• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #350064  autor: shim
 03 sie 2009, 11:00
Witam,
Chciałem przenieść numer z Simplusa do Orange ale pojawił się problem. Pani w salonie Orange powiedziała mi że mam przynieść z Plusa potwierdzenie o rejestracji karty ( kartę mam zarejestrowaną). W Plusie powiedzieli mi że czegoś takiego oni nie wydają ... Dla pewności zaszedłem jeszcze do 2 innych oddziałów i powiedzieli mi to samo.
Czy ktoś miał podobny problem i mógłby mi w jakiś sposób wytłumaczyć jak mam to zrobić? Bardzo mi zależy na zachowaniu numer, który posiadam od ponad 8 lat.
Z góry dziękuję za informacji :)

#350067  autor: osachorzow
 03 sie 2009, 11:21
Orange nie ma prawa żądać od Ciebie karty rejestracyjnej. Idź do innej pani w orange i przenieś numer... żadne zaświadczenie/kopia karty rej. nie są potrzebne! To tylko ma ułatwić sprawę, żeby dane na pewno się zgadzały i nie było odmowy z tego tytułu... jeśli wiesz na jakie dane dokładnie jest zarejestrowany nr w simplusie to nie będzie problemów z niezgodnością ;)

#350070  autor: Spiite
 03 sie 2009, 11:36
Karta rejestracyjna nie jest wymagana. Wiele osób miało już takie problemy. Tutaj masz podobny temat o problemach z przeniesieniem tyle że z Orange do Play.

#350128  autor: shim
 03 sie 2009, 15:58
Dzięki wielkie za informacje. Poszedłem do innego salonu Orange i tam bez problemowo załatwiłem co chciałem. Zapłaciłem 10 zł za starter i czekam na przyłączenie mojego numer do Orange (1-2 dni). Pan z obsługi powiedział, że najwidoczniej tamte Panie były niedoinformowane :)
Jeszcze raz dzięki :)