• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#196780  autor: Pu94
 27 cze 2007, 16:06
Ludzie ale wy cudujecie . List polecony do operatora w ktorym opisujecie zjawoska z datami i powolujac sie na regulamin. Sprawa zalatwiona

Przez telefon to sobie gadac mozecie jak do sciany i tyle waszego ze stracicie kase i ja w sumie tez bym wam za to nie oddal bo wkoncu dzwonisz do boa gdy potrzebujesz pomocy prawda ? I co myslsicie ze teraz beda sprawdzac kto tej pomocy naprade potrzbeuje a kto nie i wg jakich kryteriow ? bzdura . D@@y sie neichce ruszyc to bedziecie tracic proste jak drut od zawsze tka bylo i bedzie.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, 01:25 przez Pu94, łącznie zmieniany 1 raz.

#197118  autor: marcinb
 28 cze 2007, 16:26
kin pisze:I co, Era Cię okradła? Nie, baaa przyznała Ci rację i zapewnili dodatkowe analizowanie bilingu!
Zbyt pochopnie oceniłeś Erę nadają taki temat temu topicowi :)
na psioczycie na psioczycie a potem wychodzi, że racji nie macie :)
Zwrócą mu pieniądze dopiero po kilku jego monitach, więc co to jest? Może nagroda od operatora? Ma jeszcze podziękowanie wysłać? ;)

A do autora wątku na przyszłość zamiast dzwonić do BOKu i płacić może lepiej przelać myśli na papier i wysłać fax? Zawsze to taniej (szczególnie jak ma się dostęp np. w pracy)

[ Dodano: 2007-06-28, 16:27 ]
Rafael.dz pisze:kin, ale ile musiałem się na męczyć aby tak rozwiązać sprawę, nawet doszło do grożby rzecznikiem praw, poztym nie oddała mi jeszcze kasy za za parę połączeń z BOA czyli okradła
No właśnie. :|

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#352490  autor: Senser
 14 sie 2009, 15:44
Przypuszczam, że może być ciekawym sposobem na rozwiązanie tego i tym podobnych problemów instytucja „pozwu zbiorowego”.
Zauważyłem, że już w tym trybie zawiązują się pierwsze grupy, które chcą pozwać takie firmy jak: J.W Construction (deweloperzy, spółdzielnie), Erę, mBank, Cetelem i inne.
Można tam sobie założyć dowolną grupę i inicjatywa nie ogranicza się tylko do tych firm
Szerzej o tej inicjatywie poczytacie tu: www.pozywamy-zbiorowo.pl
Uwaga! Ten tryb nie jest kosztowny i można ubiegać się o nawet niskie kwoty!
Ważne aby grupy tworzone do pozwu były jednolite gatunkowo (dotyczyły jednego rodzaju sprawy i najlepiej podobnych kwot, odszkodowania są jednakowe dla każdego z grupy).
Grupa pozwu zbiorowego musi liczyć co najmniej 10 osób.
A niektóre firmy są mistrzami świata w przekręcaniu swoich klientów masowo na małe kwoty licząc na ich bezsilność i lenistwo.
Obliczyłem, że firma która tylko 2000 klientom (przy kilku mln to żaden problem) dołoży „extra” z różnych powodów 30,00 zł to da kwotę rocznie cirka 240 000,00 zł !!
A potrafią, oj potrafią (głośny przypadek Ery vide „podwójne faktury”)
Czasem może warto coś zrobić konkretnego a nie tylko narzekać??