• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 278 z 318
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 318

#352862  autor: Dekoy
 16 sie 2009, 16:24
moze i bym sie zdecydowal, ale chłodna kalkulacja, ze ten telefon nie jest wart tego abonamentu i tej kosmicznej dopłaty. Jeszcze nie dawno był za 1zł w abonamencie za 35 a tu nagle musze płacic 300 zł zeby był w abonamencie za 40 (i to jeszcze z rabatem). Kiepski zart, bardzo kiepski.

-> st.konsultant jestes pewny tego faxu albo maila? Chce miec 100% pewność, ze wszystko bedzie ładnie załatwione, bez stresów :]

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi

#352869  autor: st.konsultant
 16 sie 2009, 16:34
Dekoy pisze:moze i bym sie zdecydowal, ale chłodna kalkulacja, ze ten telefon nie jest wart tego abonamentu i tej kosmicznej dopłaty. Jeszcze nie dawno był za 1zł w abonamencie za 35 a tu nagle musze płacic 300 zł zeby był w abonamencie za 40 (i to jeszcze z rabatem). Kiepski zart, bardzo kiepski.

-> st.konsultant jestes pewny tego faxu albo maila? Chce miec 100% pewność, ze wszystko bedzie ładnie załatwione, bez stresów :]

Codziennie w pracy się z tym spotykam więc jestem pewny;)
Zawsze możesz zadzwonić do BOA i zapytać czy jest rezygnacja na koncie, żeby mieć pewność :)

#352877  autor: osachorzow
 16 sie 2009, 17:05
st.konsultant pisze:Ale przecież w zasadzie wychodzi na to samo:)
w zasadzie to jest ;) Ale jednak zasady się zmieniły :) Szkoda że nie była to zmiana: 18 m-cy umowa od dnia podpisania ;)

st.konsultant, mógłbyś się wypowiedzieć w temacie: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=35736 jak to w jest w Erze bo mnie to wciąż intryguje ;)

#352878  autor: limakcki
 16 sie 2009, 17:10
st.konsultant pisze:Wypowiedzenie można złożyć spokojnie wysyłając fax albo zrobić sobie skan pisma i wysłać na [email protected] .
Tak z czystej ciekawości... Era jest na tyle liberalna, że łamie regulamin żeby dogodzić abonentowi czy też jest jakiś nowy zapis w regulaminie mowiący o tym, że pismo można zeskanować i dostarczyć mailem albo przesłać faxem, ostatnio nawet składając wypowiedzenie w link4 zostałem poinformowany, że owszem można mailem, ale tylko w ramach informacji żeby oni wiedzieli, że takowe wypowiedzenie składam, a swoją drogą muszę przysłać list polecony z własnoręcznym podpisem, tak samo jest w mbanku przy ubezpieczeniu oc, bo pytałem, a z kolei operatorzy tvsat tacy jak cyfra+, nka czy polsat nie honorują innego wypoweidzenia jak list polecony. Stąd moja ciekawość, tymbardziej, że skopiowalem pare postów wcześniej zapis regulaminu mówiący o rozwiązaniu, z którego jasno wynika, że faxem i mailem nie można!!!

#352890  autor: st.konsultant
 16 sie 2009, 18:14
limakcki pisze:
st.konsultant pisze:Wypowiedzenie można złożyć spokojnie wysyłając fax albo zrobić sobie skan pisma i wysłać na [email protected] .
Tak z czystej ciekawości... Era jest na tyle liberalna, że łamie regulamin żeby dogodzić abonentowi czy też jest jakiś nowy zapis w regulaminie mowiący o tym, że pismo można zeskanować i dostarczyć mailem albo przesłać faxem, ostatnio nawet składając wypowiedzenie w link4 zostałem poinformowany, że owszem można mailem, ale tylko w ramach informacji żeby oni wiedzieli, że takowe wypowiedzenie składam, a swoją drogą muszę przysłać list polecony z własnoręcznym podpisem, tak samo jest w mbanku przy ubezpieczeniu oc, bo pytałem, a z kolei operatorzy tvsat tacy jak cyfra+, nka czy polsat nie honorują innego wypoweidzenia jak list polecony. Stąd moja ciekawość, tymbardziej, że skopiowalem pare postów wcześniej zapis regulaminu mówiący o rozwiązaniu, z którego jasno wynika, że faxem i mailem nie można!!!

Nie wiem czy jest to zgodne z prawem czy nie, wiem jak to wygląda w praktyce.

#352916  autor: limakcki
 16 sie 2009, 19:34
Aha, czyli Era łamie regulamin, żeby dogodzić klientowi. Coraz bardziej jestem zakochany w tym operatorze :-)

#352961  autor: Sławek
 16 sie 2009, 23:50
Mojkej siostrze konczy sie umowa. Zastanawia mnie jak Era raktuje przejscie z Era Fun do abonamentu... wtedy jest ofera dla stalych czy jak dla nowych?

[ Dodano: 2009-08-16, 23:55 ]
Dekoy pisze:moze i bym sie zdecydowal, ale chłodna kalkulacja, ze ten telefon nie jest wart tego abonamentu i tej kosmicznej dopłaty. Jeszcze nie dawno był za 1zł w abonamencie za 35 a tu nagle musze płacic 300 zł zeby był w abonamencie za 40 (i to jeszcze z rabatem). Kiepski zart, bardzo kiepski.

Niestey Era dogonila Orange. Dorownala mu w zdzieraniu kasy z klientow. Ale jesli ktos ma duzo znajomych w Erze, o niestey i ak mu sie oplaca, jesli nie- lepiej uciekac od ego operatora do Play, ewentualnie do Plusa.

#352962  autor: kuwejt
 17 sie 2009, 00:21
trus1991 pisze:ja też byłem przekonany do odejścia z Ery do PLAY, ale dziś dostałem dość dobrą ofertę.

NE 80 za 45 zł przez pierwszy rok, a 60zł przez kolejne 12miesięcy, tylko że jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - czekam na ofertę urodzinową

A poza tym gdy teraz zerknąłem na i-boa już nie mam opcji przedłuż umowę tylko
"
Oferta dla stałych abonentów

Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalną ofertę odnowienia umowy.
Szczegółowe informacje pod numerem tel. 602900 lub najbliższym punkcie sprzedaży.

» Znajdź najbliższy sklep lub salon firmowy sieci Era "

Czyli już nie mogę przez neta, pozostało jedynie dzwonić :P
Moze ktos potwierdzic ze mozna teraz takie cuda wynegecjowac?

#352964  autor: czareek
 17 sie 2009, 00:38
kuwejt pisze:
trus1991 pisze:ja też byłem przekonany do odejścia z Ery do PLAY, ale dziś dostałem dość dobrą ofertę.

NE 80 za 45 zł przez pierwszy rok, a 60zł przez kolejne 12miesięcy, tylko że jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - czekam na ofertę urodzinową

"

Szczegółowe informacje pod numerem tel. 602900 lub najbliższym punkcie sprzedaży.

Ja mogę potwierdzić, w ten piątek udało mi się wynegocjować (telefon + mail) takie warunki (w ofercie z telefonem):
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 90,00 zł z VAT

W iboa pojawił mi się ten sam komunikat co u trus1991.

#352978  autor: ymek
 17 sie 2009, 10:11
Ja mogę potwierdzić, w ten piątek udało mi się wynegocjować (telefon + mail) takie warunki (w ofercie z telefonem):
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 90,00 zł z VAT
u mnie także pojawił się na i-boa komunikat o nowej ofercie.
1. Orientuje się ktoś, czy można z w/w oferty coś utargować. Wyczytałem na forum, że abonament: I rok taniej, drugi drożej.
2. "2000 minut na rozmowy w weekendy z 50% rabatem na abonament" <-co to oznacza..??
3. Jaki telefonik do tego wziąc..myslałem na avila ale nie jestem przekonany do telefonów dotykowych..obecnie mam SE w810. Pkt Premia 5700 (=150zł zniżki). Za telefon moge zapłacić 100 - 200zł nie więcej..

czekam na rady od fachowców :)

#353009  autor: uzupek
 17 sie 2009, 11:52
Nikt nie odpowiedział na mój post, wiec moze zadam pytanie inaczej:
1. czy ktoś się orientuje, do kiedy obowiązuje promocja 5zł za erę rodzinną?
2. mniej więcej od kiedy wchodzi oferta urodzinowa?

#353018  autor: Dibbs
 17 sie 2009, 12:03
kuwejt pisze:

"

Mozna :) ja dostalem NE 80 za 40 przez rok i 70 przez kolejne 12 miesiecy, czyli srednio 55 na miesiac :)

#353110  autor: krystian1022
 17 sie 2009, 16:37
uzupek pisze:Nikt nie odpowiedział na mój post, wiec moze zadam pytanie inaczej:
1. czy ktoś się orientuje, do kiedy obowiązuje promocja 5zł za erę rodzinną?
1. od 20 lipca
2. prawdopodobnie od 1 września

#353262  autor: Sławek
 18 sie 2009, 11:33
Przechodzacy ze strego mixa (Era Fun) na abonament sa traktowani jako nowi abonenci, czy stali?

#353269  autor: uzupek
 18 sie 2009, 12:30
krystian1022 pisze:
uzupek pisze: 1. czy ktoś się orientuje, do kiedy obowiązuje promocja 5zł za erę rodzinną?
1. od 20 lipca
2. prawdopodobnie od 1 września
Dzięki wielkie.
Tylko w pkt. 1 chodizło mi o to DO kiedy.
Czyli czy np. z poczatkiem urodzinowej zlikwidują rodzinną za 5zł.. bo tego sie obawiam :(

#353329  autor: krystian1022
 18 sie 2009, 15:38
uzupek pisze:1. czy ktoś się orientuje, do kiedy obowiązuje promocja 5zł za erę rodzinną?
do 30 września lub do odwołania :)

#353331  autor: st.konsultant
 18 sie 2009, 15:40
Sławek pisze:Przechodzacy ze strego mixa (Era Fun) na abonament sa traktowani jako nowi abonenci, czy stali?

jak nowi

#353409  autor: emka0
 18 sie 2009, 20:59
limakcki pisze:
W zasadzie twoją ofertę ratuje tylko telefon, który na Allegro krąży po 500 złotych, a którego sprzedali ci za około 200 złotych. Musiałeś sporo płacić do tej pory, jeśli taka zniżka. Przeliczyłem to w prosty sposób. Dzielisz koszt abonamentu przez ilość minut i wychodzi 35 groszy. Czyli 6 groszy więcej niż w większości pre-paidów (min 6zł x24=wartość twojego telefonu). Oczywiście masz taryfę rodzinną, ale pre-paidy również oferują ciekawe promocje, a jeśli nie, pewnie pojawią się w najbliższych dwóch latach. Jeśli się nie pojawią, w każdym momencie możesz przenieść numer do operatora, który będzie łaskawszy... Pakiety internetowe tańsze są w pre-paidach. 50 złotych za 500 MB to kpina. Pozdrawiam.
Ha, dobre jaja. Porównujemy do prepaida proszę bardzo! Biorąc prepaida nie bierzesz telefonu, w abonamencie dostajesz telefon za 1zł, który jak napisałeś kosztuje 500 więc 500:24=20zł - tyle co miesiąc trzeba odjąć z abonamentu czyli 60-20=40zł i teraz 40:170=0,23zł oooooooooo taniej niż w prepaidzie i sieć rodzinną można dołączyć i co powiesz na takie porównanie?

Przecież napisałem, że "twoją ofertę ratuje tylko telefon, który na Allegro krąży po 500 złotych, a którego sprzedali ci za około 200 złotych. Musiałeś sporo płacić do tej pory, jeśli taka zniżka". Piszesz 0,23 gr - super, ale wcześniej trzeba było płacić rachunki na poziomie połowy pensji minimalnej w PL, nie wspomnę już o stawce, która pojawia się po wygadaniu "darmowych minut". Ja używam telefonu na poziomie 50-70 złotych i w przeliczeniu dla mnie w nowej propozycji abonamentowej minuta kosztuje 41 groszy a potem 59 groszy, do tego muszę jeszcze doliczyć net 15 złotych i wyjdzie 65-70 złotych podstawy (w tej chwili abo 45 zł z internetem i darmową osobą). W prepaidzie mam cały czas 29 groszy za minutę, dlaczego więc miałbym wychwalać w niebiosa abonament?

#353423  autor: limakcki
 18 sie 2009, 22:08
Widzisz sztuką jest dopasować tak abonament, żeby nie przekraczać abonamentowych minut i jednocześnie żeby nie było ich za dużo. Poza tym wybierasz abonament w takiej sieci gdzie masz najwięcej znajomych/rodziny i możesz skorzystać z promocji typu sieć rodzinna, numery za grosz i gadasz gratis do oporu z wybranymi numerami co obniża Ci znacznie rachunek biorąc pod uwagę ilość minut wygadanych łącznie.

#353461  autor: garvi
 18 sie 2009, 23:30
Ja dzisiaj zamówiłem aneks z tel za pośrednictwem kuriera. Era zaproponowała mi 500min za 150 zł, a do tego sieć rodzinna za 5zł + 500MB BC za 15zł. Do tego tel. iPhone 3GS 16GB za 149zł. Oferta chyba w miarę dobra.
  • Strona 278 z 318
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 318
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278