Marens pisze:Będziesz żałował migracji do Play
Nie koniecznie. Minusy są, jak zawsze, ale co do oferty to jest ona po wieloma względami bezkonkurencyjna. To fakt. Opinie to oddzielna sprawa. Mam w domu 2 numery Play i nie ma większych problemów. Choć wiem, że nie zawsze jest tak kolorowo.
Nie znam się na ofertach dla firm, jednak wydaje mi się, że jeśli chodzi o jeden telefon to lepsza będzie oferta indywidualna. Firmowe są raczej do kontaktu w sieci, między pracownikami i z tego co pamiętam to Play daje właśnie minuty do sieci co się u Ciebie nie sprawdzi.
Przy takiej ilości rozmów, jakie masz przeciętnie rachunki w Orange?
W Play mógłbyś wziąć One Play 95. Abonament 95 zł, przy czym jest promocja i przez pierwsze 3 miesiące abonament jest zerowy. Masz 243 minuty do wszystkich sieci. Jeśli wykorzystywalbyś 200 minut to zostawałoby Ci jeszcze jakieś 85 smsów. Więc aktywujesz pakiet 200 sms do wszystkich sieci za 5 zł/miesięcznie. Wszystko razem wyjdzie 100zł miesięcznie. Dużo?
Jest jeszcze opcja One Play 65. Abonament 65 zł i 166 minut. Tu też można wziąc pakiet 200 sms za 5zł.
Co do telefonu, to może rzeczywiście lepiej założyć oddzielny temat w dziale Jaki Telefon Wybrać. Powiem tylko ze w tych abonamentach masz już spory wybór dobrych telefonów. Od wczoraj Play teoretycznie oferuje wszystkie telefony dostępne na rynku w ramach "telefonu na życzenie". Jednak nawet z ogólnego cennika można coś spokojnie wybrać.