• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #352662  autor: bora1410
 15 sie 2009, 17:04
Mam nietypowy problem, moze ktos mial podobnie. Mialem niekatywna poczte glosowa. Ostatnio zauwazylem ze przychodza smsy z trescia o nieodsluchanych wiadomosciach na poczcie glosowej . Wszedlem na strone PLAY24 i rzeczywiscie okazalo sie ze poczta jest aktywna. Co zaskakujace osoba ktore do mnie dzwonia informowane sa ze polaczyli sie z poczta glosowa Orange (przenioslem numer z Orange do Playa ale z jakies pol roku temu). Co dziwne nie dalo sie deaktywowac poczty kodem. Zadzwonilem do BOKu i dopiero wtedy deaktywowali poczte. I po paru dniach znowu sie pojawil ten sam problem z poczta. Znowu sama sie aktywowala. Do tego doszedl jeszcze jeden problem. Niektore osoby nie moga sie do mnie dodzwonic. Przy wlaczonym telefonie wlacza im siie poczta i nie da sie dodzwonic. Zazwyczaj sa to numery Ery. Smsy dochodza swobodnie. Wiekoszosc numerow swobodnie sie do mnie dodzwania w tym czasie. Wyjmowalem karte Sim i sprawdzalem karte na innym telefonie. I to samo. Osoba obok nie mogla sie do mnie dodzwonic.

#352670  autor: user_delete10
 15 sie 2009, 18:06
Nie wspominając o tym, że Play może nawalać to takie są czasem skutki przenośności numerów.
 #352745  autor: papys
 16 sie 2009, 07:31
bora1410 pisze:Mam nietypowy problem, moze ktos mial podobnie. Mialem niekatywna poczte glosowa. Ostatnio zauwazylem ze przychodza smsy z trescia o nieodsluchanych wiadomosciach na poczcie glosowej . Wszedlem na strone PLAY24 i rzeczywiscie okazalo sie ze poczta jest aktywna. Co zaskakujace osoba ktore do mnie dzwonia informowane sa ze polaczyli sie z poczta glosowa Orange (przenioslem numer z Orange do Playa ale z jakies pol roku temu). Co dziwne nie dalo sie deaktywowac poczty kodem. Zadzwonilem do BOKu i dopiero wtedy deaktywowali poczte. I po paru dniach znowu sie pojawil ten sam problem z poczta. Znowu sama sie aktywowala. Do tego doszedl jeszcze jeden problem. Niektore osoby nie moga sie do mnie dodzwonic. Przy wlaczonym telefonie wlacza im siie poczta i nie da sie dodzwonic. Zazwyczaj sa to numery Ery. Smsy dochodza swobodnie. Wiekoszosc numerow swobodnie sie do mnie dodzwania w tym czasie. Wyjmowalem karte Sim i sprawdzalem karte na innym telefonie. I to samo. Osoba obok nie mogla sie do mnie dodzwonic.
Jestem w play od 2007 i powiem ,ze włączenie się samoczynnie poczty głosowej spowodowane jest zazwyczaj :
- wymianie karty sim zawsze przy nowej karcie jest poczta włączona
- siec jak zmienia ofertę, zmieniając system i w tedy są resetowane chyba wszystkich kart. sim miałem tą sytuacje ostatnio jak wchodziła oferta fresh

Po za tym nie wiem czy zauważyliście siec play zmienia oferte srednio co 3 miesiace tzn cos nowego tanszego wprowadza chodzi mi o userow play na karte

L.T

#352749  autor: Nakham
 16 sie 2009, 08:58
i nie tylko na karte, nowe oferty dla abonentów rowniez wychodza co 3 miesiace srednio, a jesli chodzi o samowłącząjącą się poczte głosową to faktycznie jest to spowodowane tym jak kolega wyżej napisał wymianą karty sim najczęściej.

---------------------------------------------
Witaj w PLAY w czym Ci moge pomoc?

#352779  autor: Marens
 16 sie 2009, 11:31
Na pewno nie jest spowodowane wymianą karty sim, sam wymieniam kartę średnio co miesiąc. Karty nie lubią przekładania z telefonu do telefonu kilka razy dziennie a poczta jak była nieaktywna tak jest dalej.

#352809  autor: plusteczek
 16 sie 2009, 13:06
Mam taki sam problem!!!

Jeśli masz przeniesiony nr Orange zadzwoń na swój z innego tel i po prefiksie sieci wpisz dwie 88

np:500 88 100 100

To nawet bedziesz miał wyłaczoną poczte i tak Ci się załaczy poczta i bedziesz otrzymywał komunikat z Orange

#352813  autor: jastrzomb_nocny
 16 sie 2009, 13:16
Hmm...
Jeśli zgłasza się komunikat, że to poczta Orange i niektórzy nie mogą się do Ciebie dodzwonić (jak piszesz z Ery) to istniej takie prawdopodobieństwo, małe, ale istnieje, że przy przenoszeniu Twojego numeru coś nie do końca zostało zapisane w systemach identyfikujących do kogo należy dany nr tel. Miałem taki jeden przypadek w Erze. Klient przeniósł do Ery nr z Orange i nagle się okazało, że osoby dzwoniące do niego z zagranicy nie były w stanie się dodzwonić. Klient złożył reklamację w Erze, że osoby dzwoniące spod numerów ... i tu podał jakich nie są w stanie się do niego dzwonić. Problem został naprawiony, choć jak wynikało wina leżała po stronie Orange. Proponuję więc:
1. Złożyć reklamację, w której napiszesz, że osoby dzwoniące do Ciebie z nr.... w dniu.... o godzinie... nie były się w stanie do Ciebie dodzwonić tylko dodzwaniały się....? Musisz napisać, że byłeś w tedy .... *podać miejscowość i ulicę), że byłeś w zasięgu 2G lub 3G Play lub Plus, że korzystałeś z telefonu... oraz, że problem występuje również po zmianie aparatu telefonicznego na inny.
2. Problem z Poczta Głosową jest o tyle dziwny, że jeżeli BOK w Play był w stanie ją wyłączyć, to ta poczta nie może się zgłaszać jako poczta Orange (no chyba, że ktoś korzystając z Twojego telefonu zrobił Ci dowcip i nagrał jako powitanie info, że to poczta w Orange). Natomiast jeżeli te osoby z Ery które nie mogą się do Ciebie dodzwonić dodzwaniają się właśnie na pocztę "orange" to byłby to tylko dowód na potwierdzenie faktu, że Orange nie całkiem usunęło dane z swojego systemu na temat własności Twojego numeru.
Możesz sprawdzić na stronie http://www.sprawdznumer.pl/ i
http://www.gsmcenter.pl/chkpnum.php i
http://sms.pl/get_network.php
jaki operator pojawia się jak wpisze swój numer jeżeli gdzieś pojawi się, że Orange a nie Play no to masz bardzo wiarygodny dowód.
Tak czy inaczej złóż reklamację, żeby dokładnie sprawdzili kwestię przeniesienia numeru.

Pozdrawiam i łącze wyrazy szacunku
Jastrzomb Nocny

Jeżeli potrzebujesz pomocy w zakresie telefonii komórkowej lub smart/palmfonów to pisz zawsze chętnie pomogę :-)

#352824  autor: telemaniak93
 16 sie 2009, 14:25
Mi sami włączyli granie na czekanie. Nie pobrali mi za to kasy(nawet nie wiem czy za to się płaci). I ja nie miałem przenoszonego numeru. Może w Play szykuje się wprowadzenie nowej oferty czy coś? Skoro ktoś tutaj napisałem, że to am coś wspólnego.

#352826  autor: Nakham
 16 sie 2009, 14:36
telemaniak93 pisze:Mi sami włączyli granie na czekanie. Nie pobrali mi za to kasy(nawet nie wiem czy za to się płaci).

Sami nic nie włączamy, a za tą usługę pobieramy 1 lub 2 złote, nie pamietam...

Wiem bo pracuje w Play-u

Jak chcesz mogę Ci sprawdzić czy masz włączone granie na czekanie i czy coś płacisz, tylko podaj mi numer na prv i na kogo jest zarejestrowany numer.

---------------------------------------------
Witaj w PLAY w czym Ci moge pomoc?

#352879  autor: kwistas
 16 sie 2009, 17:10
Najlepiej dezaktywować przekazywanie połączeń, wtedy połączenia nie będą przekazywane na pocztę głosową, telefon automatycznie będzie przekazywał połączenia na numer 790998725, wtedy będą przychodzić powiadomienia i nie będzie nikogo na pocztę łączyło. Można spróbować może to pomoże. Ja tak robię i nie mam problemu, też numer przeniesiony z Orange, miałem podobne problemy.

#352889  autor: user_delete10
 16 sie 2009, 18:00
Marens pisze:sam wymieniam kartę średnio co miesiąc. Karty nie lubią przekładania z telefonu do telefonu kilka razy dziennie
O to mnie zaciekawiło... Czemu tak robisz, od czego są 2 aparaty? Po miesiącu już nie masz styku i zdarty całkiem chip na SIMie?

#352966  autor: Jedrker
 17 sie 2009, 01:57
telemaniak93 pisze:Mi sami włączyli granie na czekanie.
Też miałem taką sytuację, a to wszystko przez burdel w systemie Play.
Akcja była wtedy na większą skalę, bo dużo ludzi się skarżyło swego czasu.
Reklamacje zgłosiłem, napisali mi, że sam aktywowałem usługę, ale kurcze nie jestem non stop na kacu żebym nie wiedział jakie usługi aktywuję, a telefon noszę tylko ja, nikt inny się nim nie bawi, więc napisałem odwołanie do odpowiedzi na reklamacje, dostałem na piśmie wielkie przeprosiny od firmy i rekompensatę ...
Jeszcze 9 miesięcy w play, i never again Play !
:mrgreen:
Nakham pisze:Sami nic nie włączamy,
Bo macie system który szwankuje, i aktywuje i deaktywuje usługi , a potem zamiast dobrze sprawdzić, zwalacie na niewinnego klienta, że niby sobie sam włącza i wyłącza .... ;P

#352983  autor: Claudec
 17 sie 2009, 10:35
Jedrker pisze:Jeszcze 9 miesięcy w play, i never again Play !
Może jeszcze zmienisz zdanie, kiedyś się naucza i zrobią porządek.
Z doświadczenia wiem że każda firma ma swoje za uszami, wystarczy poczytać forum.

#353006  autor: ciuchcia
 17 sie 2009, 11:50
z tego co mi wiadomo usluga muzyka na czekanie zostala uruchomiona na zasadzie "promocji". Czyli aktywacja za darmo na miesiac, a potem usluga odplatna 2 zl jesli jej nie wylaczysz :D

#353077  autor: muchakk
 17 sie 2009, 14:30
MI również włączyli usługę muzyka na czekanie. Gdyby nie znajomy to nie wiedziałbym, że mam to włączone. Jak nie będą pobierać opłaty to może być :-)

#353081  autor: ciuchcia
 17 sie 2009, 14:33
beda pobierac ;p nie pobiora tylko w pierwszym miesiacu :D

#353100  autor: Tajemniczy28
 17 sie 2009, 15:37
to jest młoda sieć a wy byście chcieli by szystko od razu było coacy.jakoś ja od neidawna mam też playa i nie ma żadnych awarii itp.

#353118  autor: bora1410
 17 sie 2009, 17:32
Nie bawie sie karta sim i nie przekladam jej za czesto. Sprawe zglosilem juz 3 raz. wylaczaja poczte mowia ze wszystko ok i za chwile znowu dostaje smsa ze mam wiadomosci w skrzynce. Jakas parodia, a obsluga w BOKu to kpina w bialy dzien. Te dziewczyny nie wiem czy po gimnazjum czy po zawodowej szkole, taki poziom inteligencji prezentuja i wiedzy technicznej. Ciagle to samo. Dzis zauwazylem ze z domowego telefonu na swoj numer za kazdym razem nie moge sie dodzwonic. Ciekawe co by bylo jak bym mial telefon firmowy i zarabial bym nim na zycie. Chyba przyszlo by mi umrzec z glodu. Co to za telefon jak nie mozna sie dodzwonic. Ale czlowiek chcial miec taniej to i ma.

#353142  autor: Wieczor1
 17 sie 2009, 20:02
##002# deaktywacja wszystkich przekierowan- w tym poczty glosowej

"When the men lies, he murders some part of the world(...) cannot the kingdom of salivation take me home"