Witam serdecznie.
Mam nadzieje że w końcu ktoś tutaj mi pomoże. Bo już pomocy tych z infolinii playa mam serdecznie dość.
A więc w czym problem. Ze 2 miesiące temu przeniosłem numer z heyah do play fresh. No i tutaj zaczynają się problemy

z połączeniami oczekującymi. Jak wiadomo można je włączyć z menu telefonu badź też wpisując kod *43# no ale zamiast otrzymać komunikat połączenia oczekujące aktywowane pokazuje mi informacje :"żądanie nie może zostać spełnione !!" z czerwoniastym wykrzyknikiem. Byłem w salonie dostałem dublikat karty sim, nic to nie dało zgłasiłem więc telefonicznie problem i otrzymałem wręcz debilną odpowiedź ze usługa została włączona i że można to włączyć samemu! no ludzie umiem czytać i wiem że można ale skoro mówie na infolinii że pokazuje taki błąd to powinni skumać że tak sie nie da tylko oni coś zwalili u siebie. Apropo by nie było że może telefon mam zwalony

sprawdzałem na 4 telefonach ta karte to samo jest, a do mojego wkładałem inna i można włączyć połączenia oczekujące. Co lepsze poszedłem znowu do salonu pokazałem im co i jak opisali wszystko jakie komunikaty wyskakują itp. itd. odpowiedź na zgłoszenie powalila by największego wojownika

"sprawa została rozwiązana w poprzednim zgłoszenie " hmmm czy tam pracują idioci? odpowiedźcie sobie sami heheh skoro by było rozwiązane to bym nie przychodził do salonu hehe ponowne zgłoszenie

dziś dostaje sms że zostało rozwiązane hmm i co i dalej to samo

jak rozmawiam z kims i ktoś inny chce do mnie zadzwonić to poprostu słyszy że jest zajęte a ja nie mam nawet informacji że ktoś dzwonił!!!! a powinienem mieć że mam drugą rozmowe i możliwość przełączenia! Prowadzę firmę i trace przez nich klientów. A oni przyjmują tylko kolejne zgłoszenia i udają ze zrobili. Powiedźcie co zrobić bo jeszcze troche i strace połowe klientów a ich za to obciąże.
Licze że na tym forum są fachowcy co mi doradzą co może być przyczyną
Pozdrawiam Wszystkich.