Umowa wygasa 29.10.2009, a Era już proponuje przedłużenie umowy, mogę już teraz się starać o przeniesienie numeru do Play? Czy czekać do września?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
przy wizycie w salonie PLAY podpisujesz umowe i dostajesz numer tymczasowy. Uzywanie tego numeru jest bezplatne przez 3 miesiace - potem jest naliczany na nim abonament. Dlatego nie ma sensu zglaszac wczesniej przeniesienia. Teoretycznie mozna zglosic przeniesienie bodajze 4 miesiace wczesniej
Mozna wczesniej, ale jest to malo potrzebne. 1,5 miesiaca to po prostu optimum...tiger872 pisze:wniosek o przeniesienie numeru można złożyć nie wcześniej niż 1,5 miesiąca przed końcem umowy w Erze
Sa osoby, ktore sa czesto w trasie i moga to na przyklad zrobic raz na miesiac lub raz na 2 miesiace - skladaja wniosek i czekaja na odpowiedni czasno tak można, ale po co?

Jak najbardziej abstrakcyjna opcja.tiger872 pisze:tak rozumiem, natomiast nie wiem jak to jest w kwestii formalnej w momencie gdy składasz taki wniosek, a tu nagle Era wyskakuje Ci z lepszą ofertą (trochę abstrakcyjna opcja) i chcesz zrezygnować z przeniesienia a wniosek już został złożony
W Piatek 31 lipca złozylem wniosek o przeniesienie 2 nr do Play.
W poniedzialek, 3 sierpnia dostałem sms iz nr są w trakcie przenoszenia i 12 wrzesnia, będą juz w Play.
Chwile po tym sms, zadzwonił do mnie ktos z ery, z niesamowita propozycją, jaka byla widoczna na I-boa od kwietnia.
Po krotkiej acz bardzo miłej rozmowie, Pan z ery podziekował mi za 6 lat w sieci i zyczył wszystkiego najlepszego.
Po zalogowaniu sie na i-boa, zobaczylem, ze nie ma juz na moim koncie oferty przedluzeniowej!!!!
Po prostu zniknęły.
Zresztą argumenty, jakie mialem za przejsciem do Play, byly nie do przebicia, aktualną ofertą ery, wiec zostałem pewnie zakwalifikowany do grupy klientow calkowicie straconych dla tej sieci.
Ja rowniez życzylem konsultantowi miłego dnia
Złożony wniosek możesz w kazdej chwili wycofać
dzwonili do mnie z Playa i wyobraźcie sobie jakie jaja...
W związku z tym że abonamentu za 95 zł nie można wziąć od kopa, potrzebna jest weryfikacja coś jak przy złożeniu wniosku o kredyt, to czekam od wczoraj na taką weryfikację. Dzisiaj dzwonią i mówią że wniosek został odrzucony i żeby wziąć taki abonament musiałbym dać im 700 zł kaucji, bo ludzie brali ten abonament i go nie płacili.... to jest chore, w Erze miałem abonament w wysokości ponad 300 zł bo miałem tam parę numerów i nikt o żadną kaucję mnie nie prosił.... po prostu żenada...
W związku z tym że abonamentu za 95 zł nie można wziąć od kopa, potrzebna jest weryfikacja coś jak przy złożeniu wniosku o kredyt, to czekam od wczoraj na taką weryfikację. Dzisiaj dzwonią i mówią że wniosek został odrzucony i żeby wziąć taki abonament musiałbym dać im 700 zł kaucji, bo ludzie brali ten abonament i go nie płacili.... to jest chore, w Erze miałem abonament w wysokości ponad 300 zł bo miałem tam parę numerów i nikt o żadną kaucję mnie nie prosił.... po prostu żenada...
zostales chyba zle poinformowany... jesli chodzi o kaucje to zwykle zada sie jej jesli osoba ktora chce wziac abonament ma gdzies nie zaplacone faktury lub widnieje w rejestrze dluznikow. na pewno nie kazali Ci placic kaucji dlatego ze ktos inny nie placil tego abonamentu:) moze ktos na kogo akurat trafiles nie mial innego wytlumaczenia
Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl
matig89, jak ktos chce wziac wysoki abo i jest to pierwsza umowa to z reguly jest kaucja u kazdego opa, ale zeby przy 95 zl? To chore...
tiger872, masz wypula karte kredytowa? Moze po jej okazaniu Ci odpuszcza...
tiger872, masz wypula karte kredytowa? Moze po jej okazaniu Ci odpuszcza...
nie posiadam długów, kredytów, kart kredytowych.. rachunki w erze o wysokości minimum 300 zł zawsze płaciłem w terminie... więc nie wiem o co im chodzi, ale skoro nie chcą to ja się prosić nie będę... tylko najgorsze jest to że Play ma najkorzystniejszą ofertę jak dla mnie gdyż rozmawiam bardzo dużo (prawie w ogóle sms) i to do różnych sieci więc z wyborem operatora niestety mam niewielkie pole do manewru i tu jeszcze takie problemy...
tiger872, sprobuj na Krolewskiej z Play Zone jak tam jeszcze nie byles. Moze inaczej Cie potraktuja.
tiger28 sproboj jeszcze raz, bo nie moga od ciebie zadac wplaty kaucji (ktos cie zle poinformowal, albo sam byl slabo doinformowany) a jedynie dostarczenia dodatkowego dokumentu potwierdzajacego wiarygodnosc platnicza np. karta kredytowa, rachunek np. ten z ery (zwlaszcza jesli opiewa na takie kwoty jak piszesz), zaswiadczenie o zatrudnieniu...