Jeśli chodzi o CBCCH Polkomtela, to czy czasem jest ono widoczne, za pomocą netmonitor'a, wtedy kiedy to jest właśnie pusty DCS czy z UMTS'em? Może ktoś ma takie info. W Poznaniu wiem, o co najmniej dwóch tylko DCS'ach z UMTS'em oraz jednym- podobno- tylko DCs'ie, na Winiarach, chyba emitowanym z anten Centka, tak przynajmniej jest na BTS'ach w Wielkopolsce

Z resztą kwestia pozwoleń na DCS'y Polkomtela, a rzeczywistość to już inna "bajka"

Nie rozumiem dlaczego tak mało, choćby w Poznaniu mają DCS'ów, skoro już są konstrukcje i pozwolenia, za które chyba płacą?! Może GSM 900 Mhz daje stabilniejszy zasięg i nawet odpowiednią pojemność, ale przecież- z tej samej lokalizacji- dwie stacje 2G, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie, tym bardziej, że raczej o tym wiedzą?! To dlaczego, np. i m.in. na akademiku, ul. Dożynkowa 9E, mimo pozwolenia, nie mają DCS'a?! A przypomnę, że operator Minusa, m.in. w Poznaniu, wszystkich stacji, ma najmniej

Chociaż ten weekend i tak mi się kojarzy z Plusem miło, bo znów siatkarki i siatkarze pokazali klasę i wyszło na Plus, a może na Play
[ Dodano: 2009-08-16, 19:20 ]
Zastanawia mnie, np. czy we Wrześni, na ul. Objazdowej 1, DCS, który jest podobno emitowany z anten PTC (ze świetnej - dla mnie przynajmniej wizualnie

-konstrukcji PTC, czyli strunobetonowego słupu) będzie widoczny na netmonitor'ze, bez nawiązywania rozmowy?! Jak ktoś będzie mógł udzielić odpowiedzi, to dziękuję
[ Dodano: 2009-08-16, 19:27 ]
I jeszcze jedno muszę dodać. Skoro, np. w takim pięknym mięście, jak Poznań

, Polkomtel ma najmniej stacji z W3, w tym także, wg moich spostrzeżeń, DCS 1800 Mhz, to wcale się nie dziwię, że jakość rozmowy, na wynaturzeniach Plusa, potrafi być czasem "słaba". To już nawet, przynajmniej na 3G, P4 ma, wg mnie, lepszą jakość rozmowy. A przecież Plusa, też mam w E51, a kupiłem ją właśnie po to, aby "odciążyć" Polkomtelowi 2G w Poznaniu

Jednak, tu znów, tęsknię za jakością rozmów w PTC, bo nawet w Erunia Tak Tak, w promocji "Po 3-trzeciej minucie za darmo" rozmowa nie tylko była głośna i wyraźna, ale dało się słyszeć wszystkie odgłosy z "tła"