• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#352247  autor: rafall86
 13 sie 2009, 14:55
Na aktywacje w taryfach One Play 95 i 145 potrzebna jest zgoda działu dodatkowej weryfikacji. Według mnie krzywdzące dla uczciwych klientów jest w/w sytuacja. Konsultanci się nie pomylili mówiąc o wpłacie kaucji. Widocznie dział odrzucił wniosek o zgodę, stąd propozycja wpłaty.

#352269  autor: tiger872
 13 sie 2009, 15:27
Dokładnie. Nie rozumiem tego, czy każdy biorąc tej wysokości abonament musi płacić kaucję?
W końcu w umowie jest coś takiego jak kara za zerwanie umowy, bądź nie płacenie abonamentu więc po co dodatkowa kaucja?

#352338  autor: yagi
 13 sie 2009, 18:36
tiger872, ale jest cos takiego jak fraudy gdzie oszusci biora wysokie abo z drogimi telefonami i potem nie placa ani abonamentu ani kary umownej... Kaucja to zabezpieczenie i jest zwracana po okolo pol roku...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#352340  autor: tiger872
 13 sie 2009, 18:46
no dobrze, tylko że pierwszy raz się spotkałem z czymś takim u operatora telefonii... rozumiem jakbym zarabiał 1000 czy 2000 zł to wiadomo że wiarygodność takiej osoby jest mniejsza, bo rachunki, opłaty etc i nie zawsze może starczyć na abonament ale ja takiego problemu nie mam więc trochę mnie zrazili do siebie
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 18:49 przez tiger872, łącznie zmieniany 1 raz.

#352387  autor: tiger872
 13 sie 2009, 22:39
trudno ich strata, wezmę tańszy

#353746  autor: ziomq
 20 sie 2009, 08:25
Witam
Chcę przenieść 4 numery do Play.Tylko na 1 numerze skończyła mi się umowa. Otrzymałem odpowiedź od [email protected] ile wynosi kara za wcześniejsze rozwiązanie umowy.Wysokość kary = wielkość 1 abonamentu więc to mi się opłaca.Nowy okres rozliczeniowy rozpoczyna się 4 września.
Jeśli złożę wypowiedzenie w tym miesiącu 3 numery po zapłaceniu kary zostaną przeniesione około 4 września a 4 numer około 4 października ponieważ umowa jest na czas nieokreślony więc obowiązuje mnie 30 dniowy okres wypowiedzenia?
Czy mogę przenieść 4 numery (3 Play dla firm bez telefonu, 1 Fresh)?
Czytałem w komentarzach że jest ograniczenie do 2 numerów ale chyba dla klienów indywidualnych?
Kara umowna zostanie doliczona do rachunku w Erze czy muszę ją zapłacić w salonie przy składaniu wniosku?
Pozdrawiam

#353748  autor: yagi
 20 sie 2009, 08:37
ziomq pisze:Czytałem w komentarzach że jest ograniczenie do 2 numerów ale chyba dla klienów indywidualnych?
Dla firm limity sa inne. W razie problemu powinni dac Ci zgode bo nie chcesz telefonow.
ziomq pisze:Kara umowna zostanie doliczona do rachunku w Erze czy muszę ją zapłacić w salonie przy składaniu wniosku?
Przyjdzie druczek poczta. W salonie jedynie uslyszysz ile kara wyniesie ;)

Obrazek

#353777  autor: datka
 20 sie 2009, 11:08
Jest limt do dwóch sztuk. Wtedy procedura jest taka, że wysyła się dokumenty do działu weryfikacji i oni muszą wyrazić dodatkową zgodę i zaakceptować prośbę o zwiększenie limitu zakupów. W salonie trochę to wszystko trwa, więc proponuję zgłosić się do doradcy biznesowego. Szybciej, łatwiej i mniej zachodu.

#353796  autor: ziomq
 20 sie 2009, 13:03
Czyli doradca biznesowy wszystko załatwi wraz ze wcześniejszym rozwiązaniem umowy w Erze?

#353813  autor: datka
 20 sie 2009, 14:10
Pamiętaj, że wcześniejsze rozwiązanie umowy wiąże się z opłaceniem umownej kary.
Chodziło mi bardziej o to, że doradcy mają zawsze większe możliwości i to pewnie nie zależy od sieci z jaką współpracujesz. Często zdarza się, że telefon o którym w salonie nie mają pojęcia kiedy będzie u doradcy możesz dostać od ręki, druga sprawa, że często zwłaszcza przy taryfach firmowych mają dodatkowe możliwości, o których w salonie nawet nie słyszeli.
Przyjeżdza do domu !!! ustalacie wcześniej wszystkie warunki współpracy i masz gotowe dokumenty i aparat.
Mój doradca był dobrze przygotowaną do pracy osobą po szkoleniu, po za tym przyjechał z laptopem i sama mogłam zdecydować jaką ofertę z jakimi opcjami chcę.
Nic na gorąco, jest czas na przemyślenie i zastanowienie.

#353829  autor: if22
 20 sie 2009, 14:51
Zastanawiam się nad przeniesieniem dwóch numerów do Play (biznesowy). Czy oferta Firmowa 50 jest dostępna przy przenoszeniu numeru na 12 miesięcy z rabatem 50% na cały czas trwania?

;}

#353837  autor: datka
 20 sie 2009, 15:22
Wiesz co nie znam się na tym najlepiej. Mogę Ci dać na PW kontakt do doradzcy, który mi pomógł i myślę, że u niego mógłbyś się wszystkiego dowiedzieć i załatwić wszystkie sprawy związane z przeniesieniem. Zostaw jakiś namiar na siebie, a ja przekażę go do swojego doradcy. Jeżeli oczywiście będziesz chciał :)

#353922  autor: Pochi
 20 sie 2009, 21:45
Również poproszę o kontakt do doradcy na PW

#355061  autor: tomn
 25 sie 2009, 21:40
Dziś koło południa złożyłem wniosek o przeniesienie numeru z ery do play, pan z salonu powiedział że zgoda na przeniesienie trwa około 2 tyg,
tymczasem koło 18 dostalem sms że mój operator wyznaczył date oddania numeru na dzień 2009-10-11 i że od dnia 2009-9-20 zapraszaja mnie do salonu po karte sim

i mam 2 pytania
czy umowa niepowinna zosatć rozwiązana dnia 17-10-2009 czyli tak jak siękończy okres rozliczeniowy
i czy moge już teraz podpisać umowe z play czy musze czekać do tego 20
zależy mi na czasie ponieważ za tydzień wyjeżdżam na dośc długo

#355080  autor: tiger872
 25 sie 2009, 22:20
umowę mogłeś podpisać przy składaniu wniosku o przeniesienie numeru (ja tak zrobiłem i od razu dostałem kartę z nr tymczasowym)

#355098  autor: tomn
 25 sie 2009, 22:52
tiger872 pisze:umowę mogłeś podpisać przy składaniu wniosku o przeniesienie numeru (ja tak zrobiłem i od razu dostałem kartę z nr tymczasowym)
hmm ja wybrałem sobie telefon na zyczenie i powiedział że może go zamówić dopiero jak będzie miał zgode operatora

#356286  autor: yagi
 30 sie 2009, 01:56
tomn pisze:hmm ja wybrałem sobie telefon na zyczenie i powiedział że może go zamówić dopiero jak będzie miał zgode operatora
Zgoda jest wydawana praktycznie tego samego, max nastepnego dnia. Zgode masz, wiec podpisz umowe z numerem tymczasowym i mozesz spokojnie wyjechac ;)

Obrazek

#358488  autor: wladziu
 08 wrz 2009, 22:46
Czy mozecie powiedziec czy na dzis dzien warto przejsc z ERY do Playa?
JEstem klientem ERY od jakis 10 lat, tak więc chciałbym zachować numer przy ewentualnym przejsciu. Zastanawiam sie tylko czy warto. Zalezy mi na korzystnej w miare niskiej ofercie abonamentowej, oraz na dobrym zasięgu sieci.
Moze jakies propozycje abonamentowe ktorymi warto zainteresowac sie?

#358492  autor: kwistas
 08 wrz 2009, 22:54
wladziu pisze:Czy mozecie powiedziec czy na dzis dzien warto przejsc z ERY do Playa?
JEstem klientem ERY od jakis 10 lat, tak więc chciałbym zachować numer przy ewentualnym przejsciu. Zastanawiam sie tylko czy warto. Zalezy mi na korzystnej w miare niskiej ofercie abonamentowej, oraz na dobrym zasięgu sieci.
Moze jakies propozycje abonamentowe ktorymi warto zainteresowac sie?
Dali jakąś propozycję z Ery na przedłużenie umowy? Jeśli podali to podaj na forum nam to wtedy porównamy czy oferta Play jest korzystniejsza od Ery.

Jeśli masz sporo osób w różnych sieciach to Play jest dla Ciebie, z zasięgiem oraz usługami nie powinieneś mieć problemu. Abonament jest dobry jeśli zależy Ci na nowym telefonie, bo jeśli masz dość nowy telefon lub bezawaryjny to taniej wyjdzie Play Fresh czyli oferta na kartę, więcej bonusów, oraz efektywnie więcej minut do wszystkich po doładowaniu konta niż w abonamencie.

Najlepiej podaj nam dokładny twój profil rozmów, smsów lub transmisję danych, będzie łatwiej sprecyzować, która oferta będzie dla Ciebie korzystniejsza.