• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #348540  autor: w.p.
 25 lip 2009, 11:29
Witam!

Zastanawiam się dość poważnie nad przejściem na abo. Rachunki co miesiąc mam na poziomie 50-75 zł. W zasadzie może i są miesiące że są po 10 zł choć chyba już dawno tak nie było. Stawki w Happy są całkiem nie zgorsze. Dzwonie głównie na 2 numery w sieci które mam jako tańsze. Wykorzystuje podwójne doładowanie, choć w zasadzie to niewiele jak na moje rachuneczki. Dochodzą bonusy z zewn. sieci.

-Warto przechodzić na abo? Dużo mogę na tym zyskać? Mam możliwość wybrania abo dla firm. Myślę powoli o nowym telefonie choć k750i mi niby wystarcza ;) nie jestem jakimś gadżeciażem. W zasadzie to nawet mógłbym wziąść abo bez telefonu.

Przy takich rachunkach to nei wiem czy prepaid ma rację bytu. Ale pobieżnie patrząc na stawki to nie widziałem szczególnego powodu na przejście.
No chyba że się mylę - dlatego tu piszę :)

Wojtek

#348553  autor: marcinb
 25 lip 2009, 12:32
Szukając tak na szybko - wybierając promocję Najtaniej do wszystkich i najtańszą taryfę za 30,50 zł miałbyś 55 min w ramach abonamentu (75 min przez 1-y rok). 2 numery z sieci miałbyś po 1 gr (+ 1 zł/nr dodatkowo do abo).
Telefony są w niezbyt zachęcających cenach (najtańsza taryfa).
Na podanej wyżej stronie są inne promocje - może coś wybierzesz innego.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.
 #348561  autor: Aen Hen Cerbin
 25 lip 2009, 12:50
w.p. pisze:
Zastanawiam się dość poważnie nad przejściem na abo. Rachunki co miesiąc mam na poziomie 50-75 zł. W zasadzie może i są miesiące że są po 10 zł choć chyba już dawno tak nie było. Stawki w Happy są całkiem nie zgorsze. Dzwonie głównie na 2 numery w sieci które mam jako tańsze. Wykorzystuje podwójne doładowanie, choć w zasadzie to niewiele jak na moje rachuneczki. Dochodzą bonusy z zewn. sieci.
Jaki jest procentowy rozkład połączeń?
    wybrane numerki - ....% (oraz ile minut)
    własna sieć (Era) - ....% (oraz ile minut)
    Plus + Orange - ....% (oraz ile minut)
    Play - ....% (oraz ile minut)
    stacjonarne - ....% (oraz ile minut)
Jeśli bonusy z rozmów przychodzących pokrywają = EraJednostki przeznaczane na połączenia do własnej sieci to jest to pierwszy argument przeciwko zmianie...
w.p. pisze:Warto przechodzić na abo? Dużo mogę na tym zyskać?
Możesz zyskać cyrograf :mrgreen: na 12/24 miesiące, stawki połączeń przy abo ~75 zł niewiele różnią się od TT Happy.
w.p. pisze:Mam możliwość wybrania abo dla firm. Myślę powoli o nowym telefonie choć k750i mi niby wystarcza ;) nie jestem jakimś gadżeciażem. W zasadzie to nawet mógłbym wziąść abo bez telefonu.
Nawet przy abo bez telefonu, zgrywusy proponują 12 kontrakt, ale zwiększając ilość przyznawanych miesięcznie minut.
w.p. pisze:Przy takich rachunkach to nei wiem czy prepaid ma rację bytu. Ale pobieżnie patrząc na stawki to nie widziałem szczególnego powodu na przejście.
No chyba że się mylę - dlatego tu piszę :)
Chcesz wydawać mniej w połączeniach poza sieć? mBank mobile, GaduAir, PlayFresh, Carrefour Mova, Mobilking, Nowe Orange Go (pod pewnymi warunkami), dają niskie stawki od 0,19 PLN za połączenie :-), poprzez dodatkowe gratisy za doładowania - GA, CM, PF, NOG :-)

IMO - w chwili obecnej kupowanie abonamentu, w celu otrzymania "darmowej" słuchawki jest lekko niecelowe, gdy często taniej można kupić dobry telefon z drugiej ręki...

A stawki za połączenia spadają - jak na razie trwa ostra wojna cenowa, MVNO walczą z zasiedziałymi operatorami promocjami, dodatkowymi bonusami itd.

Sądzisz, że jak Cię operator będzie miał związanego "promocją" i 12/24 miesięcznym kontraktem to będzie obniżał stawki za połączenia?!? (w miarę spadków na rynku)...

Najprostsze rozwiązanie: druga karta SIM z niskimi stawkami, jakiś telefon tylko do dzwonienia powinno rozwiązać Twoje problemy z wysokimi rachunkami.

PS. Swego czasu też miałem taki problem, rozwiązaniem jest "hodowla kart" z sygnaturki, miesięcznie wychodzi mi ok. 40-50 zł za hmmm... 700 - 1000 minut do różnych sieci.

TakTak Happy | Play Fresh | Nowy Simplus | Nowy Orange Go | Orange Freedom @ &tp