• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #350732  autor: sickness89
 06 sie 2009, 11:57
Witam! Dzisiaj na stronie orange.pl natknąłem się na taką informację:
Ostatnie naliczenie punktów nastąpi za okres rozliczeniowy zakończony 31 sierpnia 2009.
Punkty Profit, których nie wymienisz, zostaną po 15 września anulowane.
Wie ktoś czy Orange planuje wprowadzić coś zamiast tego programu? :(

Pozdrawiam
sickness89

#350734  autor: ja
 06 sie 2009, 12:09
Od 16 września rusza nowy program lojalnościowy Allegro. Zapowiadają, że punkty będzie można zbierać również u partnerów z branży telekomunikacyjnej. Myślę, że tym partnerem będzie Orange. Patrz tu.

#350754  autor: Mysz
 06 sie 2009, 13:55
No super:/ Szkoda, że zapomnieli mnie o tym poinformować jak ostatnio dzwoniłem do Profita, że mi źle naliczyli punkty za faktury. Punkty przepadają 15 września, także trzeba się spieszyć je wykorzystać. Teraz to już na pewno w grudniu nie przedłużę umowy.

#350756  autor: noved
 06 sie 2009, 14:04
Namnożyło się tych programów lojalnościowych wszędzie że aż człowiek może sie pogubić, ale z drugiej strony to dobra sprawa bo zawsze cos mozna dostać za przywiązanie.Teraz mamy trochę czasu, żeby wykorzystać te punkty, które do tej pory nazbieraliśmy.

#350778  autor: corner
 06 sie 2009, 16:15
Anulowanie punktów i to tak szybko to trochę chamska zagrywka. Powinny być przeniesione do nowego programu. Tym bardziej, że jeśli komuś braknie kilku punktów do jakiejś nagrody, to punkty po prostu przepadną.

#350784  autor: ezaq
 06 sie 2009, 17:11
Niedobrze. Powinni wcześniej poinformować. Mam aktualnie 1050 punktów i pod koniec września miałem dostać 300 za staż. Miałbym na doładowanie za 50PLN i spokój z numerem przez rok. A tak będę musiał wymienić punkty za 25PLN w połowie września i ważność odbierania połączeń będę miał tylko do marca :/ I zmarnuje się 400 punktów…
Cały misterny plan w pizdu… ;-)

#350786  autor: cudny
 06 sie 2009, 17:18
Mamy przecież miesiac na wykorzystnie zgromadzonych punktów wiec chyba nie powinno być problemu. Niestety nic nie trwa wiecznie wiec nie ma sie co gorączkować, moim zdaniem.

#350806  autor: cesarz
 06 sie 2009, 19:09
Mam ponad 3000 punktów i miksa , zbierałem na telefon za rok . Teraz mogę tylko doładować siebie lub kogoś z rodzinki. Moje plany szlak trafił. :(

CNN

#350819  autor: korzeń
 06 sie 2009, 20:08
Przykro no i trochę szkoda, że nie udało się Orangeowi przenieść punktów z Profitu do nowego programu, ale czy w sumie mieliśmy jakieś podstawy przypuszczać, że program będzie trwał wiecznie? Tak się zakłada ale pamiętajcie że Orange nie ma obowiązku tego programu utrzymywać do końca świata.

#350826  autor: fajnex
 06 sie 2009, 20:41
Od 16 września 2009r. BP PartnerClub zmienia się. Czyżby Orange wrócił do tego programu (można w nim było dostać za punkty zniżki w Idei)? Moim zdaniem wspólna data nie jest przypadkowa... :roll:

Obrazek
Obrazek

#350827  autor: ciuchcia
 06 sie 2009, 20:46
wszyscy pewnie teraz beda podpieci pod program payback.pl, bo tez cos zmieniaja od 16 wrzesnia. Calkiem ciekawie sie zapowiada. Jak bede mogl zbierac punkty w orange, bp i jeszcze na allegro, to moze uda sie wreszcie na cos ciekawego uzbierac.

#350985  autor: kael12
 07 sie 2009, 18:02
witam, mam takie pytanie.
mam 4 tys punktów i mogę wziąć np. doładowanie za 100 zł.
Pod koniec września przechodzę z umowy abonamentowej na POP
(więc nie chcę doładować abonamentu - chyba, że środki, które mam dostępne we wszyscy i na wszystko przejdą na kartę pop)

I teraz mam takie pytanie: czy mogę doładować konto Orange Go np bratu a on potem te doładowanie przeleje już na mojego popa? Chodzi mi o coś na zasadzie tego jak jest doładowanie popa z telefonu, który jest na abonament :)

dzięki z góry za odpowiedź,
Pozdrawiam

#350987  autor: Kaczy
 07 sie 2009, 18:09
kael12, możesz zrobić przelew . Ma on jednak wadę, że nie przedłuża ważności konta.

...::: Made for loneliness :::...

#350988  autor: pumba
 07 sie 2009, 18:10
kael12 pisze:I teraz mam takie pytanie: czy mogę doładować konto Orange Go np bratu a on potem te doładowanie przeleje już na mojego popa? Chodzi mi o coś na zasadzie tego jak jest doładowanie popa z telefonu, który jest na abonament
Możesz tak zrobić ale... taki przelew nie daje ważności konta co standardowe doładowanie czy z telefonu z abonamentem czy nawet punkty profit, co najwyżej jeśli ważność na połączenia wychodzące będzie krótszy niż 5 dni to wtedy ważność konta zostanie wydłużona do 5 dni. I jeszcze trzeba pamiętać że usługa przelew SMS nie działa w zetafonie czyli żaden z numerów nie może być w zetafonie ;)

#350991  autor: kael12
 07 sie 2009, 18:40
dzięki wielkie :) o to mi chodziło :)
(mam ważność na wychodzące 90 dni bo dziś było zasilone za 50 zł więc spoko:) )

#351004  autor: nav
 07 sie 2009, 20:21
no to super ja na 3 numerach mam po okolo 1500 pkt szkoda ze nie powiedzieli wczesniej i szkoda ze nie mozna tego skumulowac nie pozostaje mi nic innego jak sprzedac doladowania na allegro ;/

#351039  autor: pumba
 07 sie 2009, 22:52
A co ja mam powiedzieć, na dzień dzisiejszy mam 9163 punkty i zbierałem na drukarkę za 11200 punktów lub na zniżkę na telefon przy przedłużaniu umowy która miała nastąpić w listopadzie a tu zonk ani nie dozbieram do drukarki ani nie doczekam przedłużenia umowy i co teraz z tymi punktami zrobić? A poza tym to już wogóle nieopłacalne będzie dla mnie przedłużenie umowy bo nie ma co ukrywać że w orange telefony są drogie a tak dzięki punktom profit można było sobie tę cenę obniżyć na co dużo ludzi się decydowało a teraz zonk dla klientów i orange same sobie wbija nóź w plecy :|

#351074  autor: mikage1
 08 sie 2009, 00:57
dzięki tej decyzji orange będę mógł zlikwidować z dwa numery które służyły li tylko ku "hodowaniu" punktów profit ;)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#352220  autor: hans1054
 13 sie 2009, 13:17
Widzicie jakie sa już punkty jeśli chodzi o rożnego rodzaju gadżety. A będzie jeszcze gorzej bo ludzie biora z programu to co jeszcze zostało także słuchawek juz nie ma drukarek te nie, torb podróżnych tez nie ma jak i innych gadżetów.

To jest normalnie chore bo przynajmniej jak zamykają program to tych gadżetów powinni miec pod sam sufit a nie rozdać po kilka sztuk i być zadowolonym ze się opróżniło mała chale. Jeżeli Orange będzie sobie tak dalej pogrywało to naprawdę nie ucierpi na tym Orange lecz klienci którzy maja po 10.000 punktów wzwyż

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb