• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #352373  autor: nicram
 13 sie 2009, 21:54
Mojej dziewczynie zginęła karta z simplusa. Problem w tym że numer nie został zarejestrowany. Nie ma dodatkowo karty z której wyłamywało się małą kartę sim. Oczywiście mógłbym pośrednio udowodnić Plusowi że miałem do czynienia z tym numerem. Mając abonament, numer ten przez 11 miesięcy widniał jako darmowy numer. Przed abonamentem widniał jako darmowy numer w mixplusie.

Pytałem się w punkcie Plusa, w BOK-u i była jednoznaczna odpowiedz: żeby wydać duplikat karty trzeba numer zarejestrować. A żeby go zarejestrować potrzebny jest numer seryjny karty sim, którego nie posiadam i go już nie znajdę.

Istnieje jakaś realna szansa na odzyskanie tego numeru?
Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2009-08-13, 22:00 ]
Odpowiedzi na posty będą z opóźnieniem (maksymalnie 1 dniowym), bo nie mogę tego tematu cały czas monitorować :|

#352438  autor: mariusz9a
 14 sie 2009, 10:53
Chyba tylko pozostaje reklamacyjne udowadnianie że numer należy do Ciebie. Jedyna szansa aby wydali duplikat. Jeśli udowodnisz że numer należał do dziewczyny to może się uda :-)

#352499  autor: nicram
 14 sie 2009, 16:49
Dziękuje za pomoc. Najwidoczniej tylko tyle mi pozostaje. Prawdopodobnie nic się nie da zrobić, no ale trzeba spróbować. hejka :-)

[ Dodano: 2009-08-15, 18:21 ]
Wysłałem dzisiaj maila z potwierdzeniem bankowym (i opisem całego problemu )że doładowywałem numer w 2008 roku w kwietniu. Dodatkowo bilingi w formie pdf (miałem uruchomioną elektroniczną fakturę i za darmo dostawałem szczegółowo wykaz połączeń i SMS-ów) wysłałem za miesiąc wrzesień, październik, listopad 2008 roku i za 2009 tylko maj. Dlatego że uznałem że te 4 miesiące wystarczą aby pokazać że numer który posiadała moja bliska osoba, był numerem z którym kontaktowałem się bez przerwy około roku.

Myślicie że to wystarczy? :(

Poprosiłem o to aby przysłali mi numer seryjny karty, po to aby moja bliska osoba mogła go sobie zarejestrować i wyrobić duplikat.

Czekam teraz na odpowiedź :?