xavras pisze:A tak mnie tknęło. do tej pory darzyłem Erę dużą sympatią. Mam abo przez 4 lata. Nie jestem więc fanboyem Play....
W jaki sposób przeciętny Kowalski korzysta z obsługi na tyle, ze miało by to być kluczowym przy wyborze sieci?
Argument do ceny tel: One Play 45 - nokia e51 - 100 zł dla nowych klientów
NE 60 - nokia e51 ok. 400 zł dla przedłużających.
One Play 45 - 100 minut do wszystkich (co statystyczni kowalscy prawdopodobnie preferują, bez pakietów, połączeń w weekendy lub o określonych godzinach) + 50 minut na 24 mies. za przeniesienie numeru = 0,3 gr za minutę przez dwa lata + tel. np. nokia e63 za 150 zł jak dla mnie abonament prostszy i lepszy, przy tym jakby nie patrzeć tani tel.
pozdrowiska
To teraz ja
Argument do ceny tel:
One Play 45 (45zł 150 minut do wszystkich) - Sony Erricson K770i - 199 zł
NE 80 (55zł 170min do wszystkich era rodzinna 5zł i net po 15zł 500mb ) - Sony Erricson K770i+słuchawka bluetooth 1zł
Firma 115 (52zł 200minut do wszystkich + 200 do ery i 10nr za grosz) - SE K770i+sł 59zł
Tylko nie pisz, że SE K770i nie interesuje Cię

Porównujmy abonamenty z podobną ilościa minut tzn. nowi w play mają 50min więcej, stali 20zł zniżki więc do NE80 porównujmy One Play 45 dla nowych i One play 65 dla stałych (chyba, że nie wiem o jakiejś jeszcze promocji to wtedy poprawcie mnie i przyznam wam rację). Tak więc moim zdaniem przeciętny Kowalski zużywa na miesiąc ok 140-180 minut do wszystkich, nie zgadzasz się z tym uważasz, że ludzie wykorzystują nie więcej niż 100minut?
Od razu też chciałbym przypomnieć moją wcześniejszą wypowiedź. Ja korzystam z abonamentu głównie dlatego, że są opcje w stylu era rodzinna, 5nr za darmo, 10nr za grosz, dlatego nikt do końca mnie nie przekona, że jedna firma ma lepszy ab od innej ze względu na większą ilość minut do wszystkich. Dlatego też nie lubię za bardzo takiego porównywania opierając się na minutach do wszystkich, bo uważam, że era ma świetne opcje dodatkowe obniżające koszty połączeń do wybranych osób lub wewnątrz sieci (oczywiście nieprzydatne osobom, które nie mają za dużo rodziny/znajomych w erze).