dj krysta, chyba źle porównujesz te oferty. Postaram Ci się zaraz to opisać. Po pierwsze przechodząc do Playa korzystasz z innej oferty (Przejdź do Firm).
Porównam teraz dwa abonamenty, przykładowo:
Orange dla Firm 125 (61zł z VAT miesięcznie), w ramach tego abonamentu otrzymuje się 125 minut miesięcznie do wszystkich sieci oprócz Playa i Cyfrowego Polsatu, więc stawka za minutę wynosi ok. 49gr. Dodatkowo Pani zaproponowała mi w ramach przedłużenia dodatkowe 80 minut miesięcznie do Orange i na stacjonarne, nie mniej jednak minuty te nie schodziłyby równolegle z minutami do wszystkich sieci, więc marna oferta.
Teraz chciałbym poruszyć kwestię telefonów komórkowych.
Nokia E63 - 608,78 zł
LG KU990i Viewty - 303,78 zł
Nokia 6210 Navigator - 608,78zł
Nokia E51 - 303,78zł
Samsung F480 - 547,78zł
Play dla Firm - Firmowa 50 (61zł z VAT) - otrzymujesz 170 minut miesięcznie w w ramach abonamentu + dodatkowo w zamian za to, że przeniosłeś numer 70 minut miesięcznie przez całą umowę, co łącznie daje 240 minut miesięcznie za 61zł - efektywny koszt jednej minuty wynosi 25gr - prawie o połowę mniej niż w Orange!
Ceny telefonów w Play kształtują się następująco:
Nokia E63 - 99 zł
LG KU990i Viewty - 1 zł
Nokia 6210 Navigator - 199 zł
Nokia E51 - 1 zł
Samsung F480 - 199 zł
Jak więc widać ceny telefonów w Play są kilkakrotnie (sic!) niższe niż w Orange. Dla mnie oferta Playa jest nieporównywalna.
'Zdziwiony, że Orange robi Cię w bambuko? A mnie dziwi, że jeszcze nie ma Cię w Play'
dj krysta pisze:A nie martwisz się o zasięg??
Nie, nie martwię się. Play ma największy zasięg w Polsce, ponieważ korzystają z własnych nadajników oraz nadajników Plusa.