• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #352980  autor: hehehe
 17 sie 2009, 10:18
Witam, na dniach kończy mi się abonament w Playu i chciałem złożyć wypowiedzenie miesiąc przed umową. Co dokładnie muszę zrobić, żeby w dniu zerwania numer przeszedł do Orange? Trzeba to powiedzieć miesiąc przed wypowiedzeniem czy w dniu wypowiedzenia?
Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 17:48 przez hehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

#352981  autor: Marens
 17 sie 2009, 10:31
Do Playa nie idziesz.
Idziesz do Orange i podpisujesz umowę z upoważnieniem na zerwanie umowy oraz przeniesienie numeru do Orange. Na okres wypowiedzenia dostajesz numer zastępczy.

#352984  autor: hehehe
 17 sie 2009, 10:42
Aha wielkie dzięki. Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. Czy jeżeli numer zarejestrowany jest na rodzica to czy mógłbym na siebie przerejestrować?

#352987  autor: ciuchcia
 17 sie 2009, 10:57
nie da rade dokonac przeniesienia nr ze zmiana danych - trzeba zmienic dane albo w play i wniosek na Ciebie skladac, albo wniosek na rodzica i zmienic w orange. Sugeruje to pierwsze bo w play cesja jest darmowa, w orange z tego co pamietam sie za nia placi.

#352988  autor: lukaszw
 17 sie 2009, 10:57
Mógłbyś ale to będzie w abonamencie wymagało cesji umowy na Ciebie. I to musisz dokonać oczywiście w salonie Play.

#352989  autor: hehehe
 17 sie 2009, 11:02
Chciałbym przenieść do prepaida w Orange, dane rodzica będą wykorzystywane do czegoś? I jeżeli jestem niepełnoletni to czy ma to coś do tego? Bo nie chciałbym żeby było to na rodzica rejestrowane, albo w ogóle wyrejestrować?

#352990  autor: ciuchcia
 17 sie 2009, 11:09
osoba niepelnoletnia moze przenies nr na siebie tylko jesli posiada dowod osobisty lub paszport, wiec raczej bym sie w to nie bawil ;/

#352992  autor: thonka
 17 sie 2009, 11:11
jezeli jestes niepelnoletni to niestety, ale play nie zrobi cesji abonamentu na Ciebie.
jedyna opcja to taka, ze rodzic podpisuje wszystkie papierki dot. przeniesienia w salonie orange, a reszta zajmuja sie oni. juz po przeniesieniu nr z play, razem z Toba mozna przerejestrowac w orange taki nr na Ciebie.

wyrejestrowanie nie wchodzi w gre. operatorzy raczej nie bawia sie w wyrejestwoywanie, choc wg. prawa masz mozliwosc wgladu, edycji i usuniecia swoich danych z bazy kazdej firmy.

[ Dodano: 2009-08-17, 11:13 ]
ciuchcia pisze:osoba niepelnoletnia moze przenies nr na siebie tylko jesli posiada dowod osobisty lub paszport, wiec raczej bym sie w to nie bawil ;/
osoba niepelnoletnia nie moze zrobic na siebie cesji abonamentu, nawet gdyby miala paszport i dowod... co innego zarejestrowanie/zmiana danych prepaida.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 11:20 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#352993  autor: hehehe
 17 sie 2009, 11:19
Czyli w dniu miesiąca przed końcem umowy powinienem pójść do Orange i oni wszystko zrobią, a jeżeli będę chciał przerejestrować na siebie to już jak przeniosą tak? :)

#352996  autor: thonka
 17 sie 2009, 11:26
hehehe pisze:Czyli w dniu miesiąca przed końcem umowy powinienem pójść do Orange i oni wszystko zrobią, a jeżeli będę chciał przerejestrować na siebie to już jak przeniosą tak? :)
radze pojsc wczesniej niz dzien przed ostatnim miesiacem umowy, bo czasem bywa tak, ze pracownicy nie wysylaja/odbieraja dokumentow i potem mozna sie niemile zdziwic placac dodatkowy miesiac abonamentu, bo np. pracownik nie wyslal tego samego dnia wniosku, czy tez w play nie dostali go na czas. czasem rodza sie komplikacje, bo gdzies trzeba uzupelnic dane i inne takie. po co dodatkowo sie martwic i denerwowac robiac wszystko na ostatnia chwile.
dobrym zapasem jest tak ok. 4-5 dni przed ostatnim miesiacem umowy.

co do drugiej czesci to wszystko jest tak jak piszesz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#352997  autor: hehehe
 17 sie 2009, 11:29
Ok wielkie dzięki

#353013  autor: Prezesek
 17 sie 2009, 12:00
Pamiętaj! Numer już po przeniesieniu do Orange będziesz miał dalej zarejestrowany na rodzica. W Orange nie ma możliwości rejestrowania i przerejestrowania numeru na osobę niepełnoletnią.

#353031  autor: ciuchcia
 17 sie 2009, 12:55
[ Dodano: 2009-08-17, 11:13 ]
ciuchcia pisze:osoba niepelnoletnia moze przenies nr na siebie tylko jesli posiada dowod osobisty lub paszport, wiec raczej bym sie w to nie bawil ;/
osoba niepelnoletnia nie moze zrobic na siebie cesji abonamentu, nawet gdyby miala paszport i dowod... co innego zarejestrowanie/zmiana danych prepaida.[/quote]

kurcze faktycznie ;p przepraszam za wprowadzenie w blad

#353070  autor: hehehe
 17 sie 2009, 14:10
Prezesek pisze:Pamiętaj! Numer już po przeniesieniu do Orange będziesz miał dalej zarejestrowany na rodzica. W Orange nie ma możliwości rejestrowania i przerejestrowania numeru na osobę niepełnoletnią.
A wyrejestrowanie jest możliwe?

#353079  autor: Prezesek
 17 sie 2009, 14:31
Hmmm nie wiem. Ktoś tu na forum pisał o wyrejestrowywaniu... ale czy to jest możliwe? Poszukaj na forum lub napisz [email protected]

#353196  autor: express100
 18 sie 2009, 00:25
Wyrejestrowanie numeru NIE JEST MOŻLIWE!
W Orange MOŻNA przerejestrować numer na osobę niepełnoletnią, mimo dziwnego odmiennego stanowiska Wojtka Jabczyńskiego.
Cesja w Play trwa minimum dwa miesiące (sam przez to przechodzę :? ).
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#353412  autor: hehehe
 18 sie 2009, 21:13
W salonie Orange powiedziano mi, że przeniesienie z abonamentu na prepaid nie jest możliwe, czy tak jest?

#353413  autor: Prezesek
 18 sie 2009, 21:27
express100 pisze:Wyrejestrowanie numeru NIE JEST MOŻLIWE!
W Orange MOŻNA przerejestrować numer na osobę niepełnoletnią, mimo dziwnego odmiennego stanowiska Wojtka Jabczyńskiego.
Cesja w Play trwa minimum dwa miesiące (sam przez to przechodzę :? ).
Pozdrawiam! :-D
Hmmm 2 razy próbowałem zarejestrować i przerejestrować na mnie numer i nic... wszystkie wnioski odrzucone. Za każdym razem dzwonili konsultanci i mówili, że numerów nie zarejestrują/przerejestrują... Bardzo dziwne. Express100 jesteś tego pewnien? Podaj mi nazwiska konsultantów/pracowników Orange, którzy mi to zrobią to z miłą chęcia z tego skorzystam ;)