OK. Tu w regulaminie jest pewna niejasność. Z własnego doświadczenia wiem iż SMSy w MultiBoxie zamówione pod 7508 lub 7208 nie przepadają. Gdy przebywałem za granicą kilka miesięcy, to aby nie przepadły środki z "Wszyscy i na Wszystko" w abonamencie doładowywałem MultiBoxa i wszystko działało OK (choć konsultant twierdził co innego

) i nigdy nic mi nie przepadło, a część tych dodatkowych SMSów mam na koncie do dziś. Po zalogowaniu do mBoxa widzę oddzielnie ilość SMSów bezpłatnych i z doładowań
Z tym, że czytając regulamin mBoxa jest kilka niejasności gdy używa się w mixie lub na kartę usługi MultiBox Gold.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 465332.pdf
Polecam punkty 17, 19 i 25. Niestety nie ma tu nic o ważności środków
Ja używam wersji podstawowej mBox - z 30 bepłatnymi SMSami i mam Orange Abonament, więc faktycznie może to inaczej funkcjonować niż w MIXie i na kartę.
Wygląda, jakby każdorazowe wysłanie SMSa na ww numery stanowi przedłużenie usługi o kolejne 30 dni, chociaż moim skromnym zdaniem, powinno być tak samo jak w abonamencie - patrz punkty 16 i 25 (treść SMSa jest inna dla mBox Gold i dla dodatkowej puli SMSów)
A co do konsultantów to różnie z nimi bywa,więc może warto spróbować samemu.
Powodzenia!