Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Kilka razy osatnio włączałem lub wyłączałem różne usługi i pytałem czy zapłacę te 5zł, ale mówili, że nie, że to będzie darmowa usługa. Z moich doświadczeń wnioskuję, że wystarczy wspomnieć o tej opłacie i bez żadnych problemów jej nie naliczają.DiAbOlO pisze:To jest po prostu opłata za włączenie usługi/usług przy pomocy konsultanta...osachorzow pisze:pomyłka czy nowa cena za połączenie z konsultantem? chyba że to opłata za zmianę taryfy... ale o takiej nie słyszałem :/U53R pisze:poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).
to sobie zobacz ceny htc hero w play (dotowanie w stosunku do ceny w sklepach to ok 1000zł przy umowie za 25 zł na 3 lata)limakcki pisze:Wiesz era tez płaci za te telefony i nie może schodzić poniżej kosztów
Oj tak już nie chwal się. Po prostu dostałeś ów zniżkę, bo miałeś punkty Era Premia, które konsultant zamienił na kasę i stąd połowa ceny za telefon. Sprawdź sobie na I-BOA czy konsultant nie zabrał Ci 4500 pkt (ew. jeśli Ci brakowało to mógł dorzucić trochę)...Maz00r pisze:Dla wszystkich zainteresowanych jednak można uzyskać zniżkę na telefon w wysokości 50%.
Dziś przedłużałem umowę (NE200) i dostałem iphone za 150zł.
Ale co ty porównujesz? Normalne, że play musi dotować więcej, bo ma 10000000razy słabszą obsługę od ery, musi wabić abonentów, nie ma tak dobrych ofert obniżających połączenia do wybranych osób jak era, nie daje tyle minut do wszystkich w abonamentach biznesowych ile daje era, nie ma tak dobrego programu lojalnościowego co era itd. Era po prostu świadcząc lepsze usługi (choć tutaj nie każdy z tym pewnie się zgodzi) na wyższym poziomie dotuje mniej, a cenę można zbić punktami era premia, których stały długoletni abonent ma na pewno dużo.lukaszek1234 pisze:to sobie zobacz ceny htc hero w play (dotowanie w stosunku do ceny w sklepach to ok 1000zł przy umowie za 25 zł na 3 lata)
To ja dorzucę jeszcze a propos tego HTC Hero z Play i G1 z Ery...limakcki pisze:Ale co ty porównujesz? Normalne, że play musi dotować więcej, bo ma 10000000razy słabszą obsługę od ery, musi wabić abonentów, nie ma tak dobrych ofert obniżających połączenia do wybranych osób jak era, nie daje tyle minut do wszystkich w abonamentach biznesowych ile daje era, nie ma tak dobrego programu lojalnościowego co era itd. Era po prostu świadcząc lepsze usługi (choć tutaj nie każdy z tym pewnie się zgodzi) na wyższym poziomie dotuje mniej, a cenę można zbić punktami era premia, których stały długoletni abonent ma na pewno dużo.lukaszek1234 pisze:to sobie zobacz ceny htc hero w play (dotowanie w stosunku do ceny w sklepach to ok 1000zł przy umowie za 25 zł na 3 lata)
Drogi Panie mylisz się... Dostałem zniżkę 50% na telefon, wiesz jaki pan z BUK zrobił się miły gdy zobaczył ze rachunki często przekraczały 500-700zł? A faktycznie wykorzystałem zniżkę za Punkty ERA PREMIA żeby cenę telefonu zbić do 1zł.DiAbOlO pisze:Oj tak już nie chwal się. Po prostu dostałeś ów zniżkę, bo miałeś punkty Era Premia, które konsultant zamienił na kasę i stąd połowa ceny za telefon. Sprawdź sobie na I-BOA czy konsultant nie zabrał Ci 4500 pkt (ew. jeśli Ci brakowało to mógł dorzucić trochę)...Maz00r pisze:Dla wszystkich zainteresowanych jednak można uzyskać zniżkę na telefon w wysokości 50%.
Dziś przedłużałem umowę (NE200) i dostałem iphone za 150zł.
Od jakiegoś już czasu nikt z indywidualnych nie dostał zniżki na aparat...
mogłbys wyjasnić w jakiej ofercie jest taka cena G1 ? sprawdziłem ta dla nowych i przedłuzajacych i nigdzie nie ma cen jakie podałeś za G1DiAbOlO pisze:To ja dorzucę jeszcze a propos tego HTC Hero z Play i G1 z Ery...limakcki pisze:Ale co ty porównujesz? Normalne, że play musi dotować więcej, bo ma 10000000razy słabszą obsługę od ery, musi wabić abonentów, nie ma tak dobrych ofert obniżających połączenia do wybranych osób jak era, nie daje tyle minut do wszystkich w abonamentach biznesowych ile daje era, nie ma tak dobrego programu lojalnościowego co era itd. Era po prostu świadcząc lepsze usługi (choć tutaj nie każdy z tym pewnie się zgodzi) na wyższym poziomie dotuje mniej, a cenę można zbić punktami era premia, których stały długoletni abonent ma na pewno dużo.lukaszek1234 pisze:to sobie zobacz ceny htc hero w play (dotowanie w stosunku do ceny w sklepach to ok 1000zł przy umowie za 25 zł na 3 lata)
W Play:
abo Play 65 (166 min) za 65 zł + paczka 500 MB za 15 zł = 80 zł
tel za 499 zł (24 m-ce), 199 zł (36 m-cy).
W Erze:
abo NE 60 120 min + 500 MB + HotSpoty Era za darmo = 85 zł
tel za 49 zł (24 m-ce), 1 zł (36 m-cy).
Zatem nie wiem czym tu się podniecać?? Tymi 40 minutami??
Jeśli ktoś bierze ten telefon (Hero czy G1) to dla niego priorytetem jest dostęp do sieci internetowej. W Erze dostęp nie jest tak ograniczony terytorialnie jak w Play'u, dodatkowo do bólu (bez żadnych limitów danych) można używać Hotspotów Ery...
Już na 4,5 miesięca przed datą zakończenia umowy w tym miejscu będzie na Ciebie czekała specjalna oferta odnowienia umowy dostępna wyłącznie dla Stałych Abonentów.