• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 279 z 318
  • 1
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 318

#353463  autor: emka0
 18 sie 2009, 23:50
limakcki pisze:Widzisz sztuką jest dopasować tak abonament, żeby nie przekraczać abonamentowych minut i jednocześnie żeby nie było ich za dużo. Poza tym wybierasz abonament w takiej sieci gdzie masz najwięcej znajomych/rodziny i możesz skorzystać z promocji typu sieć rodzinna, numery za grosz i gadasz gratis do oporu z wybranymi numerami co obniża Ci znacznie rachunek biorąc pod uwagę ilość minut wygadanych łącznie.

Zgoda, tylko że oferta abonamentowa coraz bardziej wyrównuje się z prepaidową, a powoli prepaidowa przegania abonament. Dla porównania - dostawcy internetu, kablówki, sat zwiększają koszty usługi wraz ze skracaniem czasu trwania umowy (12m-100 zł; 24-60 zł; 36-40zł). W telefonii komórkowej jest na odwrót. Jeżeli podpiszesz umowę na 2 lata dostajesz niewiele więcej niż prepaidowcy, którym taryfa będzie zmieniać się na korzyść co kwartał i już za rok będziesz w tyle. Jeszcze raz powrócę do mojego abonamentu:

6 lat temu - dostałem świetny telefon za 49 złotych (rynkowa cena 1500) i minuta była 2x tańsza niż w telefonach na kartę. Abonament wynosił 25 złotych przez 1 rok. 50 złotych przez 2 rok.

4 lata temu - dostałem dobry telefon. Abonamentowa minuta była porównywalna z prepaidową. Telefon przekonał mnie do pozostania w abo.

2 lata temu - propozycja podobna jak wcześniej dopiero po wysłaniu wypowiedzenia. Oferta lepsza niż to co oferują mi w tej chwili. Ponieważ zalałem telefon z poprzedniego abo tym bardziej chciałem przedłużyć abo z nowym telefonem. Po pierwszym roku użytkowania niektóre propozycje na kartę są już lepsze. Od 2009 wszystkie propozycje pre-paid są już lepsze (przenoszenie numeru powoduje walkę o klienta prepaidowego).

W tej chwili - propozycja bez telefonu z taryfą rodzinną, internetem i darmowymi minutami, czyli coś co mogę poskładać w prepaidzie nie biorąc na siebie 2 letniego obciążenia. Jeżeli oferta urodzinowa nie pomoże, chcę być w grupie klientów, o którą w tej chwili walczą operatorzy, czyli grupie prepaidowców. Za pół roku pochwalę się nowymi taryfami. Za rok jeszcze nowymi...

#353506  autor: PWK
 19 sie 2009, 10:34
emka0 pisze: 6 lat temu - dostałem świetny telefon za 49 złotych (rynkowa cena 1500) i minuta była 2x tańsza niż w telefonach na kartę. Abonament wynosił 25 złotych przez 1 rok. 50 złotych przez 2 rok.
ale ściemniasz

#353560  autor: limakcki
 19 sie 2009, 14:23
Ale przecież pokazałem Ci wyliczenia, z których jasno wynika, że nawet nie biorąc pod uwagę darmowych minut do sieci i sieci rodzinnej wychodzi taniej!!!!!!!! Jeszcze raz: Biorąc prepaida nie bierzesz telefonu, w abonamencie dostajesz telefon za 1zł, który jak napisałeś kosztuje 500 więc 500:24=20zł - tyle co miesiąc trzeba odjąć z abonamentu czyli 60-20=40zł i teraz 40:170=0,23zł. Nie możemy wyliczać kosztów minuty nie biorąc pod uwagę telefonu, bo tak naprawdę w ramach abonamentu era odbiera 100% wartości telefonu w ratach wliczonych w abonament (era też kupuje telefony więc ich nie może oddawać tak po prostu). Zwróć uwagę, że w wyliczeniach nie ma mowy o sieci rodzinnej za 5zł, o internecie za 5zł, o dodatkowych darmowych minutach wewnątrz sieci występujących w taryfach firmowych. Nie ma opcji jeśli wybierzesz odpowiedni abonament na pewno jest taniej niż w prepaidzie. Ale jest jeszcze coś może należysz do ludzi którzy lubią mieć jasno powiedziane, że wszędzie jest minuta za 0,29gr i cała filozofia taryfy??? Co do telefonu 6 lat temu wierzę Ci, że były takie upusty, bo wtedy brałem swój pierwszy abonament z Nokią6310i (129zł za telefon którego cena rynkowa wynosiła ponad 1000zł), ale nie zapominajmy, że za 50zł było 70 darmowych minut, po których wykorzystaniu minuta kosztowała dokładnie 1,69zł!!!! Chyba jednak wolę żeby było tak jak jest, zawsze na ten telefon sobie uzbieram przez 2 lata...

#353606  autor: emka0
 19 sie 2009, 18:13
PWK pisze:
emka0 pisze: 6 lat temu - dostałem świetny telefon za 49 złotych (rynkowa cena 1500) i minuta była 2x tańsza niż w telefonach na kartę. Abonament wynosił 25 złotych przez 1 rok. 50 złotych przez 2 rok.
ale ściemniasz

Nie ściemniam. Nie pamiętam tej promocji - chyba 10 lat Ery. Wziąłem Sagem MyX6, jeden z pierwszych telefonów z kolorowym wyświetlaczem, aparatem foto i menu w 3d (do dzisiaj robi wrażenie, chociaż mam symbiana) - w sklepie był po 1500.

Mam abo. Czekam do urodzinowych lub wypowiedzeniowych promocji. Jeżeli będzie lepiej zostanę. Jeśli nie, przechodzę do tak taka albo heyah. Ta sama firma, więc się nie obrażą. Z drugiej strony gdyby spróbowali się obrazić, wybrałbym od razu konkurencję...

#353717  autor: Sławek
 19 sie 2009, 23:22
limakcki pisze:tak naprawdę w ramach abonamentu era odbiera 100% wartości telefonu w ratach wliczonych w abonament
Tylko dlaczego te raty sa drozsze, niz w Plusie czy Play? Era w zdzieraniu pieniedzy zrownala sie juz z Orange. Abonament (dla nowych) 35zl- w tym 30min do wszystkich i K770i za zlotowke? Kiepski zart i kpina z klientow.

A ponadto: operatorzy podobno DOTUJĄ telefony i dlatego przewiduja kosmiczne kary za zerwanie umowy. Za co wiec te kary?? Jezeli Erze oddajemy za telefon to kara umowna powinna wynosic jedynie kwote pozostala do splacenia za telefon.

#353738  autor: emka0
 20 sie 2009, 00:44
limakcki pisze:Ale przecież pokazałem Ci wyliczenia, z których jasno wynika, że nawet nie biorąc pod uwagę darmowych minut do sieci i sieci rodzinnej wychodzi taniej!!!!!!!! Jeszcze raz: Biorąc prepaida nie bierzesz telefonu, w abonamencie dostajesz telefon za 1zł, który jak napisałeś kosztuje 500 więc 500:24=20zł...

W takim razie jaki jest sens aktualnej promocji dla stałych abonentów, w której nie otrzymuje się nowego telefonu, a abo jest cenowo na poziomie prepaidów (około 30 groszy, potem 50 groszy)?

#353742  autor: Milon
 20 sie 2009, 07:36
emka0 pisze: W takim razie jaki jest sens aktualnej promocji dla stałych abonentów, w której nie otrzymuje się nowego telefonu, a abo jest cenowo na poziomie prepaidów (około 30 groszy, potem 50 groszy)?

ma sens dla ludzi co mają wypasione aparaty lub nie potrzebują nowego a dodatkowo abonament wzbogacą o inne usługi żeby zoptymalizować koszty :!:

Poza tym o czym nikt chyba nie wspomniał przewaga abo wynika z naszego lenistwa - gadasz ile chcesz - faktura sms-polecenie zapłaty (nawet palcem nie kiwniesz)
a jak zdrapek zabraknie i netu nie będzie to zębami o rynnę zadzwonisz! :-D
 #353754  autor: fenix86
 20 sie 2009, 09:06
Witam, jest to mój pierwszy post na forum, dlatego chciałbym się najpierw przywitać.
A teraz do rzeczy: otóż byłem wczoraj w salonie Ery w zupełnie innej sprawie, ponieważ obsługa trwała długo zapytałem się o możliwości przedłużenia umowy. Pierwszą umowę zawierałem w grudniu 2005 roku. We wrześniu 2007 podpisałem aneks do tej umowy. Jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy konsultant powiedział mi, że z podpisaniem aneksu powinienem pospieszyć się do końca września, gdyż wtedy wygaśnie mi aneks, ale umowa będzie trwała do połowy grudnia, zatem będę płacił abonament bez żadnego upustu. Oznacza to, że trzy miesiące będę musiał być w sieci bez żadnych zniżek. Pan powiedział, że przedłużenie umowy możemy załatwić nawet teraz, co dla mnie oznaczałoby, że za kolejne 2 lata, od połowy sierpnia do połowy grudnia byłbym zmuszony płacić bez zniżek, jeśli nie podpisałbym kolejnego aneksu i tak dalej. Po jakiś 10 latach rozbieżność między wygaśnięciem aneksu a umowy wynieś by mogła nawet rok. Absurd!
Czy ktoś jest mi to w stanie wytłumaczyć? Czy inni operatorzy stosują podobne zabiegi, żeby "utrzymać" klienta? Dlaczego moment wygaśnięcia aneksu nie jest równoważny wygaśnięciu umowy?

Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza.
Konfucjusz

#353758  autor: vinc
 20 sie 2009, 09:31
Podczas podpisywania Aneksu masz jasno napisane, że zniżki są przyznawane na pełne 24 okresy rozliczeniowe. W Erze nowe warunki nie lecą od końca aktualnej umowy, ale "prawie" od podpisania Aneksu. Wszystko zależy przez jaki kanał kupowałeś. Natomiast termin końca umowy i późniejszych aneksów liczy się od dnia podpisania "pierwszej" umowy, a nie od podpisania aneksu.

Obrazek

#353765  autor: wlacha
 20 sie 2009, 09:43
czareek pisze:
kuwejt pisze:
trus1991 pisze:ja też byłem przekonany do odejścia z Ery do PLAY, ale dziś dostałem dość dobrą ofertę.

NE 80 za 45 zł przez pierwszy rok, a 60zł przez kolejne 12miesięcy, tylko że jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - czekam na ofertę urodzinową

A poza tym gdy teraz zerknąłem na i-boa już nie mam opcji przedłuż umowę tylko
"
Oferta dla stałych abonentów

Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalną ofertę odnowienia umowy.
Szczegółowe informacje pod numerem tel. 602900 lub najbliższym punkcie sprzedaży.

» Znajdź najbliższy sklep lub salon firmowy sieci Era "

Czyli już nie mogę przez neta, pozostało jedynie dzwonić :P
Moze ktos potwierdzic ze mozna teraz takie cuda wynegecjowac?
Ja mogę potwierdzić, w ten piątek udało mi się wynegocjować (telefon + mail) takie warunki (w ofercie z telefonem):
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 90,00 zł z VAT

W iboa pojawił mi się ten sam komunikat co u trus1991.

witam

tez konczy mi sie umowa gdzie otrzymaliscie taka promocje ??

pozdrawiam

#353766  autor: Radeonik
 20 sie 2009, 09:47
fenix 86 zgadza sie ten okres od podpisania aneksu do wygasniecia umowy, jest bez znizek ale jezeli chcesz zmienic operatora to po prostu zmien sobie ilosc ofert uniwersalnych na jedna i bedziesz placil 30 zl miesiecznie za jedna dowolna usluge ktora sobie wybrales (np, 40 minut do wszystkich lub 100 minut do ery i stacjonarne, mozesz wybrac dowolny pakiet)

ja mielem 5 ofert i musialbym placil 150 zl wedle tej logiki ale jakos placilem 30 zl. mozesz wszystko zrobic przez iboa, lub konsultanta tylko nie sluchaj ich jak ci beda chcieli wcisckac farmazon ze liczy sie data cyklu rozliczeniowego, od razu po wygasnieciu aneksu dzwon do nich i zmien oferte. Do konca cyklu co prawda doliczaly by ci sie minuty z oferty promocyjnej (aneksowej) ale placilbys za nie juz podwyzszona stawke. dla mnie gra nie warta swieczki

#353768  autor: emer
 20 sie 2009, 10:19
emka0 pisze:W takim razie jaki jest sens aktualnej promocji dla stałych abonentów, w której nie otrzymuje się nowego telefonu, a abo jest cenowo na poziomie prepaidów (około 30 groszy, potem 50 groszy)?
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Ja osobiście nie widzę sensu w ofercie bez telefonu.
Byłem zainteresowany przedłużeniem umowy, a jako że posiadam dobry telefon, z którym nie chcę się rozstawać to wybrałem sobię ofertę bez telefonu. Niestety mimo maili i telefonów do działu utrzymania klienta - nie dało się nic wynegocjować (ani dodatkowych minut które dostają nowi w era.pl , ani znizki na abonament).
Pomyślałem wtedy, że przejdę na negocjacje z telefonem - w efekcie mam umowę NE 80 za średnio 55 zł (40/70 r-r). Oferta bez telefonu to 50 zł co miesiąc.
Efekt? 5 * 24 = 120 zł więcej, a telefon o wartości 450 zł kupiony za 1 zł.

Dziwna jest ta polityka Ery...

#353771  autor: emka0
 20 sie 2009, 10:42
Milon pisze:
emka0 pisze: W takim razie jaki jest sens aktualnej promocji dla stałych abonentów, w której nie otrzymuje się nowego telefonu, a abo jest cenowo na poziomie prepaidów (około 30 groszy, potem 50 groszy)?

ma sens dla ludzi co mają wypasione aparaty lub nie potrzebują nowego a dodatkowo abonament wzbogacą o inne usługi żeby zoptymalizować koszty :!:

Poza tym o czym nikt chyba nie wspomniał przewaga abo wynika z naszego lenistwa - gadasz ile chcesz - faktura sms-polecenie zapłaty (nawet palcem nie kiwniesz)
a jak zdrapek zabraknie i netu nie będzie to zębami o rynnę zadzwonisz! :-D

No to wszystko jasne. Abonament jest dla leni, którzy mają za dużo pieniędzy.

[ Dodano: 2009-08-20, 10:49 ]
emer pisze:
emka0 pisze:W takim razie jaki jest sens aktualnej promocji dla stałych abonentów, w której nie otrzymuje się nowego telefonu, a abo jest cenowo na poziomie prepaidów (około 30 groszy, potem 50 groszy)?
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Ja osobiście nie widzę sensu w ofercie bez telefonu.
Byłem zainteresowany przedłużeniem umowy, a jako że posiadam dobry telefon, z którym nie chcę się rozstawać to wybrałem sobię ofertę bez telefonu. Niestety mimo maili i telefonów do działu utrzymania klienta - nie dało się nic wynegocjować (ani dodatkowych minut które dostają nowi w era.pl , ani znizki na abonament).
Pomyślałem wtedy, że przejdę na negocjacje z telefonem - w efekcie mam umowę NE 80 za średnio 55 zł (40/70 r-r). Oferta bez telefonu to 50 zł co miesiąc.
Efekt? 5 * 24 = 120 zł więcej, a telefon o wartości 450 zł kupiony za 1 zł.

Dziwna jest ta polityka Ery...

No wreszcie ktoś zauważył to o co mi cały czas chodzi. Dlaczego stali klienci nabierają się na umowy bez telefonu?

#353776  autor: PWK
 20 sie 2009, 11:03
Po przejrzeniu ostatnich postów max jaki można wynegocjować (nie licząc dodatkowych pakietów) to:
Kod: Zaznacz cały
OFERTA Z TELEFONEM DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH:
Nowa Era 20 -  30 min - 25 PLN - 24 mies.
Nowa Era 40 -  70 min - 25 PLN - 24 mies.
Nowa Era 60 - 120 min - 40 PLN - 24 mies.
Nowa Era 80 - 170 min - 60 PLN - 24 mies. lub
Nowa Era 80 - 170 min - 40 PLN - 12 mies. + 70 PLN - 12 mies.

OFERTA BEZ TELEFONU DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH:
Nowa Era 20 -  30 min - 15 PLN - 12 mies.
Nowa Era 40 -  70 min - 20 PLN - 12 mies.
Nowa Era 60 - 120 min - 30 PLN - 12 mies.
Nowa Era 80 - 170 min - 50 PLN - 12 mies.
Zgadza się, czy coś pominąłem?

#353789  autor: Sławek
 20 sie 2009, 12:32
Oferta bez telefonu w Erze jest porownywalna do oferty z telefonem w Play. Z promocji na promocje oferta tego operatora systematycznie sie pogarsza. Po czesci jest to zwiazane z wejsciem nowych graczy na rynek- minuty byly tansze, gdy nie bylo np. Play. Niemniej przedluzanie umowy ze zwyklego przyzwyczajenia nie ma sensu. Kiedys abonament mial te przewage nad pre-paidem, ze byl duzo korzystniejszy. Teraz jest drozszy, a w Play porownywalny do pre-paida.

A z powyzszego zestawienia wynika, ze wlasciwie nic nie mozna wynegocjowac ;)

#353820  autor: limakcki
 20 sie 2009, 14:27
Sławek pisze:Tylko dlaczego te raty sa drozsze, niz w Plusie czy Play? Era w zdzieraniu pieniedzy zrownala sie juz z Orange. Abonament (dla nowych) 35zl- w tym 30min do wszystkich i K770i za zlotowke? Kiepski zart i kpina z klientow.
Jeśli podasz konkretny przykład tzn konkretnie nazwa taryfy w erze abonament cena aparatu i dla porównania nazwa taryfy w play, plusie abonament cena aparatu możemy podyskutować
Sławek pisze:ponadto: operatorzy podobno DOTUJĄ telefony i dlatego przewiduja kosmiczne kary za zerwanie umowy. Za co wiec te kary?? Jezeli Erze oddajemy za telefon to kara umowna powinna wynosic jedynie kwote pozostala do splacenia za telefon.
Dotacja telefonów to ściema, spłacasz 100% jego wartości. Kary za zerwanie umow terminowych są wszędzie nie tylko w telefonii komórkowej, również w telewizji sat., w tpsa, w umowach internetowych i nie wynikają z potrzeby odzyskania przez firmę kosztów sprzętu, w tym przypadku telefonu, tylko z potrzeby zapewnienia sobie, że klient będzie przez 24 miesiące zasilał kasę firmy!

[ Dodano: 2009-08-20, 14:29 ]
Nie ma sensu, bo nawet jak bierzesz niepotrzebny Ci telefon to możesz go sprzedać i zyskasz w ten sposó duzó więcej niż przy umowie bez telefonu!

[ Dodano: 2009-08-20, 14:35 ]
Sławek pisze:Oferta bez telefonu w Erze jest porownywalna do oferty z telefonem w Play. Z promocji na promocje oferta tego operatora systematycznie sie pogarsza. Po czesci jest to zwiazane z wejsciem nowych graczy na rynek- minuty byly tansze, gdy nie bylo np. Play. Niemniej przedluzanie umowy ze zwyklego przyzwyczajenia nie ma sensu. Kiedys abonament mial te przewage nad pre-paidem, ze byl duzo korzystniejszy. Teraz jest drozszy, a w Play porownywalny do pre-paida.

Chyba pomyliłeś forum, poczytaj je jeszcze raz jeśli nie pomyliłeś

[ Dodano: 2009-08-20, 14:38 ]
PWK pisze:Po przejrzeniu ostatnich postów max jaki można wynegocjować (nie licząc dodatkowych pakietów) to:

Chyba się zgadza tylko nie wiem czy przypadkiem nie można w NE120 zejśc do 35zł średnio albo 37,5

[ Dodano: 2009-08-20, 14:41 ]
fenix86, aneks jest na 24 miesiące od momentu przedłużenia, a nie na całą kolejną umowę, dlatego ja zawsze przedłużam umowę najwcześniej miesiąc przed końcem i nie muszę pilnować kiedy się promocja skończy...

[ Dodano: 2009-08-20, 14:49 ]
Tak naprawdę to zobaczcie jak to jest sprytnie pomyślane z tymi aneksami, klientowi umożliwia się aneksowanie umowy dużo wcześniej niż miesiąc przed końcem, ale nie powoduje to skrócenia umowy w ten sposób klient traci wiele, bo tak naprawdę nie otrzymuje wcześniej nowej lepszej promocji tylko zamienia promocje jedną na drugą w czasie trwania starej umowy i w ten sposób firma pozbawia klienta kilku promocyjnych miesięcy (przykładem kolega fenix86, który właściwie otrzyma tylko 18/24 mieisęcy promocji).

#353913  autor: wlacha
 20 sie 2009, 21:06
limakcki pisze:
Sławek pisze:Tylko dlaczego te raty sa drozsze, niz w Plusie czy Play? Era w zdzieraniu pieniedzy zrownala sie juz z Orange. Abonament (dla nowych) 35zl- w tym 30min do wszystkich i K770i za zlotowke? Kiepski zart i kpina z klientow.
Jeśli podasz konkretny przykład tzn konkretnie nazwa taryfy w erze abonament cena aparatu i dla porównania nazwa taryfy w play, plusie abonament cena aparatu możemy podyskutować
Sławek pisze:ponadto: operatorzy podobno DOTUJĄ telefony i dlatego przewiduja kosmiczne kary za zerwanie umowy. Za co wiec te kary?? Jezeli Erze oddajemy za telefon to kara umowna powinna wynosic jedynie kwote pozostala do splacenia za telefon.
Dotacja telefonów to ściema, spłacasz 100% jego wartości. Kary za zerwanie umow terminowych są wszędzie nie tylko w telefonii komórkowej, również w telewizji sat., w tpsa, w umowach internetowych i nie wynikają z potrzeby odzyskania przez firmę kosztów sprzętu, w tym przypadku telefonu, tylko z potrzeby zapewnienia sobie, że klient będzie przez 24 miesiące zasilał kasę firmy!

[ Dodano: 2009-08-20, 14:29 ]
Nie ma sensu, bo nawet jak bierzesz niepotrzebny Ci telefon to możesz go sprzedać i zyskasz w ten sposó duzó więcej niż przy umowie bez telefonu!

[ Dodano: 2009-08-20, 14:35 ]
Sławek pisze:Oferta bez telefonu w Erze jest porownywalna do oferty z telefonem w Play. Z promocji na promocje oferta tego operatora systematycznie sie pogarsza. Po czesci jest to zwiazane z wejsciem nowych graczy na rynek- minuty byly tansze, gdy nie bylo np. Play. Niemniej przedluzanie umowy ze zwyklego przyzwyczajenia nie ma sensu. Kiedys abonament mial te przewage nad pre-paidem, ze byl duzo korzystniejszy. Teraz jest drozszy, a w Play porownywalny do pre-paida.

Chyba pomyliłeś forum, poczytaj je jeszcze raz jeśli nie pomyliłeś

[ Dodano: 2009-08-20, 14:38 ]
PWK pisze:Po przejrzeniu ostatnich postów max jaki można wynegocjować (nie licząc dodatkowych pakietów) to:

Chyba się zgadza tylko nie wiem czy przypadkiem nie można w NE120 zejśc do 35zł średnio albo 37,5

[ Dodano: 2009-08-20, 14:41 ]
fenix86, aneks jest na 24 miesiące od momentu przedłużenia, a nie na całą kolejną umowę, dlatego ja zawsze przedłużam umowę najwcześniej miesiąc przed końcem i nie muszę pilnować kiedy się promocja skończy...

[ Dodano: 2009-08-20, 14:49 ]
Tak naprawdę to zobaczcie jak to jest sprytnie pomyślane z tymi aneksami, klientowi umożliwia się aneksowanie umowy dużo wcześniej niż miesiąc przed końcem, ale nie powoduje to skrócenia umowy w ten sposób klient traci wiele, bo tak naprawdę nie otrzymuje wcześniej nowej lepszej promocji tylko zamienia promocje jedną na drugą w czasie trwania starej umowy i w ten sposób firma pozbawia klienta kilku promocyjnych miesięcy (przykładem kolega fenix86, który właściwie otrzyma tylko 18/24 mieisęcy promocji).

dzwoniłem dzisiaj do biura obslugi oferta: 170 min za 70 zl, 90 zl 220 min teraz mam 120 min i mi to nie wystarcza nie wiem co zrobic, skad jest oferta 170 min za 60 zl??

#353927  autor: limakcki
 20 sie 2009, 21:58
No co Ty takie pytanie zadajesz poczytaj forum!!!! Wystarczy, że zadzwonisz i się spytasz co zrobić żeby przenieśc nr do innego operatora, przełączą Cię do dzialu utrzymania klienta gdzie możesz dostać 170min za 40zł przez 1 rok i 70zł przez 2 rok średnio 55zł miesięcznie i do tego oczywiście telefon wg cennika, sieć rodzinna za 5zł i jakiś pakiet netu tanio. To jest max dla tej taryfy.

#353932  autor: Sławek
 20 sie 2009, 22:24
limakcki pisze: Jeśli podasz konkretny przykład tzn konkretnie nazwa taryfy w erze abonament cena aparatu i dla porównania nazwa taryfy w play, plusie abonament cena aparatu możemy podyskutować
W910i
Nowa Era 25 (30min+np.200min do wybranej osoby oczywiscie w Erze, pakiet 10zl za 30 min w sieci)
24 mies: 599zl (drozej niz na allegro... ,a to znaczy w cenie wolnej sprzedazy w sklepach)
36 mies: 499zl (cena na allegro)
Nowa Era 45 (70min+np.200min do wybranej osoby oczywiscie w Erze)
24 mies: 299zl
36 mies:99zl
za 1zl dopiero od taryfy NE60

One Play 25 (50 min do wszystkich, duzo tansze pakiety, niz w Erze, np. 50min w Play i na stacjonarne za 5zl, 100smsow do wszystkich za 5zl, 30min do wszystkich za 5zl, minuta poza abo 50gr)
24mies: 349zl
36mies: 1zl
One Play 45 (100min do wszystkich, pakiety jak wyzej, minuta poza abo 45gr)
24 i 36 mies: 1zl

Samsung Avila
Nowa Era 25 (30min+np.200min do wybranej osoby oczywiscie w Erze, pakiet 10zl za 30 min w sieci)
24 mies: 449zl
36 mies: 399zl
Nowa Era 45 (30min+np.200min do wybranej osoby oczywiscie w Erze)
24 mies: 299zl
36 mies: 1zl

One Play 25 (50 min do wszystkich, duzo tansze pakiety, niz w Erze, np. 50min w Play i na stacjonarne za 5zl, 100smsow do wszystkich za 5zl, 30min do wszystkich za 5zl, minuta poza abo 50gr)
24mies: 299zl
36mies: 49zl
One Play 45 (100min do wszystkich, pakiety jak wyzej, minuta poza abo 45gr)
24 i 36 mies: 49zl i 1zl

limakcki pisze:Kary za zerwanie umow terminowych są wszędzie nie tylko w telefonii komórkowej, również w telewizji sat., w tpsa, w umowach internetowych i nie wynikają z potrzeby odzyskania przez firmę kosztów sprzętu, w tym przypadku telefonu, tylko z potrzeby zapewnienia sobie, że klient będzie przez 24 miesiące zasilał kasę firmy!
Znam firme, ktora sprzedaje dostep do internetu z ulgami na umowie okresowej. Jesli ja zerwiesz, to po prostu zwracasz kwote niezaplacona z tytulu ulgi- i to wszystko. I tylko takie postepowanie jest uczciwe wobec klienta.

limakcki pisze:Chyba pomyliłeś forum, poczytaj je jeszcze raz jeśli nie pomyliłeś
Nie wiem o co Ci chodzi.

Drodzy panstwo, jezeli irytuja Was pytania, to nie zadawajcie sobie trudu udzielania aroganckich odpowiedzi. Szkoda waszego czasu i nerwow pytajacych. Jesli macie odpowiadac w stylu "poszukaj sobie", to nie odpowiadajcie wcale.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, 22:48 przez Sławek, łącznie zmieniany 2 razy.

#353933  autor: fenix86
 20 sie 2009, 22:27
limakcki właśnie! Era umożliwia przedłużenie umowy już nawet 4,5 miesiąca wcześniej licząc na to, że użytkownik skorzysta z "wypasionej umowy" nie wspominając przy tym, że te 4,5 miesiąca będzie musiał w ten czy inny sposób "odpracować". Gdzie jest Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów? Radeonik chyba skorzystam z Twojej propozycji i wybiorę sobie jedną ofertę za 30zł i w grudniu zmienię operatora.
Ostrzegam wszystkim przed zbyt wczesnym podpisywaniem aneksu!

Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza.
Konfucjusz
  • Strona 279 z 318
  • 1
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 318
  • 1
  • 277
  • 278