• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #348205  autor: Marens
 23 lip 2009, 13:48
Mam pytanie dotyczące Orange TylkoSim.
Jak wiadomo w ofercie TylkoSim otrzymujemy podwojony pakiet złotówek.
Teraz takie pytanie, czy wszystkie operacje schodzą z pakietu złotówek tak jak to ma miejsce w prepaidzie?

=> Roaming
=> Sms premium
=> BOK
=> SMSy systemowe (np sprawdzenie salda)
=> rozmowy międzynarodowe

Ogólnie chodzi mi o to, co trzeba dopłacać do abonamentu przypadku
Wiem, że na pewno usługi dodatkowe: TwójNumer/Przyjaciel/PopołudniaWeekendy

Jak wygląda kwestia przechodzenia złotówek na dwa miesiące wykorzystując prezenty?
Można skumulować prezenty i mieć na 3miesiące przechodzenie złotówek?

#348288  autor: elkanguro
 23 lip 2009, 21:15
Na pewno BOK, SMS Premium i sms specjalne są pobierane z abonamentu. Z roamingu nie korzystałem i za granicę nie dzwoniłem więc nie wiem.

Co do przechodzenia, to w standardzie przechodzą na jeden miesiąc, ewentualnie wśród prezentów możesz wybrać Kapitał Złotówek i wówczas przechodzą dalej.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#348296  autor: Jedrker
 23 lip 2009, 22:02
Marens pisze:=> Roaming
=> Sms premium
=> BOK
=> SMSy systemowe (np sprawdzenie salda)
=> rozmowy międzynarodowe
to wszystko w pierwszej kolejności schodzi z pakietu złotówek z abonamentu ;)
na 100 % :!:

#348303  autor: Orfi
 23 lip 2009, 22:44
Korzystam z tej oferty już blisko rok i wszystko schodzi, z pakietu złotówek , w abonamencie (nie próbowałem tylko roamingu na tym numerze). Oferta nawet w porządku, gdyby tylko zmniejszyli cenę za minutę połączenia po wykorzystaniu abonamentu byłoby całkiem ok.

Orfi

#348401  autor: Marens
 24 lip 2009, 14:02
Orfi pisze:Korzystam z tej oferty już blisko rok i wszystko schodzi, z pakietu złotówek , w abonamencie (nie próbowałem tylko roamingu na tym numerze)
Zastanawiam się nad tą ofertą dosyć poważnie gdyż denerwujące jest dopisywanie do abonamentu połączeń z BOKiem/roamingu/sms specjalnych Poza tym połączenie z BOK w przeliczeniu 0,50zł | roaming 0,90/0,40zł sms 0,30zł

[ Dodano: 2009-07-24, 14:07 ]
Nie jestem zwolennikiem "pakieciarstwa" więc taka oferta TylkoSim 100zł (200zł kapitał złotówek)

100zł / 400minut / 200połączeń z BOK / 1000SMS / 111min wychodzących w roamingu / 253min przychodzące w roamingu

#348414  autor: Btk_Tomas
 24 lip 2009, 14:45
W Orange wszystko co tylko możliwe schodzi z pakietu złotówek.