Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Szanowny Abonencie
Zgodnie z art.56 ust.6 ustawy z dnia 16 lipca 2004r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U.04.171.1800 z póżn.zm.) potwierdzamy przyjęcie oświadczenia o zmianie warunków umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych dla poniżej wymienionego (-ych) numeru (-ów) oraz zgodnie z wyrażoną zgodą potwierdzamy datę rozpoczęcia świadczenia usług zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy:
dla numeru XXXXXXXX
1. Zmiana statusu kontraktu od dnia 06 07 2009
Tutaj art. 56 Prawa Telekomunikacyjnego ma tylko 5 ustępów. A tu mowa o 6...szyman12 pisze:Zgodnie z art.56 ust.6 ustawy z dnia 16 lipca 2004r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U.04.171.1800 z póżn.zm.)
Właśnie nic nie miała. Jedynie w lipcu został skradziony jej telefon. Może o to chodzi (choć wydaje mi się, że później jej ukradli ten telefon)?.. to stawiam albo na jakąś rezygnacje (np przejście z abonamentu na kartę), albo został podpisany aneks do umowy. Uwaga - może właścicielka numeru miała jakiś telefon z ofertą? Oni czasem lubią takie świnie podkładać i później mówią że samemu sie zmieniło ofertę
Jeśli dalej mówimy o linku, który podałem to ustępów jest tylko 5. Ustęp 3 może się wydawać że ma 8 - ale to są podpunkty.jacguszi pisze:P.S. art56 ma jednak więcej ust. niż 5
A zablokowała w miarę szybko telefon? W ogóle zablokowała?szyman12 pisze: Jedynie w lipcu został skradziony jej telefon.
No to ryzykanci. "Profesjonaliści" raczej wyłączają telefon, zmieniają soft, imei.szyman12 pisze:Tak, 2 godziny po zdarzeniu (poza saldo wydzwonili jej 50 zł).
Ok. Więc... wyczytałem coś nowego w tym paragrafie:jacguszi pisze:Tak ale to stary tekst tu masz zmiany dokonane w tym roku.
Abonentowi przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków umowy, bez podania przyczyn, poprzez złożenie stosownego oświadczenia w formie pisemnej w terminie 10 dni od dnia otrzymania pisemnego potwierdzenia. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
szyman12 pisze:Zmiana statusu kontraktu od dnia 06 07 2009
Odebraliśmy go 5 dni po zgłoszeniu kradzieżyszyman12, odebraliscie duplikat karty SIM? Kiedy?
Szkoda, że niewidziałeś stanu tego telefonu przed kradzieżą."Profesjonaliści" raczej wyłączają telefon, zmieniają soft, imei.
Nie zmieniałaNie zmieniała przypadkiem abonamentu?