :)
marcinb pisze:
awa2001 pisze:opłaty będą liczone do okresu rozliczeniowego,

tego nie rozumiem, nie wiem co miałaś na myśli :)

To znaczy, że w okresie 6 października - 5 listopada będziesz jeszcze na warunkach abonamentu. Chyba to awa miała na myśli...
marcinb pisze:
awa2001 pisze:ale to przeciez niewazne, bo chodzi Ci o to od kiedy nie bedziesz juz uzytkownikiem abonamentu.
No właśnie - czyli umowa zakończyłaby mi się 10 października? Panie mówiące o listopadzie coś poprzekręcały?
Niestety nie poprzekręcały, jesteś w tej pechowej sytuacji że masz okres rozliczeniowy "przed" zakończeniem się umowy. Znaczy to, że efektywnie - Twoja umowa zakończy się 5 listopada, wtedy też przejdziesz na warunki na kartę, ale do podpisania samej umowy jesteś 'uprawniony' już w okolicy 9 września.

#354229  autor: Orfi
 22 sie 2009, 09:15
Konsultantka, w końcu zadzwoniła, ale niewiele,z tego wyszło,bo jak się okazuje nie ma takiej możliwości, żeby usługa Orange Free Standard była płatna 50% mniej przez cały okres trwania 12- miesięcznej umowy, nawet przy rezygnacji z pozostałych dostępnych dla mnie bonusów. Pani była już ,chyba, lekko zdesperowana, bo oferowała nawet 180 minut do wszystkich przez kolejne 6 miesięcy, tyle, że nie jest mi to na tym numerze potrzebne ( na innym mam miesięcznie 1800 minut do wszystkich, bez podwyższonej opłaty do Play). Po blisko 30 minutowej rozmowie nie doszliśmy do porozumienia. W międzyczasie odwiedziłem, przy okazji punkt Orange i zapytałem o warunki przedłużenia i okazuje się, że mogę mieć ten internet w telefonie za 30 zł. przez 12 miesięcy i dodatkowo 30 minut do wszystkich też przez 12 miesięcy, co jest dla mnie satysfakcjonującym rozwiązaniem. Dziwne w tym wszystkim jest to, że podobno Propozycja ma większe pole do popisu przy aneksie, co w moim przypadku raczej się nie potwierdziło i umowę będę chciał przedłużyć w salonie.

Orfi

#354250  autor: Marens
 22 sie 2009, 12:10
Orfi pisze:Dziwne w tym wszystkim jest to, że podobno Propozycja ma większe pole do popisu przy aneksie, co w moim przypadku raczej się nie potwierdziło i umowę będę chciał przedłużyć w salonie.
Widocznie trafiłeś na konsultantkę, która nie chciała przyznać Ci dodatkowego pakietu.

Co wy o tym sądzicie? Można ugrać coś więcej?

Orange Abonament 35 (faktury równo 35zł)
:arrow: podwojony pakiet złotówek 70zł
:arrow: 30minut do wszystkich
:arrow: taniej do Orange
:arrow: dwa prezenty

#354266  autor: marcinb
 22 sie 2009, 13:03
Marens pisze: Orange Abonament 35 (faktury równo 35zł)
Jeżeli podwojony pakiet złotówek na cały czas umowy to jest w miarę ok - dosyć dużo minut będziesz miał do wszystkich za te 35 zł.

[ Dodano: 2009-08-22, 13:04 ]
Orfi pisze:Po blisko 30 minutowej rozmowie nie doszliśmy do porozumienia. W międzyczasie odwiedziłem, przy okazji punkt Orange i zapytałem o warunki przedłużenia
Czyli rozmawiając z Propozycją byłeś jednocześnie w Salonie? :wink:

[ Dodano: 2009-08-22, 13:06 ]
theWitcher & awa2001, ale zobaczcie ze w aneksie jest mowa tylko o dacie 10 października - że nie mogę wypowiadać umowy przez 12 miesięcy od 10 X 2008, więc co mnie interesują okresy rozliczeniowe (że kończą się 3 tyg. później) :(

#354303  autor: Orfi
 22 sie 2009, 15:08
Oczywiście @ Marcinb, wszak telefon komórkowy to urządzenie mobilne a poza tym ta rozmowa trwała 30 minut a nie cały dzień, więc znalazłem trochę czasu i odwiedziłem punkt Orange.

Orfi

#354367  autor: theWitcher
 22 sie 2009, 18:38
Marens pisze:Co wy o tym sądzicie? Można ugrać coś więcej?
Orange Abonament 35 (faktury równo 35zł)
A co byś chciał więcej dostać? :-) Jak nie przekraczałeś dotychczas 35 to w tym momencie będzie Ci zostawało. No i umowa na dwa lata jeżeli podwojenie chcesz na cały okres trwania.

marcinb pisze:theWitcher & awa2001, ale zobaczcie ze w aneksie jest mowa tylko o dacie 10 października - że nie mogę wypowiadać umowy przez 12 miesięcy od 10 X 2008, więc co mnie interesują okresy rozliczeniowe (że kończą się 3 tyg. później) :(
Tak, jest mowa o samej, hm, 'akcji' wypowiedzenia umowy. Natomiast w praktyce, koniec umowy to koniec okresu rozliczeniowego, i tutaj niestety okres rozliczeniowy Cię przymusowo interesuje.

Orfi - cóż można powiedzieć, pecha miałeś, na jakąś bardziej upartą konsultantę trafiając. Było dać swoje namiary awie [albo mi ;-)] to byśmy Ci przedłużyli tak jak chcesz/chciałeś ;-)
 #354388  autor: asiabucz
 22 sie 2009, 20:17
Właśnie weszłam na stronę bo kończy mi się umowa i ku mojemu zaskoczeniu za samsunga avila musiałabym zapłacić 199 zł w mixie 55zł
,a dla nowego klienta jest 1 grosz tanszy ale oferta czy myślicie ze jak zadzwonią będzie taniej i
do jakiej ceny mogę się targować za tel ?? a dodam ze mam z
2000 punktów profit a umowę chce na 24 miesiące

#354439  autor: awa2001
 23 sie 2009, 02:10
musimy rozróżnić 2 daty: pierwsza to data zawarcia umowy a druga to data cyklu rozliczeniowego, Pierwsza data jest ważna np. w momencie kiedy chcę złozyc rezygnację lub zrobić przedluzenie ( miesiąc przed nią trzeba zlozyc rezygnację, 95 dni przed nią mozna podpisać jej przedluzenie), druga data nas interesuje jesli chodzi o moment wejścia usług przyznanych przy podpisaniu umowy. ( czyli takie realne wejscie umowy w życie) Najlepiej sobie ustawić lub zmienić zeby to był ten sam dzień i tyle:)

asiabucz nie umiem Ci powiedzieć ile by u nas kosztowała Cię Avila, bo nie wiem jaki masz zysk,a od tego zależy Twój rabat na telefon:)

#354440  autor: marcinb
 23 sie 2009, 06:47
awa2001 pisze: Najlepiej sobie ustawić lub zmienić zeby to był ten sam dzień i tyle:)
Teraz pozostało mi ok. 2.5 okresu rozlicz. do końca umowy - to mam szansę na zmianę? Zależałoby mi na takim przesunięciu aby wcześniej można było przejśc na kartę. Mogę to zrobić w BOKu? Nie będzie problemów?

#354445  autor: asiabucz
 23 sie 2009, 08:56
Ty umowa która sie kończy to była na 36 miesięcy i ma mixa 50zł wiec jak to jest przeliczane?

#354451  autor: ppp1ppp
 23 sie 2009, 10:18
awa2001 pisze:musimy rozróżnić 2 daty: pierwsza to data zawarcia umowy a druga to data cyklu rozliczeniowego, Pierwsza data jest ważna np. w momencie kiedy chcę złozyc rezygnację lub zrobić przedluzenie ( miesiąc przed nią trzeba zlozyc rezygnację, 95 dni przed nią mozna podpisać jej przedluzenie), druga data nas interesuje jesli chodzi o moment wejścia usług przyznanych przy podpisaniu umowy. ( czyli takie realne wejscie umowy w życie) Najlepiej sobie ustawić lub zmienić zeby to był ten sam dzień i tyle:)
awa2001 a jak sobie to ustawić?
 #354466  autor: theWitcher
 23 sie 2009, 12:31
asiabucz pisze:Ty umowa która sie kończy to była na 36 miesięcy i ma mixa 50zł wiec jak to jest przeliczane?
To akurat nie ma nic wspólnego.

Jeżeli chodzi o avilę - optymistycznie, przy mixie 55zł na 24 miesiące - dostaniesz ją w okolicach, może odrobinę poniżej, 100zł.

Co do okresu rozliczeniowego - *100.

#354487  autor: laurie
 23 sie 2009, 13:37
awa2001 pisze:Z tego co wiem ma powstac pakiet netowy przy nowych abonamentach, ale nie wiadomo kiedy:).
Masz na myśli obecny Orange Abonament, czy zupełnie nowe abonamenty?
Swoją drogą Orange jest jedynym operatorem, który nie oferuje małych pakietów na internet...

W jaki sposób określany jest 'zysk' klienta?

Czy przy przedłużeniu umowy z telefonem możliwe jest uzyskanie dodatkowych usług ponad standardowy abonament? (w przeszłości raczej nie było to możliwe)

Jakie modele telefonów (Nokia, HTC) oferowane są bez Orange Menu?

#354501  autor: theWitcher
 23 sie 2009, 14:52
laurie pisze:Czy przy przedłużeniu umowy z telefonem możliwe jest uzyskanie dodatkowych usług ponad standardowy abonament? (w przeszłości raczej nie było to możliwe)
Jest możliwe, zależy od abonamentu, telefonu i zysku, a...
laurie pisze:W jaki sposób określany jest 'zysk' klienta?
W skrócie - im więcej dzwonisz i im więcej do Ciebie dzwonią, tym większy 'zysk'.
  • Strona 106 z 131
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 131
  • 1
  • 104
  • 105
  • 106