• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 268 z 318
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 318

#348798  autor: arlo
 26 lip 2009, 19:04
No i ja dzisiaj załatwiłem przedłużenie. Jeden tel. do działu utrzymania i dostałem taki standard ,,negocjacyjny" :) NE 100 za 70 zł/ 24 miesiące ( wychodzi na jedno jakbym brał 50 zł na 12 miesięcy + 90 za kolejne 12) + 5zł za rodzinną + 15 za internet. Dodatkowo przedłużałem na drugim koncie w biznesówkach i tu jest chyba nawet lepiej :) Nowy Pakiet Biznes 230 z 50% rabatem na 24 miesiące za 140,30 zł + 10 numerów po groszu (bez dodatkowego abo). Miła i krótka rozmowa z konsultantką. Jestem zadowolony:)
Pozdr.

#348895  autor: misia339
 27 lip 2009, 10:37
Cześć. A ja mam do was pytanie, jaką ofertę byście mi polecili. Kończy mi się umowa w erze - 120 minut za 45 zł. Chcę dostać nowy telefon, interesuje mnie abonament lub mix do 60zl miesięcznie. Biorąc pod uwagę fakt, że więcej piszę smsów niż dzwonię potrzebuję jakiejś dobrej taryfy.. Sieć jest dla mnie obojętna . Aha i jeszcze co do telefonu- max do 300zl, ale chciałabym żeby miał Wi-Fi. Macie jakies propozycje? Z góry dziękuję za ewentualną pomoc :) Pozdrawiam :)

#348899  autor: limakcki
 27 lip 2009, 10:48
Taryfa, którą masz jest dobra bo sms wychodzi najtaniej dopóki masz pakiet minut, jeśli masz większe potrzeby smsowe to weź tą piętro wyższą, co do telefonów to musisz sam się zorientować czy w ogóle nie opłaca Ci się bardziej kupić tel. na allegro i wziąć heyah (smsy 14gr, w heyah 0zł)

#348914  autor: thonka
 27 lip 2009, 13:22
misia339 pisze:ześć. A ja mam do was pytanie, jaką ofertę byście mi polecili.
przy NE60 masz 120 minut/360 smsow za 50zl na 24 miesiace (lub przy owocnej negocjacji 30zl przez pierwszy rok, a potem 50zl na drugi, co daje srednia 40zl).
najtanszy telefon z wifi w erze przy tej taryfie to nokia e51 jednak jej cena przy tym abonamencie przyprawia o zawrot glowy - 499zl.
jezeli interesuja Cie smsy w erze to mozesz dokupic sobie pakiet 500 smsow w sieci za 5zl.
w innym przypadku w gre wchodzi tylko zmiana sieci niestety, bo w erze nic wiecej nie maja do zaproponowania.

mix w play nie jest najgorszy jezeli interesowalaby Cie cos w wifi ;)
zobowiazanie za 30zl miesiecznie na max. 30 miesiecy (umowa na laczna kwote 900zl), jednak doladowujac co miesiac za 50zl zobowiazanie to mozna splacic w 18 miesiecy ;)
nokia e51 za 329zl (lub rowniez z wifi toshiba g500 za 1zl) . przy przeniesieniu dostajesz przez pierwsze 3 miesiece po 20zl, a takze 500 minut w play i na stacjonarne.

mozesz tam wybrac sobie pakiet 100 sms do wszystkich sieci za 5zl.

ew. cos na karte i telefon we wlasnym zakresie, co niejednokrotnie moze wyjsc korzystniej.

[ Dodano: 2009-07-27, 13:23 ]
limakcki pisze:to musisz sam się zorientować
chyba SAMA ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#348927  autor: misia339
 27 lip 2009, 14:50
Dziękuję za podpowiedzi i sugestie :) Co do kupowania telefonu na allegro- trochę się nacięłam 2 lata temu i teraz mam opory... Wzięłam w erze jakiś słaby tel, sprzedałam i kupiłam d900i- sprzedawca zapewniał, że tel ma gwarancję samsunga realizowaną w całej Polsce... Tylko, że jak się popsuł to pan w serwisie mi powiedział, że ten samsung jest robiony na Anglię i w Polsce tej gwarancji nie honorują wiec musiałam zapłacić 150zł za naprawę.. Myślę jeszcze nad kupieniem np. w Media Markt, gdzie gwarancja na pewno będzie i później jak się coś zepsuje to nie będę musiała się o to martwić. Facet w erze zaproponował mi erę 80- czyli 170 minut wymienne na 510 smsów (co mnie doprowadza do szału, ze przelicznik teraz jest 3 smsy za minutę, jak kiedyś było 4 ..) i powiedział, że mogę mieć tą ofertę za 60zł miesięcznie. Niby dosyć korzystnie, ale te smsy.... Są może jakieś pakiety smsów w erze, żeby były do wszystkich sieci? (oprócz tych wymiennych z punktów era premia? ) :)

#348932  autor: thonka
 27 lip 2009, 15:10
misia339 pisze:Są może jakieś pakiety smsów w erze, żeby były do wszystkich sieci?
tylko i wylacznie pakiet 500 smsow w sieci za 5zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#348936  autor: torture
 27 lip 2009, 15:28
przy NE60 masz 120 minut/360 smsow za 50zl na 24 miesiace (lub przy owocnej negocjacji 30zl przez pierwszy rok, a potem 50zl na drugi, co daje srednia 40zl).
Już tego nie ma, dają od razu 40zł na 24 miechy. Przynajmniej ja tak dostałem i moja mamuśka (jak napisałem maila w jej imieniu). Lepsze rozwiązanie niż 30/50. Wystarczy jeden mail przez iBOA (wybrać temat "Inny", napisać że się chce NE60 za 40zł), a potem tylko dzwonić zamówić kuriera lub iść do salonu.

#348969  autor: tarak
 27 lip 2009, 18:26
pare dni temu pokazała mi się opcja przedłużenia na i-boa. oferta standardowa.
dzwonię dziś do biura obsługi, proszę konsultantkę o przełączenie do działu utrzymania klienta a ta mi mówi że nie przełączają :lol:

stwierdziła że jeśli się z nią połączyłem tzn że mam do niej jakąś sprawę i ona mnie bardzo chętnie wysłucha :)

no to zaczynam gadkę że jestem niezadowolony bo oferta z telefonem trochę za drogo, czy jakiś upust na abo jest możliwy itp itd. standardowo bo już kilka razy to robiłem. w pewnym momencie ta mi gada że przecież to dobra oferta itp a ja zaczynam: 'bo w play...' i w tym momencie dostała jakiejś wścieklizny :-D

rozmowa się posypała i pogadane. chyba miała zły dzień, albo ja pecha że na taką trafiłem, hehe.
naskrobałem maila bo nie chciało mi sie czekać znowu 10min na połączenie z konsultantem.

ale z tym że nie przełączają to mnie rozwaliła :-D

przy okazji mam pytanko: czy można włączyć wszystkie usługo dodatkowe obniżające koszty czy tylko jedną? chodzi mi o sieć rodzinną, blueconnect 500 i 2000 min w weekendy.
można je wszystkie czy trzeba sobie coś wybrać?

#348977  autor: thonka
 27 lip 2009, 19:16
mozna aktywowac wszystkie po preferencyjnej stawce - to jest chyba jedyna zaleta nad nowymi aktywacjami ;)

#349022  autor: malony
 27 lip 2009, 22:58
Aneks wypowiedziany pisemnie w czwartek w zeszlym tygodniu, dzisiaj dzwonie i sie pytam kiedy wrescie cofna aneks i przywroca stara oferte a pani do mnie ze maja miesiac czasu na rozpatrzenie mojego pisma..no jaja jak berety..jak zatwierdzali aneks telefonicznie to po godzinie juz sms przychodzily o zmianie oferty a teraz w druga strone to musze czekac na rozpatrzenie itp..coraz bardziej mnie to wkurza

#349043  autor: if22
 28 lip 2009, 09:08
Witam,

mam obecnie dwa abonamenty w Erze NE60 - 120 min, do tego na jednym telefonie 200 minut na jeden numer telefonu za 10 zł. Umowa wygasa 15.09
NE60 - 30zł
NE60 + 200 - 40zł

Zastanawiam się nad nową ofertą. Średnie rachunki to około 80 zł. Jednyne co widziałem to oferta standardowa na i-boa (NE60 za 30zł do tego pakiet rodzinny za 5zł). Zastanawiam się czy obecnie można coś lepszego dostac (nawet w ofertach firmowych). Ne nowych telefonach za bardzo mi nie zalezy, nawet jeżeli to na allegro chyba lepiej kupic.

Do tego od końca października, będę chciał przenieśc kolejny numer do Ery, gdzie liczba minut bylaby wyższa niz 150 minut do wszystkich. Bardziej będzie się opłacało dla klientów indywidualnych czy na firmę?

A może lepiej już teraz na tych dwóch pierwszych zmieniac na firmę i potem dorzucic ten trzeci telefon?

Dzięki, IF

;}

#349070  autor: limakcki
 28 lip 2009, 12:04
Jeśli masz własną działalność w tym momencie era proponuje bardzo korzystne warunki w taryfach firma, poza tym, że możesz mieć więcej darmowych minut do wszystkich w porównaniu do taryf dla klientów indywidualnych w podobnej cenie to jeszcze dostajesz duuużo minut do ery i za darmo możesz wybrać 10 numerów do których będziesz dzwonił w cenie 1gr za minutę, zobacz http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... ryfy_firma do tego trzeba doliczyć upusty od konsultanta i zniesienie opłaty 1zł za numery za grosz.

#349073  autor: if22
 28 lip 2009, 12:26
limakcki pisze:Jeśli masz własną działalność w tym momencie era proponuje bardzo korzystne warunki w taryfach firma, poza tym, że możesz mieć więcej darmowych minut do wszystkich w porównaniu do taryf dla klientów indywidualnych w podobnej cenie to jeszcze dostajesz duuużo minut do ery i za darmo możesz wybrać 10 numerów do których będziesz dzwonił w cenie 1gr za minutę, zobacz http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... ryfy_firma do tego trzeba doliczyć upusty od konsultanta i zniesienie opłaty 1zł za numery za grosz.
A to nie jest oferta dla osób przedłużających firmową umowę? Ja obecnie mam umowę indywidualną i jak coś to zmienię na firmę.

;}

#349074  autor: arlo
 28 lip 2009, 12:34
Jeśli sporo smsujesz, to pamiętaj że w taryfach Firma smsy nie są rozliczane w ramach abo.

#349086  autor: limakcki
 28 lip 2009, 13:11
Jeśli masz na siebie umowę to musisz na firmę cesję zrobić, tylko nie wiem czy cesja taka nie będzie płatna, ale w sumie to taka cesja na pewno jest opłacalna.

#349146  autor: jolka13
 28 lip 2009, 17:59
witam

umowa kończy się w październiku , era najpierw przedstawiła propozycję standard , mój emali i odpowiedź ery:

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT

- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT

jestem zainteresowana ne 80, ale jak wcześniej wyczytała, w postach było 12m 40zł i drugie 12 70zł średnio wychodziło 55zł, a oferta ery 60zł 5zł więcej , tak samo jest przy ne 100 75zł . Natomiast przy ne60 jest średnio 40zł?

czy jestem wstanie przy ne 80 jeszcze wytargować?

pozdrawiam

jolka

#349327  autor: tarak
 29 lip 2009, 14:52
pierwszy mail i od razu odpowiedź: :D
Witam

W odpowiedzi na Pana korespondencję chciałabym serdecznie podziękować za uwagi dotyczące przygotowanej oferty a także jakości obsługi oraz zapewnić, że wszystkie spostrzeżenia są wnikliwie analizowane. Ze swojej strony mogę Panu zaproponować następujące rozwiązanie:

- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT

Odnosząc się do Pana sugestii obniżenia ceny wybranego telefonu, pragnę zaznaczyć, iż sieć Era, będąc firmą świadczącą usługi telekomunikacyjne ma możliwość dopasowywania poszczególnych cenników usług i abonamentu do oczekiwań Abonentów. Dodatkowo, aby umożliwić korzystanie z przygotowanych promocji, proponujemy Klientom zakup nowego aparatu telefonicznego, którego cena uzależniona jest bezpośrednio od modelu i producenta danej marki. Dlatego też nie mamy możliwości obniżania cen wybranych aparatów telefonicznych. W tym miejscu zachęcam do ponownego zapoznania się z pełną listą dostępnych dla Pana aparatów.

a mam do Was jeszcze takie pytanie:
czy jeżeli obniżyli mi abo to ta obniżka obowiązuje do końca umowy (20 wrzesień)?
czy muszę wcześniej przedłużyć? bo teraz nie wiem czy czekać na nowy cennik telefonów czy brać już.

#349431  autor: emka0
 30 lip 2009, 02:40
Witam,

Umowa kończy mi się w październiku. To jest 40 minut do wszystkich, 1 darmowy numer, BC 50 MB, telefon za 55 zł/mc. Średnio płacę około 55-70 złotych. Brakuje mi czasami dodatkowych 40 minut do wszystkich. Na darmowy numer dzwonię mniej niż 60 minut miesięcznie.

Dzisiaj zadzwonił konsultant i zaproponował 120 minut do wszystkich, usługę rodzinną i BC 500 MB za 50 złotych. Dla paczki 120 minut minuta wychodzi 0,25 groszy, później 2x więcej. Bez telefonu.
Powiedziałem, że się zastanowię. Oddzwoni w najbliższym czasie.

No i co? Sprawdzam tak taka i co widzę. Taryfa Hot 29 groszy do wszystkich. Internet w paczkach, które mogę dokupić kiedy chcę (kupując 500 MB za 50 złotych starczy mi to na 10 miesięcy, więc realnie będę płacił 5 zł na miesiąc za net).

Podsumowując

ABONAMENT:
30 złotych (do 120 minut; powyżej stawka x2)
5 złotych (darmowy numer)
15 złotych (internet)

PRE PAID
30 złotych (100 minut do wszystkich; powyżej ta sama stawka)
15 złotych (rozmowy z numerem, który był darmowy w abo)
5 złotych (internet)

Jak widać koszty będą identyczne, ale:

- w prepaidzie nie ma przymusu płacenia kolejnego obowiązkowego "podatku" przez 24 mc.
- w prepaidzie co chwila pojawia się nowa usługa obniżająca koszty oraz taryfy (operatorzy wiedzą, że prepaidowcy nie są uwiązani umowami i szybciej przejdą do konkurencji)
- w prepaidzie nie grozi ci atak pikawy (rok temu system IBOA pokazał mi, że do zapłacenia mam 9999 złotych; na drugi dzień błąd zniknął, ale stres był; nie wiem dlaczego nie można wprowadzić górnych limitów w abo).

Co w takim razie jest na korzyść abo według was, bo według mnie NIC?

#349437  autor: Milon
 30 lip 2009, 07:31
emka0 pisze:Witam,

Umowa kończy mi się w październiku. To jest 40 minut do wszystkich, 1 darmowy numer, BC 50 MB, telefon za 55 zł/mc. Średnio płacę około 55-70 złotych. Brakuje mi czasami dodatkowych 40 minut do wszystkich. Na darmowy numer dzwonię mniej niż 60 minut miesięcznie.

Dzisiaj zadzwonił konsultant i zaproponował 120 minut do wszystkich, usługę rodzinną i BC 500 MB za 50 złotych. Dla paczki 120 minut minuta wychodzi 0,25 groszy, później 2x więcej. Bez telefonu.
Powiedziałem, że się zastanowię. Oddzwoni w najbliższym czasie.

No i co? Sprawdzam tak taka i co widzę. Taryfa Hot 29 groszy do wszystkich. Internet w paczkach, które mogę dokupić kiedy chcę (kupując 500 MB za 50 złotych starczy mi to na 10 miesięcy, więc realnie będę płacił 5 zł na miesiąc za net).

Podsumowując

ABONAMENT:
30 złotych (do 120 minut; powyżej stawka x2)
5 złotych (darmowy numer)
15 złotych (internet)

PRE PAID
30 złotych (100 minut do wszystkich; powyżej ta sama stawka)
15 złotych (rozmowy z numerem, który był darmowy w abo)
5 złotych (internet)

Jak widać koszty będą identyczne, ale:

- w prepaidzie nie ma przymusu płacenia kolejnego obowiązkowego "podatku" przez 24 mc.
- w prepaidzie co chwila pojawia się nowa usługa obniżająca koszty oraz taryfy (operatorzy wiedzą, że prepaidowcy nie są uwiązani umowami i szybciej przejdą do konkurencji)
- w prepaidzie nie grozi ci atak pikawy (rok temu system IBOA pokazał mi, że do zapłacenia mam 9999 złotych; na drugi dzień błąd zniknął, ale stres był; nie wiem dlaczego nie można wprowadzić górnych limitów w abo).

Co w takim razie jest na korzyść abo według was, bo według mnie NIC?
jeśli zależy Tobie na abo patrząc na profil to proponuje:
NE 40 (70 min) 30zł - jak pomarudzisz to dostaniesz za 25
200 min na wybrany nr 5zł ( po co Ci darmowy jak wygadujesz tylko 60min/mc?)
50 MB za 5 zł
co ważne masz do tego telefon, bo konsultant zapomniał chyba dodać że to oferta bez słuchawki.
Do października kupa czasu (urodzinki będą) warto jeszcze poczekać :!:

#349440  autor: tomeke51
 30 lip 2009, 08:07
witam mam takie małe pytanie ! mam abo w erze który konczy się dopiero w następnym roku ale ja wyjezdzam za granice i nie bede mial opcji by w nast roku go przedluzyc ! czy jest taka szansa by era mi juz teraz przygotowala oferte? mam tak kilka tys punktow w era premia a rachunki mam ok 150 zl/mc ! jak myslicie ?spotkal sie ktoś z taką sytuacją ?
  • Strona 268 z 318
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 318
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268