Jako że próbuje nagłośnić sprawe i znaleźć jakieś rozwiązanie zamieszczam sprawe na forum. Piszę po prawie tygodniu od próby podjęcia się wyjaśnienia sprawy zaginięcia danych osobowych w systemie obsługi klienta Play. Wiem że to błąd lub umyślne działanie dotyczące wielu klientów Play (przykładowo na blogu rzecznika Play choćby: drraf, krzysztof, inne przykłady forum mojplay.pl) podkreślę to nie jest jednostkowy przypadek,
Chodzi o problem ze znikającymi danymi użytkownika, w momencie przejścia z abonamentu do Fresh (ciągle będąc w Play).
Operacja przejścia powoduje utratę możliwości zarządzania numerem, słania reklamacji kanałami elektronicznymi oraz telefonicznym itd bo znikają dane osobowe na które wcześniej był zarejestrowany numer i jak mniemam są konieczne do samego procesu przeniesienia numeru z usługi abonamentowej na kartę. Moje dane zniknęły i nie można ich nijak wpisać/zarejestrować z powrotem, ani w salonie Play, ani przez infolinię. W ten sposób BOK ignoruje moje reklamacje bo "moje konto nie jest zarejestrowane". A przez 2 lata było, reklamacje/zgłoszenia były obsługiwane normalnie. Problem polega na tym, że NIE MOŻNA danych zarejestrować ponownie: ani w salonie Play, ani przez telefon.
Jest jakiś błąd w systemie Play (NASA), który sprawia, że nikt nie może wejść w edycję moich danych. Pójście do salonu z dowodem i numerem PUK nic nie daje, bo... w systemie brakuje przycisku "Rejestruj dane". Można tylko wyświetlić nr konta i taryfę, niestety uzupełnić się nie da... Jedyne co może zrobić pracownik Play to zarejestrowanie zgłoszenia.
Co ważne konsultant, czy pracownik salonu widzi dane klienta ale na starym koncie abonencki - nie ma ich przypisanych do usługi prepaid (jest tylko jedna informacja w systemie: "anonim" w polu nazwisko). A konkretnie to tyle widać ze strony Mój Play! (
http://playmobile.pl/):
Poprzednio:
Taryfa: Play Lajt 30
Konto abonenckie nr: 108xxxx
Obecnie moje konto Fresh to:
Taryfa: Play Fresh 30
Konto abonenckie nr: 513xxxx
Podgląd danych - dane konta, to obecnie jedynie wypełnione pole:
Nazwisko anonymous
Dlaczego zmieniony jest numer konta abonenckiego?
Może wiecie jak wygląda obecnie procedura w celu posiadania zarejestrowanego Fresha i czy będą a jeśli tak to kiedy zmiany pozwalające na korzystanie z usługi - w tej chwili użytkownik pozbawiony jest prawa do zarządzania numerem, składania reklamacji itd...
Za wszelką odpowiedź z góry serdecznie dziękuję