• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #352418  autor: marcinb
 14 sie 2009, 08:44
Witam.

Chciałbym poradzić się w kwestii znalezienia odpowiedniej oferty dla mnie.

Obecnie jestem w Orange. Profil telefonowania 90% rozmów na numer we własnej sieci i drugi stacjonarny (stacjonarny to nie jest Era Domowa). Reszta po różnych sieciach. Obecna oferta odpowiada mi w 100%, płacę niskie rachunki rozmawiam dosyć dużo, często złotówki do wszystkich zostają mi i nie mam co z nimi zrobić tyle że... mieszkam w miejscu położonym na styku 3 BTSów. Czasami zdarzają się przerwy w rozmowach i to mnie denerwuje. Za to Era i Plus postawili ostatnio nowe BTSy tuż pod nosem i ich zasięg jest idealny.

Czego szukam:
- nadal takiego rozwiązania gdzie miałbym jakiś ryczałt/pakiet minut do numeru stacjonarnego i drugiego do własnej sieci (ten drugi tez by przeszedł do nowej sieci),
- może być abonament oferta na rok bez telefonu (ale niski) albo prepaid,
- ma działać na infrastrukturze Ery lub Plusa.

Mile widziane:
- jeśli prepaid to chociażby kumulacja terminu rozmów wychodzących,
- jakiś pakiet lub preferencyjna stawka na transmisje danych.

Co już rozpatrywałem:

- Play: odpada bo mamy znajomych w różnych sieciach skąd są często wyższe stawki także o freshu nie piszcie.
- Nowa Heyah: super tylko jakby był jeszcze jakiś pakiet do własnej sieci i na stacjonarne,
- Plus Superkarta: mizerna oferta jeśli chodzi o liczbę minut do wszystkich w porównaniu do tego co mam teraz + minuty do swoich,
- Era bez telefonu: jak wyżej + umowa na 18 mies. bez telefonu :(

Czekam na jakieś propozycje. :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#352442  autor: mariusz9a
 14 sie 2009, 11:24
Nie wiem czy będzie Ci odpowiadać, ale ewentualnie zajrzyj na ofertę Minutową w Plusie. Dostajesz pakiet minut i dzwonisz ile Ci pasuje. Umowa kończy się gdy wydzwonisz wszystkie minuty. Atrakcyjne pakiety internetowe. Boli tylko jedno - stawka za minutę wychodzi od 49 do 59gr. Brak wariantu bez telefonu, także ewentualnie telefon można spieniężyć – telefony są bez simlocka.
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... _minutowa/

#352451  autor: amigo007
 14 sie 2009, 12:53
Witam ja w takim razie proponowałbym simplusa z taryfą twój profil gdzie za 10zł można wybrać numer w plusie do nielimitowanych rozmów, do tego tanio do wszystkich* :-) 29gr/min. i pakiety internetowe 25, 100, 250, 500mb. Pozdrawiam :smt006

#352456  autor: osachorzow
 14 sie 2009, 13:13
marcinb pisze:(stacjonarny to nie jest Era Domowa)
to jest bez znaczenia ;) Numer stacjonarny to numer stacjonarny ;) nie ma znaczenia u jakiego operatora! Nigdzie nie spotkałem się z różną taryfikacją różnych numerów stacjonarnych - oprócz voip oczywiście bo tam są różne cuda ;)

#352460  autor: kermit_to_ja
 14 sie 2009, 13:30
mam propozycje dla CIEBIE. MIXPLUS 3. oferta to: pakiety 5zl (100min do plus i na stacjonarne)
za 10zl masz nielimitowane rozmowy i smsy z 1 wybranym numerem z plusa. i pakiety internetowe sa 2: za 5zl 25MB i za 100zl 100MB. do reszty sieci jest drogo bo aż 72gr/min. ale oferta dla zakochanych jak znalazł. teraz w ofercie jest tylko mixplus4 gdzie mozna miec jednoczesnie albo tanie rozmowy albo wybrany numer (w 4 nie wiem czy limitu nie dali 1000 min lub 4000smsow do wybranego numeru za 10zl na 30dni) w 3 mozna miec naraz to i to (i 500smsow to plus za 5zl) jednoczesnie
i na wybrany numer limitów minut nie ma. tak sie składa ze mam 2 takie numery ktore (juz nie mam dziewczyny) sa mi niepotrzebne juz. na jednym sie pospieszylem i mam ponad 600zl na koncie i ważność do 26 pazdziernika 2010R i juz doladowywac nie trzeba. natomiast 2gi numer mam tez z mixplus 3 ale trzeba doladowywac raz na 30 dni kwota 30zl (ważność konta kumuluje sie) i chyba z 18 doladowan zostalo. jak byłbys zainteresowany tymi numerami to pisz do mnie na gg pod nr 918441 lub na e-maila: [email protected]. pozdrawiam

być albo nie być oto jest pytanie...

#352473  autor: mariusz9a
 14 sie 2009, 14:16
kermit_to_ja pisze:(w 4 nie wiem czy limitu nie dali 1000 min lub 4000smsow do wybranego numeru za 10zl na 30dni) w 3 mozna miec naraz to i to (i 500smsow to plus za 5zl) jednoczesnie
i na wybrany numer limitów minut nie ma.
Nie dali limitu i wszystko na to wskazuje że limitu nie będzie.

cd

#352474  autor: kermit_to_ja
 14 sie 2009, 14:37
do mariusz9a: moze i w mixplus4 nadal w wybranym numerze nie ma limitów ale nadal w tej wersji nie mozna aktywowac wybranego numeru i pakietu minut do plus i stacjonarne. kiedys korzystałem z mixplus3 aktywując wybrany numer, twiw (za 5zl) i pakiet internetowy. teraz tylko te 2 ostatnie pakiety bo wybrany numer nie mam do kogo wybrac. jesli ktos jest chętny na mixplus3 to piszcie do mnie. pozdrawiam

#352477  autor: mariusz9a
 14 sie 2009, 15:14
kermit_to_ja pisze:nadal w tej wersji nie mozna aktywowac wybranego numeru i pakietu minut do plus i stacjonarne
Z tym już się akurat zgodzę. Ale walczymy z tym, być może uda się zlikwidować to ograniczenie.

#352483  autor: marcinb
 14 sie 2009, 15:19
mariusz9a pisze:Nie wiem czy będzie Ci odpowiadać, ale ewentualnie zajrzyj na ofertę Minutową w Plusie.
Po analizie wydaje mi się, że bardzo bym przepłacał w porównaniu do obecnej oferty. :cry:

[ Dodano: 2009-08-14, 15:20 ]
amigo007 pisze:Witam ja w takim razie proponowałbym simplusa z taryfą twój profil gdzie za 10zł można wybrać numer w plusie do nielimitowanych rozmów, do tego tanio do wszystkich
a co z numerem stacjonarnym?

[ Dodano: 2009-08-14, 15:21 ]
osachorzow pisze:
marcinb pisze:(stacjonarny to nie jest Era Domowa)
to jest bez znaczenia ;) Numer stacjonarny to numer stacjonarny ;) nie ma znaczenia u jakiego operatora!
Jest ważne - napisałem to aby ktoś nie proponował Ery Rodzinnej, którą można objąć nr stacj. tylko taki którego dostarczycielem jest Era.

[ Dodano: 2009-08-14, 15:23 ]
kermit_to_ja pisze:mam propozycje dla CIEBIE. MIXPLUS 3. oferta to: pakiety 5zl (100min do plus i na stacjonarne)
Więc tak: ładować się na 24 doładowania za 30 zł nie zamierzam :) Brzmi to dla mnie jak horror. Umowa na rok jeszcze jeszcze ale tyle doładowań...
Mix plus 3 używany też odpada - chcemy zostać przy swoich numerach.

[ Dodano: 2009-08-14, 15:24 ]
Próbujcie dalej :-)

CD2

#352489  autor: kermit_to_ja
 14 sie 2009, 15:39
do mariusz9a: no to walczcie. zobaczymy co z tego wyjdzie. ja natomiast ostatnio jestem zdania ze wszelkie pisma i skargi czy propozycje do operatora z W3 nie ma sensu bo oni maja nas wszystkich głęboko gdzies.. wg mnie najskuteczniejszym argumentem jest odejście od danego operatora ktory nie sprostał moim wymaganiom. konkurencja rośnie wiec powoli bedzie w czym wybierać. ale moze sie mylę i cos naprawde wywalczycie. to ja chcialbym by wszystko bylo jak w mixplus3 (twiw oraz wybrany numer) net dobrze by bylo do 500MB miec. natomiast by stawke do wszystkich w standardzie zmniejszyli do 20-29 gr/ min brutto (no dobra niech im ten play bedzie po te 49gr/min) bo te 72gr w 3 i nawet 58gr w 4 to ceny z kosmosu. przy mtr 16,77gr/min netto (a wiadomo ze sa to ceny maxymalne a realnie opłaty miedzy soba opłaty moga miec mniejsze) to widac ewidentnie jak nas operator doi... a w ofercie bez telefonu oferta powinna byc na poziomie 18-19gr/min brutto. wtedy bym wierzył ze plusowi naprawde zalezy na dobru klienta. ewentualnie poprawiłbym te tanie minuty po 5gr/min o kazdej porze i koniecznie musi jednak byc oferta wybrany numer łącznie z tanimi połączeniami do plus i stacjonarne. bo jednak zawsze uważałem ze mixplus jest oferta dla zakochanych i dzieki temu sa popularni. jesli przy okazji rozwiną net (puki co na wap plus.pl, tv biznes i m.youtube.pl sa da darmo) to bedzie szansa ze u nich zostanę na dluzej. jesli nic nie poprawia (a moga schrzanic cos tak jak to zrobili z mixplus4) to tylko czekam jak środki na koncie mi sie skończą i żegnam plusa. mysle ze jednak takie podejście jest najskuteczniejsze by dany operator zaczął sluchac i szanować swoich klientów (puki jeszcze ich ma...). co o tym myslisz? i jakie TY masz metody walki o lepsze oferty u operatora?

[ Dodano: 2009-08-14, 15:59 ]
do marcinm: jesli chcesz zostać przy swoim numerze to by miec jednoczesnie opcję wybrany numer tanie rozmowy do sieci i na stacjonarne (po 5gr/min) i tani net. tu CI nie pomogę. ale jesli jestes zainteresowany jakas fajna w miarę tania opcję (jak napisałeś moze byc abonament) to polecam oferte era wolna strefa gdzie za 25zl miesiecznie ma sie 500 min do ery i na stacjonarne i w strefie takze ma sie numer stacjonarny, natomiast jak wyjdziesz ze strefy (okolo 500 metrów ma ta strefa) to przechodzisz na zwykły nr komórkowy i tam masz (juz dokladnie nie pamietam ) chyba z 15-25 min do kazdej polskiej sieci. minusem jest natomiast to ze nie ma opcji na 12 miesiecy bez telefonu tylko na 24 miesiace. takze ideału nie ma. ale przyznasz ze jesli zalezy CI na numerze stacjonarnym to oferta jest ciekawa? co do ery domowej takze odradzam. 25zl za 60 min i tylko na stacjonarne a to nie jest na kablu wiec netu dobrego tu nie bedzie. wiec takze uwazam ze era domowa jest oferta drogą. pozdrawiam

#352497  autor: amigo007
 14 sie 2009, 16:39
Marcinb po co pakować się w jakąkolwiek umowę, niewiem ile teraz rozmawiasz ale korzystając z profilu "wynurzenia" w simplusie dostajesz przy doładowaniu 30zł 120min. a przy doładowaniu 50zł 240min. na rozmowy w plusie, jeśli tyle by ci starczyło to resztę czyli 30zł lub 50zł przeznaczasz na rozmowy z nr. domowym. Niejestem pewien czy w "wynurzeniach" jest stawka 29gr za minutę, ale jeśli tak to masz 103 lub 172 min. do rozmów z nr. domowym. A jak za mało tych minut to wybrany nielimitowany 1 numer simplus i reszta czyli 20zł lub 40zł na rozmowy z nr. domowym.

[ Dodano: 2009-08-14, 16:57 ]
Albo ewentualnie sieć era i nowy tak tak. Usługa godzina za grosze od 26.03 - 02.11.09 jest promocja 29gr za GODZINĘ! do wszystkich w sieci era i na numery stacjonarne, od 03.11.09 ta usługa będzie kosztować 99gr za godzinę do sieci era i na stacjonarne. Po godzinie można się rozłączyć i znowu rozmawiać 29gr/99gr za godzinę (chociaż możliwe że promocja 29gr/godz. będzie przedłużona). Do innych sieci w nowym tak tak-u przez pierwsze 4 m-ce 59gr/min. Po 4 m-cach 56gr/min. Sms 18gr. Pozdrawiam :D

#352503  autor: mariusz9a
 14 sie 2009, 17:09
kermit_to_ja pisze:ja natomiast ostatnio jestem zdania ze wszelkie pisma i skargi czy propozycje do operatora z W3 nie ma sensu bo oni maja nas wszystkich głęboko gdzies.
Nie mają tego gdzieś :-)
My walczyliśmy usilnie z Plusem o pakiety Internetowe o dużych wartościach dla pre-paid - wprowadzili, my również walczyliśmy o możliwość wielokrotnej aktywacji pakietów w MixPlus 4 - z niektórymi się udało :-)
kermit_to_ja pisze:natomiast by stawke do wszystkich w standardzie zmniejszyli do 20-29 gr/ min brutto
MixPlus 4 bez telefonu ma stawkę w standardzie 29gr/min i SMS 9gr.
kermit_to_ja pisze:co o tym myslisz?
Ile ludzi tyle pomysłów na ofertę. Także powiedzmy że nic nie sadze na ten temat ;-)

#352504  autor: amigo007
 14 sie 2009, 17:17
Dodam że w era tak tak jest też kumulacja terminu rozmów wychodzących, co widzę było jednym z mile widzianych kryteriów dla prepaid.
 #352541  autor: marcinb
 14 sie 2009, 20:46
kermit_to_ja pisze:polecam oferte era wolna strefa gdzie za 25zl miesiecznie ma sie 500 min do ery i na stacjonarne i w strefie takze ma sie numer stacjonarny, natomiast jak wyjdziesz ze strefy (okolo 500 metrów ma ta strefa) to przechodzisz na zwykły nr komórkowy i tam masz (juz dokladnie nie pamietam ) chyba z 15-25 min do kazdej polskiej sieci.
Z tego co wiem to była czasowa promocja wiosną br. pod nazwą Swobodne rozmowy. Teraz już tego nie ma. ( :?: )

[ Dodano: 2009-08-14, 20:50 ]
amigo007 pisze:Marcinb po co pakować się w jakąkolwiek umowę, niewiem ile teraz rozmawiasz ale korzystając z profilu "wynurzenia" w simplusie dostajesz przy doładowaniu 30zł 120min. a przy doładowaniu 50zł 240min. na rozmowy w plusie, jeśli tyle by ci starczyło to resztę czyli 30zł lub 50zł przeznaczasz na rozmowy z nr. domowym. Niejestem pewien czy w "wynurzeniach" jest stawka 29gr za minutę, ale jeśli tak to masz 103 lub 172 min. do rozmów z nr. domowym. A jak za mało tych minut to wybrany nielimitowany 1 numer simplus i reszta czyli 20zł lub 40zł na rozmowy z nr. domowym.
Sprawdzę jeszcze wynurzenia w simplusie ale teraz mam w abo za 25 zł:
- 70 min do wszystkich,
- 180 min z 1 numer w orange lub stacj.
- 1000 min z 1 numer w orange lub stacj.

Także te 2 darmowe numery są jakby obok pakietu złotówek z abonamentu który sobie wykorzystuje dodatkowo na inne połączenia (poza te 2 numery gdzie telefonuje najczęściej).

#352556  autor: kwistas
 14 sie 2009, 22:58
Jeśli wykonując 90% połączeń w sieci na to wygląda że w Orange to nic nie opłaca Ci się po za abonamentem Orange, lub Popem.
W Orange jak wybierzesz ofertę bez telefonu i jak podpiszesz umowę przez internet dostaniesz prezent gratis. Oferta bez telefonu do dobra propozycja dostajesz 100% więcej czyli jak np. wybierzesz abo 55zł masz 200 minut do wszystkich sieci + 2 prezenty razem czyli w twoim przypadku będzie dobre 180 minut z wybranym numerem Orange lub na stacjonarne + 180 minut do Orange w cały weekend. Oczywiście jest jeszcze parę prezentów.

Co do karty cóż jeśli miał byś tych 90% w Play, to bym polecił Fresha w końcu 5gr/min do całej sieci i na stacjonarne.

#352567  autor: amigo007
 14 sie 2009, 23:44
Kwistas marcinb napisał przecież w pierwszym poście że jego numer w orange do którego najwięcej dzwoni przejdzie z nim do ery lub plusa, tak więc można myśleć nad innymi ofertami. Marcinb a co ty powiesz na ofertę tak taka którą zaproponowałem?

#352569  autor: user_delete19
 14 sie 2009, 23:47
kwistas, czytaj co jest napisane - "90% w sieci" można przenieść do docelowej sieci, a w orange nei chce zostać bo ma kijowy zasięg więc polecanie mu orangutana jest wyjątkowo... głupie.

#352571  autor: kwistas
 15 sie 2009, 00:01
Play Fresh 300 minut do Play i stacjonarnych za 15zł, oferta chyba jest sam raz jeśli istnieje możliwość przeniesienia numeru, a wykonywanych połączeń jest 90% na dwa numery. Zero abonamentów, 12 miesiecy na wychodzące po każdym doładowaniu, a co do dzwonienia na numery Play, ja jakoś przenosząc numer nie odczułem spadku ilości połączeń do mnie, z reguły sporo ma na abonent, a karta, cóż trochę odpoczywam od pakietowców, którzy dzwonili niepotrzebnie, "bo akurat ważność na pakiet mi się kończy". :wink:

Ewentualnie jakaś pakietówka jak to jest w 36i6 lub w Simplusie, Era teoretycznie odpada, bo promocja 29gr/godzina kończy się niedługo i podnoszą koszt do 99gr. lwiczek, Orange bo słaby zasięg, cóż zależy od lokalizacji, ale jak dla mnie ma lepszy zasięg od Plusa.

#352614  autor: user_delete19
 15 sie 2009, 12:25
kwistas, że tak powiem <ściana>
- autor wątku powiedział że nie chce play a Ty z uporem maniaka go polecasz (300 minut to jednak jest pewien limit ktorego nie mozna przeskoczyc a daje to raptem 10 minut dziennie, co wbrew pozorom może być mało)
- autor wątku nie szuka też telefonu dla Ciebie oraz w Twoim zasięgu więc mówinie że u Ciebie Orange ma dobry zasięg jest już nawet nie głupie, co...

#352620  autor: jacguszi
 15 sie 2009, 12:58
Za 25zł na miesiąc napewno nie era.Takiej ilości minut ani w abo ani na kartę nie dostaniesz.Godziny za grosze to promocja która w tej formie długo nie będzie utrzymywana i co potem ? Pozostaje tylko ew. sim+ ze swoimi "wynaturzeniami" moim zdaniem też nie najlepszy pomysł bo trzeba ładować dużymi nominałami żeby dostać więcej minut a stawka podstawowa to o ile dobrze rozumiem ich regulaminy 59gr. :banghead: