• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#348171  autor: kubik
 23 lip 2009, 11:26
wracając do działania Play24, czy możecie podejrzeć e-fakturę? od rana problem :/

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#348194  autor: Marens
 23 lip 2009, 12:48
kubik pisze:wracając do działania Play24, czy możecie podejrzeć e-fakturę? od rana problem :/
Ostatnia nie jest jeszcze wygenerowana.
Play24 ciągle się krzaczy, problemy z hasłami SMSowymi

#348249  autor: Barciur
 23 lip 2009, 18:20
osachorzow pisze:Barciur, SMS krótszy niż 160 znaków nie może przyjść na raty ;) Tylko smsy dłuższe mogą przyjść z opóźnieniem bo to faktycznie osobne smsy są ;)
szkoda ze nie mialem wtedy kamery bo bym to nagral, ale sms-y przychodizly na raty po 20 znakow...

#349225  autor: jastrzomb_nocny
 28 lip 2009, 22:44
Barciur pisze:
osachorzow pisze:Barciur, SMS krótszy niż 160 znaków nie może przyjść na raty ;) Tylko smsy dłuższe mogą przyjść z opóźnieniem bo to faktycznie osobne smsy są ;)
szkoda ze nie mialem wtedy kamery bo bym to nagral, ale sms-y przychodizly na raty po 20 znakow...
--> Baricu
Czy w tych 20 znakach nie było polskich liter, albo innych narodowych znaków diakrytycznych Jeśli tak to mogło by to tłumaczyć to trochę ich długość Trochę bo użycie jednego znaku takiego znaku skraca długość sms do 70 znaków zamiast 160, no ale nie do 20. Napisanie nawet 70 raz 'ą' i tak daje nam jeden sms.

Jeżeli potrzebujesz pomocy w zakresie telefonii komórkowej lub smart/palmfonów to pisz zawsze chętnie pomogę :-)

#349243  autor: osachorzow
 28 lip 2009, 23:44
jastrzomb_nocny, faktycznie zapomniałem jeszcze o kodowaniu... no ale tak jak piszesz przychodzenie po 20 znaków jest prawie niemożliwe ;)

#349244  autor: ezaq
 28 lip 2009, 23:53
Kilka dni temu dostałem SMSa składającego się z 3 części. Przyszły w kolejności 1, 3, 2 z opóźnieniami względem pierwszego odpowiednio 13s i ok. 5min :P Ale zdarzyło się też, że dwuczęściowe SMSy przychodziły niemal od razu, więc są postępy ;-) Jednak to nadal wyjątki.

#349248  autor: Barciur
 29 lip 2009, 00:37
bardoz mozliwe ze mial polskie znaki diakrytyczne.

#349274  autor: jastrzomb_nocny
 29 lip 2009, 10:52
Z moich doświadczeń z Play wiem, że wiele bardzo dziwnych problemów, gubienie sieci, zrywania rozmów, problemy z sms-ami lub mms-ami, rozwiązuje wymiana karty SIM na nową.
Nie wiem co jest z niektórymi kartami sim, ale ewidentnie coś z nimi jest nie tak. Skrajny przypadek to taki w każdym telefonie karta sim działa, zero problemów, ale po włożeniu do smartfona z WM przestaje działać, albo przestaje wysyłać sms-y, albo nie działa do czasu, aż nie zmienimy ustawień tak, by trzeba było za każdym razem wklepywać pin.
Pozdrawiam i łącze wyrazy szacunku.
Jastrzomb Noncny ;-)

Jeżeli potrzebujesz pomocy w zakresie telefonii komórkowej lub smart/palmfonów to pisz zawsze chętnie pomogę :-)