• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 275 z 318
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 318

#352308  autor: limakcki
 13 sie 2009, 17:12
Wiesz co ja np. dziwię się ludziom którzy biorą abonament powiedzmy tylko z minutami do wszystkich + telefon, bo wtedy może rzeczywiście czasem drożej wychodzi. Abonamenty są po to żeby korzystać z opcji, które w ramach nich są dostępne czyli np. opcja w rodzinie czy 10nr za grosz, czy pakiety internetowe itp. Dodatkowo związując się umową zyskujemy telefon z dofinansowaniem od sieci, z której usług korzystamy. Chociaż patrząc na taryfę firma 100 przedłużając umowę można za 52 zł dostać 200min do wszystkich i 200min do era, zakładając że era dofinansowuje ok 400zł do telefonu 400/24=16zł, czyli co miesiąc płacisz 52-16=36zł jeśli podzielimy to na liczbę minut wyjdzie 0,18zł za minutę do wszystykich (nie bierzemy pod uwage minut do ery i 10nr za grosz :-) i czy aby na pewno opłaca się bardziej karta?

#352312  autor: xavras
 13 sie 2009, 17:32
witam
przeczytałem wątek kilka stron wstecz i ta lektura prawie całkowicie upewniła mnie w przekonaniu, że dobrze robię idąc do Play.
Na chwilę obecna mam w erze taryfę - Era Nowy Komfort 120 minut do wszystkich za 49,5. Umowa kończy mi się 28.11 a ostatni okres rozliczeniowy 05.12. Zdecydowałem się podpisać umowę z Play z możliwością przeniesienia numeru. Umowę tę mam zamiar podpisać na początku września (90 dni do końca umowy w erze). Wybrałem One Play 45 - 100 minut do wszystkich (+50 minut na 24 mies. za przeniesienie numeru) za 45zł. Co najbardziej istotne potrzebuję nowego telefonu a w tej ofercie Play dostanę Nokie e63 za 149 zł. Nie korzystam z żadnych erowych pakietów czy zniżek, większość moich znajomych ma tel. w orange. 150 minut wystarczy mi w zupełności. Czy jest coś co może mnie zatrzymać w Erze?
Pozdrowiska

#352313  autor: limakcki
 13 sie 2009, 17:36
A przeczytałeś mój post wyżej 52zł - 200min do wszystkich + 200 do ery? Jest to taryfa firmowa, jeśli nie masz firmy to chyba nic nie zatrzyma Cię, bo w tych abo dla indywidualnych najważniejsze są właśnie pakiety, z których Ty nie korzystasz i których nie ma w play...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 17:42 przez limakcki, łącznie zmieniany 1 raz.

#352316  autor: tarak
 13 sie 2009, 17:40
limakcki pisze:A przeczytałeś mój post wyżej 52zł - 200min do wszystkich + 200 do ery?
a czy wszyscy mają firmę :?:

#352317  autor: xavras
 13 sie 2009, 17:42
kurcze ale tu całkiem spore tempo odpowiedzi jest. Nie nadążam edytować posta :D
Nie mam firmy :D
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 17:45 przez xavras, łącznie zmieniany 2 razy.

#352318  autor: limakcki
 13 sie 2009, 17:43
199 kosztuje w tym akurat

[ Dodano: 2009-08-13, 17:46 ]
tak a propos posta którego skasowałeś hahahahahahahahhahahhahahhahaahhah :-D ale zamieszanie

#352320  autor: xavras
 13 sie 2009, 17:47
limakcki pisze:199 kosztuje w tym akurat

[ Dodano: 2009-08-13, 17:46 ]
tak a propos posta którego skasowałeś hahahahahahahahhahahhahahhahaahhah :-D ale zamieszanie
w cenniku jest że 199 to on kosztuje dopiero w abo za 90 zł

#352327  autor: trus1991
 13 sie 2009, 18:09
ja też byłem przekonany do odejścia z Ery do PLAY, ale dziś dostałem dość dobrą ofertę.

NE 80 za 45 zł przez pierwszy rok, a 60zł przez kolejne 12miesięcy, tylko że jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - czekam na ofertę urodzinową

A poza tym gdy teraz zerknąłem na i-boa już nie mam opcji przedłuż umowę tylko
"
Oferta dla stałych abonentów

Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalną ofertę odnowienia umowy.
Szczegółowe informacje pod numerem tel. 602900 lub najbliższym punkcie sprzedaży.

» Znajdź najbliższy sklep lub salon firmowy sieci Era "

Czyli już nie mogę przez neta, pozostało jedynie dzwonić :P

#352331  autor: limakcki
 13 sie 2009, 18:15
xavras pisze:w cenniku jest że 199 to on kosztuje dopiero w abo za 90 zł
Ale ja cały czas piszę o taryfie firma 100 :-) dokładnie kosztuje 229 pisałem w przybliżeniu :-)

#352334  autor: krystian1022
 13 sie 2009, 18:26
acw pisze:
krystian1022 pisze:
acw pisze:moja umowa wygasa 25-09 a aneks 31-08 , czy po 31-08 mój rachunek wzrośnie
a kiedy masz koniec cyklu rozliczeniowego :?
5 każdego miesiąca. Przy okazji kiedy te urodziny ? To jest jakaś sztywna data ?
czyli do 5 września masz jeszcze zniżki na abo a okres 6.09-05.10 masz liczone po standardowej stawce, chyba,że przed 6 września przedłużysz umowę :)

a co do promocji urodzinowych to pewnie od 1 września wejdą :)

#352343  autor: acw
 13 sie 2009, 18:57
krystian1022 pisze:
acw pisze:
krystian1022 pisze: a kiedy masz koniec cyklu rozliczeniowego :?
5 każdego miesiąca. Przy okazji kiedy te urodziny ? To jest jakaś sztywna data ?
czyli do 5 września masz jeszcze zniżki na abo a okres 6.09-05.10 masz liczone po standardowej stawce, chyba,że przed 6 września przedłużysz umowę :)

a co do promocji urodzinowych to pewnie od 1 września wejdą :)
No i pięknie , dzięki wielkie za info :D

#352368  autor: igorex1
 13 sie 2009, 21:35
siemka

chcialbym się podzielić refleksją na temat mojego przedłużania umowy z Erą :)
po otrzymaniu informacji na stronie konta abonamenckiego www.era.pl że mogę już przedłużyć umowę z tel zadzwoniłem na infolinię. Po standartowej ofercie podziękowalem bo powiedzialem że drogo i że cena tel też mi nie odpowiada. Pani która prowadziła rozmowe ze mną powiedziala ze nic mi już nie opusci bo to jest max co moze mi dać ( 70 zł za 170 min) to ja powiedzialem ze się zastanowie. Ale wczesniej jeszcze wyslałem meila do ery zeby mi przygotowali oferte przedlużeniowa. otrzymalem po 3 h zwrotnego meila ze owszem moge otrzymac tez standartową umowe.( podpisał sie człowiek z działu utrzymania) Nie czekając po paru rozmowach z Panią. zadzwoniłem sam ponownie na infolinie i poprosilem o przełączenie mnie do działu utrzymania klienta. Oczywiscie wszystkie moje rozmowy byly przeprowadzane z pełną kulturą. :)) po połączeniu sie z działem utrzymania powiedzialem ze standartowa oferta mi nie odpowiada itp ..... wowczas Pan zapytal się mnie co by mi odpowiadało zebym z nimi został więc odpowiedziałem ze tańszy abonament z zachowaniem minut . po krótkiej rozmowie dostałem nastepującą propozycje

170 min za 60 zł - umowa 24 mce ( tu już taniej o 10zł miesięcznie wiec lux)
samsung avila 1 zł
to juz mi sie spodobało wiec dalej rozmawialem
i łącznie mam takie pakiety:

170 min- 60 zł
pakiet 500 smsów do ery za 5 zł - tą oferte mam już 4 mce wiec to zostawilem sobie dalej
wziałem siec rodzinna za 5 zł
oraz net w tel za 15 zł i mam 500 mb ( oferta standartowa jakbym sie w trakcieumowy zdecydowal to jest 50 zeta)

łącznie wiec bede placił max ale to już max 84 zł. a chciałbym powiedzieć ze ostatnia srednia moich rachunków to 175 zzł - chociaż w ostatnich juz w 140 zł sie miescilem

w sumie jestem zadowolony z takiego przedłuzenia bo u mnie w rodzinie maja wszyscy ere

i na sam koniec rozmowy Pan jeszcze mi dal za miła rozmowe gratis w postaci 100 min do wszystkich na 2 mce :))

można??? mozna mozna :) !! :))

#352396  autor: emka0
 13 sie 2009, 23:57
igorex1 pisze:siemka

chcialbym się podzielić refleksją na temat mojego przedłużania umowy z Erą :)
po otrzymaniu informacji na stronie konta abonamenckiego www.era.pl że mogę już przedłużyć umowę z tel zadzwoniłem na infolinię. Po standartowej ofercie podziękowalem bo powiedzialem że drogo i że cena tel też mi nie odpowiada. Pani która prowadziła rozmowe ze mną powiedziala ze nic mi już nie opusci bo to jest max co moze mi dać ( 70 zł za 170 min) to ja powiedzialem ze się zastanowie. Ale wczesniej jeszcze wyslałem meila do ery zeby mi przygotowali oferte przedlużeniowa. otrzymalem po 3 h zwrotnego meila ze owszem moge otrzymac tez standartową umowe.( podpisał sie człowiek z działu utrzymania) Nie czekając po paru rozmowach z Panią. zadzwoniłem sam ponownie na infolinie i poprosilem o przełączenie mnie do działu utrzymania klienta. Oczywiscie wszystkie moje rozmowy byly przeprowadzane z pełną kulturą. :)) po połączeniu sie z działem utrzymania powiedzialem ze standartowa oferta mi nie odpowiada itp ..... wowczas Pan zapytal się mnie co by mi odpowiadało zebym z nimi został więc odpowiedziałem ze tańszy abonament z zachowaniem minut . po krótkiej rozmowie dostałem nastepującą propozycje

samsung avila 1 zł

170 min- 60 zł
pakiet 500 smsów do ery za 5 zł - tą oferte mam już 4 mce wiec to zostawilem sobie dalej
oraz net w tel za 15 zł i mam 500 mb ( oferta standartowa jakbym sie w trakcieumowy zdecydowal to jest 50 zeta)

łącznie wiec bede placił max ale to już max 84 zł. a chciałbym powiedzieć ze ostatnia srednia moich rachunków to 175 zzł - chociaż w ostatnich juz w 140 zł sie miescilem

w sumie jestem zadowolony z takiego przedłuzenia bo u mnie w rodzinie maja wszyscy ere

i na sam koniec rozmowy Pan jeszcze mi dal za miła rozmowe gratis w postaci 100 min do wszystkich na 2 mce :))

można??? mozna mozna :) !! :))

W zasadzie twoją ofertę ratuje tylko telefon, który na Allegro krąży po 500 złotych, a którego sprzedali ci za około 200 złotych. Musiałeś sporo płacić do tej pory, jeśli taka zniżka. Przeliczyłem to w prosty sposób. Dzielisz koszt abonamentu przez ilość minut i wychodzi 35 groszy. Czyli 6 groszy więcej niż w większości pre-paidów (min 6zł x24=wartość twojego telefonu). Oczywiście masz taryfę rodzinną, ale pre-paidy również oferują ciekawe promocje, a jeśli nie, pewnie pojawią się w najbliższych dwóch latach. Jeśli się nie pojawią, w każdym momencie możesz przenieść numer do operatora, który będzie łaskawszy... Pakiety internetowe tańsze są w pre-paidach. 50 złotych za 500 MB to kpina. Pozdrawiam.

#352398  autor: kuwejt
 14 sie 2009, 00:13
trus1991 pisze:ja też byłem przekonany do odejścia z Ery do PLAY, ale dziś dostałem dość dobrą ofertę.

NE 80 za 45 zł przez pierwszy rok, a 60zł przez kolejne 12miesięcy, tylko że jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - czekam na ofertę urodzinową

A poza tym gdy teraz zerknąłem na i-boa już nie mam opcji przedłuż umowę tylko
"
Oferta dla stałych abonentów

Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalną ofertę odnowienia umowy.
Szczegółowe informacje pod numerem tel. 602900 lub najbliższym punkcie sprzedaży.

» Znajdź najbliższy sklep lub salon firmowy sieci Era "

Czyli już nie mogę przez neta, pozostało jedynie dzwonić :P
o prosze a to ciekawa oferta 8) oferta z telefonem jak rozumiem? jesli tak to brzmi naprawde niezle, srednie na poziomie :-D 52,5

#352402  autor: Kyp
 14 sie 2009, 00:32
Z tego co przeczytałem to jeśli umowę podpisałem 01.09 a okres rozliczeniowy mam do 05.09, to umowa kończy się właśnie piątego września, tak? I aż do tego czasu mogę jeszcze umowę przedłużyć?

#352417  autor: Milon
 14 sie 2009, 07:27
Kyp pisze:Z tego co przeczytałem to jeśli umowę podpisałem 01.09 a okres rozliczeniowy mam do 05.09, to umowa kończy się właśnie piątego września, tak? I aż do tego czasu mogę jeszcze umowę przedłużyć?
jeśli nie dałeś wypowiedzenia to się nie kończy tylko przechodzi na czas nieokreślony!!!
po tej dacie także możesz przedłużyć, rozwiązać itp.

#352421  autor: yagi
 14 sie 2009, 09:11
Kyp pisze:Z tego co przeczytałem to jeśli umowę podpisałem 01.09 a okres rozliczeniowy mam do 05.09, to umowa kończy się właśnie piątego września, tak? I aż do tego czasu mogę jeszcze umowę przedłużyć?
4 wrzesnia. Od 5 wrzesnia palcisz wiecej za abonament...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#352437  autor: uzupek
 14 sie 2009, 10:50
Witam
Dostałem wczoraj ofertę ery z telefonem 2,5 m-ca przed.
Raczej i tak poczekam na urodziny, choć troche się boję że wtedy mogą zlikwidować rodzinną za 5zł...
Ale zeby się zabezpieczyć (gdyby pojawiły sie informacje o likwidacji promocji na rodzinna to bedzie mało czasu) to chciałem wiedzieć, czy już teraz mogę zacząć z nimi negocjować obniżkę abonamentu przez pierwszy rok czy raczej to oleją i dopiero warto sie starać tuż przed końcem umowy?

#352439  autor: anonim69
 14 sie 2009, 11:08
emka0 pisze:igorex1 napisał/a:
siemka

(........)

samsung avila 1 zł

170 min- 60 zł

i na sam koniec rozmowy Pan jeszcze mi dal za miła rozmowe gratis w postaci 100 min do wszystkich na 2 mce :) )

można??? mozna mozna :) !! :) )

W zasadzie twoją ofertę ratuje tylko telefon, który na Allegro krąży po 500 złotych, a którego sprzedali ci za około 200 złotych. Musiałeś sporo płacić do tej pory, jeśli taka zniżka. Przeliczyłem to w prosty sposób. Dzielisz koszt abonamentu przez ilość minut i wychodzi 35 groszy. Czyli 6 groszy więcej niż w większości pre-paidów (min 6zł x24=wartość twojego telefonu). Oczywiście masz taryfę rodzinną, ale pre-paidy również oferują ciekawe promocje, a jeśli nie, pewnie pojawią się w najbliższych dwóch latach. Jeśli się nie pojawią, w każdym momencie możesz przenieść numer do operatora, który będzie łaskawszy... Pakiety internetowe tańsze są w pre-paidach. 50 złotych za 500 MB to kpina. Pozdrawiam.
I żeby fajniej min, połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu 0,49gr , jak by nie liczyć Era podwyższyła na dobrą sprawę abonament o 7,50 zł w skali miesiąca, co daje w ciągu całej umowy 180zł ,mam 2 abo NE80 i w każdym pierwszy rok 40 zł drugi 65 zł co daje 52,50zł

#352476  autor: Dibbs
 14 sie 2009, 15:13
Dodzwoniłem się do działu rezygnacji ery i Pan zaproponował mi nowa ere 80 za 60zł co miesiac i telefony w normalnych cenach, avila za 1zł, soul 49zł i samsung f480 za 99zł czyli bez szalu. Oczywiscie wspomnial o tym pakiecie rodzinnym za 5zł 2000 minut.
Powiedziałem ze sie jeszcze zastanowie to dorzucił jakis darmowy pakiet godzina rozmow w erze, nie pamietam przez jaki okres, nic specjalnego w kazdym razie.

Mam abonament w erze o 6 lat, moj ojciec od 10 i jeszcze blueconnecta od 2 lat, wszystko zapisane na firme ojca. W sumie te 3 rachunki wynosiły ok. 300zł razem co miesiac.
Czy przy takich okolicznosciach warto abym klocil sie o lepsze warunki czy wziac co daja bo i tak lepiej nie bedzie?
  • Strona 275 z 318
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 318
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275