Witam.
Piszę z prośbą o pomoc, której do tej pory nikt jeszcze nie był mi w stanie udzielić.
Mąż ma nokię 6681 zakupioną w Czechach dwa lata temu. Niedawno rozkręcał telefon (po raz któryś) do wyczyszczenia i po tym zabiegu nagle zaczęło działać wejście na słuchawki/kabel USB (do tej pory uważane za spieprzone). Problem polega na tym - mamy
TEN kabel, z tym że płytka nie znaleziona po przekopaniu całego mieszkania. Chcielibyśmy w końcu wgrać polski język i pobrać jakieś aktualizacje (robić z nim cokolwiek!), ale telefon, komputer, albo sam kabel odmawiają współpracy.
Ściągnęłam
Nokia_PC_Suite_7_1_30_9_pol_web i jakieś sterowniki do kabla (gdzie przy instalacji pytało o konkretny model telefonu i kabla). Po ciężkich próbach i błędach doszłam do tego, że PC Suit wykrywał telefon, ale w
trybie niekompatybilnym. Informacja nakazywała wyłączenie w telefonie opcji transmisji danych (czy coś w tym stylu - teraz nie mam już możliwości zobaczyć tego jeszcze raz, ale o tym za chwilę). Nie mogliśmy nic takiego w tym telefonie znaleźć (przyznam, że mąż to totalna noga z eng, ja liznęłam trochę podstaw + samouctwo, ale to widocznie za mało, żeby sobie poradzić). Szukałam na różnych stronkach, w różnych opisach itp jakichś wskazówek, ale nic nie znalazłam. W pewnym momencie n
a ekranie(kompa) wyskoczył blue screen (telefon był cały czas podłączony). Zrobiłam reset (zostawiając podpięty tel) i kiedy system się ponownie załadował znowu wyskoczył bs. Kolejny reset - tel wypięty - po załadowaniu znowu podpięty i momentalnie kolejny bs. WTF??O_o
Ma ktoś jakieś pomysły, co dalej z tym robić? Wiem, najprościej - zanieść do serwisu, ale szkoda nam 100zł (bo na oko tyle to wyniesie), bo w grudniu podpisuję kolejną umowę z operatorem i zyskamy następny telefon za taką kwotę (dobry i nowy), dlatego tym wolimy się sami pobawić.
Z góry dziękuję za pomocną dłoń!