• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#340269  autor: dechomenon
 10 cze 2009, 17:22
jest jakiś szaleniec co kupił ich usługi? Jestem ciekaw jak są przygotowani na przyjęcie klientów.

#344473  autor: kuwejt
 03 lip 2009, 15:51
No to mamy WRodzinie. Cennik jest już znany:
Minuta rozmowy w sieci to koszt 0,19 zł, do stacjonarnych 0,25 zł, do innych sieci komórkowych 0,49 zł, zaś do Play i Cyfrowego Polsatu - 0,78 zł. SMS wewnątrz sieci to koszt 0,15 zł, a do innych - 0,25 zł. Telefony do Radia Maryja i TV Trwam będą darmowe. Cennik ma być jasny i prosty, nie będzie promocji, a co jedyne stałe obniżanie stawek.

Zastanawia mnie jedno: wRodzinie działa jako MVNO w oparciu o sieć CenterNetu(MNO), który z kolei działa na roamingu krajowym PTC więc jak wyglądają stawki MTR dla wRodzinie(CenterNetu :D )? Jeśli dobrze wnioskuje to powinny być takie jak miał Play na początku. Analogicznie patrząc to tak jakby sobie ktoś teraz założył MVNO na sieci Play (która działa na roamingu krajowum Plusa) to stawki MTR prz dzwonieniu do tego MVNO obowiązywały by jak przy dzwonieniu do Play?

#344513  autor: lukaszw
 03 lip 2009, 21:38
Zastanówmy się najpierw czy wRodzinie jest rzeczywiście MVNO, bardziej to wygląda jak poprostu oferta CenterNetu z targetem na Radio Maryja i pochodne, oni nie maja oddzielnej zadnej infrastruktury wszystko sie dzieje w CenterNecie. To podobnie jak z tuBiedronka, gdzie jedyne co jest nie z Era to model dystrybucji (poprzez sklepy dyskontowe), takze sie trzeba najpierw zastanowic czy to w ogole MVNO :)

#344581  autor: kubik
 04 lip 2009, 14:24
wRodzinie jest na tej samej zasadzie co Heyah, SamiSwoi czy 36i6.

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#345096  autor: Pawrzes
 07 lip 2009, 11:58
kubik pisze:wRodzinie jest na tej samej zasadzie co Heyah, SamiSwoi czy 36i6.

To jest MVNO ponieważ część zysków z działalności wRodzinie trafi do fundacji Lux Veritatis a więc mi. Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, Radia Maryja czy TV Tram. Ale nie jest to też taki typowy MVNO jak większość w innych sieciach.

CenterNet ma inne spojrzenie na rynek bo szuka niszy i nie będzie walczył z W3 jak Play. W tej chwili wątpliwe jest aby ceny mogły być niższe niż w Play Fresh ponieważ mają odpalone tylko 3 stacje bazowe w Toruniu a reszta kraju to przecież roaming w sieci PTC.

Pozdrawiam

#345133  autor: express100
 07 lip 2009, 15:57
Może to coś takiego jak TuBiedronka?

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#346167  autor: tajniak
 12 lip 2009, 19:06
Dzisiaj o 19 w TVN w Faktach o telefonii o. Rydzyka.

#346175  autor: tomko111
 12 lip 2009, 19:57
tajniak, i co tam pan Gruszka o tej telefonii powiedział?

#352762  autor: Rezo
 16 sie 2009, 10:51
Mieli zaprezentować swoją właściwą ofertę latem, zbliżamy się do konca wakacji a nowej ofercie ani słowa. Coś mi się zdaje że CenterNet zapadł w estywację (mówiąc po biologicznemu :-D )

#352764  autor: widex
 16 sie 2009, 10:53
Mają przecież użytkowników i to bardzo lojalnych ;)

Po co budować sieć? Przy takim cenniku najwyraźniej opłaca się im jechać na PTC.

#352783  autor: biotyt
 16 sie 2009, 11:37
Lato jest jeszcze przez większość września. Obstawiam, że gdzieś na początku września ruszą komercyjnie z ofertą.

biotyt

#352886  autor: user_delete10
 16 sie 2009, 17:49
CenterNet to też taka że tak powiem ofiara jak Play, zabierają się za biznes ze słuchaczami Radia Maryja, bardzo zamkniętego kręgu, który nie ma zielonego pojęcia w dużej mierze o telefonii, albo podchodzi wrogo do nowoczesnych technologii. Kto przedewszystkim protestuje, żeby nowych nadajników nie stawiać? Strasi ludzie, a tu ktoś dla takich tworzy sieć, paradoks. Już wg. mnie bardziej idiotycznej grupy docelowej nie można było wybrać, już rozumiem polska sieć dla katolików ale dla Radia Maryja - śmiech na sali moim zdaniem. Nie traktuję poważnie takiej firmy, która taki interes robi.

#352899  autor: kwistas
 16 sie 2009, 18:55
Każda konkurencja jest mile widziana, bo bez niej byśmy dzisiaj bulili kasę znacznie większą za byle jakie usługi.
Na przykładzie PLAY, możemy wnioskować, że jednak konkurencja potrafi ostro potrząsnąć zasiedziałymi operatorami takimi jak Plus, Orange czy Era, oczywiście z korzyścią dla nas abonentów danych sieci.

Tyle w temacie. :wink:

#352924  autor: user_delete10
 16 sie 2009, 20:14
Ale CenterNet to nie jest konkurencja, bo wyraźnie sprecyzowali grupę docelową to raz, dwa cennik u nich to nie jest nic konkurencyjnego a już po za tym słyszałem, więc z pewnością nie jestem osamotniony w opinii, że gdy ktoś kogoś spyta "w czym masz nr.?" odpowiemy "wRodzinie" to brzmi komicznie i głupio. Nawet o nazwę się nie postarano.

#352938  autor: widex
 16 sie 2009, 21:43
fenix189 pisze:CenterNet to też taka że tak powiem ofiara jak Play
Możesz bronić swojego operatora, ale to dzięki P4 mają lepiej wszyscy.

Każda konkurencja jest dobra. Nim więcej graczy tym lepiej. Co do działań CenterNet to słabiutko, ale projekt oceniam dobrze z punktu biznesowego.

CenterNet mógł\mógłby walczyć z konkurencją, ale na razie to tylko P4 walczy.