• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 266 z 318
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 318

#347754  autor: torture
 21 lip 2009, 13:16
No trochę to niesprawiedliwe, bo nie jest nigdzie napisane, że to 10zł będzie od dnia tego, do tego. No ale trudno się mówi. Mam nadzieję, że za tydzień też to będzie.

EDIT
A jednak pojawiła się już dzisiaj. Jeżeli uda się wynegocjować standardowe 30+50zł, to wychodzi średnio 40zł za 120 minut, a więc 33gr/minutę do wszystkich, no i 5zł za dwa darmowe numery. Takie coś mi odpowiada ;) Dam znać co z tego wyjdzie.

#347771  autor: szarzeski
 21 lip 2009, 14:38
witam.

da się coś negocjować przy abonamencie za 30 zł?? - oczywiście kokosów tu nie oczekuje, mam 1100 pkt era premia może da się z tego zrobić jakąś zniżkę na telefon??

#347781  autor: thonka
 21 lip 2009, 15:05
za 30zl jest ne40.
teoretycznie jest mozliwosc dostania 20zl na pierwszy rok, a potem 30zl na drugi. jak jest w praktyce ciezko powiedziec, bo mowiac szczerze jeszcze o takim przypadku nie slyszalem.

niestety punktow masz za malo by mowic o jakiejkolwiek znizce na telefon. jedyna sensowne opcje:

za 700 punktow 30 minut na 2 miesiace
za 1000 punktow mozesz wybrac sobie kupon elektroniczny 25zl na zakupy w salonach ery (kupic doladowanie i odsprzedac - chyba najlepsza opcja)
za 1200 punktow 60 minut na 2 miesiace
za 1500 punktow jest 10 minut miesiecznie na 12 miesiecy

wlasnie sprawdzilem tez doladowania - maja promocje i za 1000 punktow (zamiast 2000) jest doladowanie taktaka za 50zl.
sprzedac nawet za 45 - jest to zawsze jakas gotowka, ktora mozna przeznaczyc na telefon ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#347813  autor: marrcin
 21 lip 2009, 17:12
No i dzisiaj znowu zadzwonił Pan z "działu rezygnacji" okazało się że ten abonament za 75zł --> 220min do wszystkich jest z wymianą telefonu. Na i-boa nawet tej ofert nie mam bo jest za 90zł --> 220min z wymianą telefonu, czyli Pan specjalnie dla mnie jeszcze go obniżył o 15zł. Ale nadal jest fakt że na przeszkodzie stoi Nokia e51 gdzie w tym abo kosztuje 199zł, więc troche dla mnie drogo.
Czy macie jakiś pomysł na zbicie ceny tej noki :) No oprócz zwiekszenia abo na 90zł --> 280min do wszystkich i wtedy ta nokia za 1 zł :P
Nie posiadam żadnych punktów.

#347844  autor: matgym
 21 lip 2009, 19:15
Witam, chcialem sie was spytac czy jest sens czekac z przedluzeniem umowy az do urodzin ery? W tej chwili jakbym chcial wziac Nowa Ere 120 to mam 280 minut do wszystkich, czy ilosc minut zwiekszyla by sie w czasie trwania nowej promocji? Oczywiscie z tego co czytam watunki przedluzenia umowy musze negocjowac z dzialem utrzymania klienta ktory teoretycznie powinien mi zaoferowac 50% znizki na abo przez pierwszy rok oraz standardowa znizka 20zl przez kolejny? I jeszcze takie pytanie czy mozna jakos wynegocjowac zwiekszenie liczby pkt era premia? Bo w tej chwili mam 3700 a do znizki 150zl na tel brakuje mi 800pkt. Kiedys czytalem ze jest to mozliwe nie wiem jak jest teraz. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam!

#347848  autor: limakcki
 21 lip 2009, 19:37
Wiesz to zależy czy korzystasz z tych dodatkowych pakietów rodzinnych. Jeśli tylko zależy Ci na minutach do wszystkich to poczekaj do urodzin na pewno nie stracisz, a może telefony będą tańsze, a może będzie promocja na kupony zniżkowe. A jeśli podoba Ci się promocja rodzinna to bierz bo nie wiadomo co będzie we wrześniu. Co do punktów to nie dostaniesz więcej, ale możesz wymienić 3000pkt na 3 kupony taktaka, jak wymienisz przez internet lub automat BOA to za zamówienie każdego kuponu dostaniesz 100pkt czyli 3700-3000+300=1000 czyli wymieniasz ostatni tysiąc na ostatni kupon 50zł, czyli masz 4 kupony taktaka 50zł, jesli wystawisz je na allegro 40zł każdy to sprzedasz je w góra 2 dni i masz 160zł w gotówce, które możesz wykorzystać na telefon. Spiesz się bo promocja 1000pkt za kupon trwa do końca lipca.

#347916  autor: Radeonik
 22 lip 2009, 08:14
thonka pisze:za 30zl jest ne40.
teoretycznie jest mozliwosc dostania 20zl na pierwszy rok, a potem 30zl na drugi. jak jest w praktyce ciezko powiedziec, bo mowiac szczerze jeszcze o takim przypadku nie slyszalem.

niestety punktow masz za malo by mowic o jakiejkolwiek znizce na telefon. jedyna sensowne opcje:

za 700 punktow 30 minut na 2 miesiace
za 1000 punktow mozesz wybrac sobie kupon elektroniczny 25zl na zakupy w salonach ery (kupic doladowanie i odsprzedac - chyba najlepsza opcja)
za 1200 punktow 60 minut na 2 miesiace
za 1500 punktow jest 10 minut miesiecznie na 12 miesiecy

wlasnie sprawdzilem tez doladowania - maja promocje i za 1000 punktow (zamiast 2000) jest doladowanie taktaka za 50zl.
sprzedac nawet za 45 - jest to zawsze jakas gotowka, ktora mozna przeznaczyc na telefon ;)
ja dostalem znizke na telefonie zony: 20 zl 1 rok, 25 zl 2 rok w abonamencie nowa era 40 (70 minut) bylo to juz jakis czas temu prawie rok i byly inne stawki jak widac ale taka znizke mozna jak najbardziej uzyskac

#348012  autor: malony
 22 lip 2009, 15:18
witam
a wracajac do zmainy ceny w rodzinie to jezeli przedluzylem telefonicznie umowe kilka dni temu na warunkach 10 zl ale ma jeszcze przyjsc aneks do podpisania to mozna w tym momencie cos jeszcze zmienic?
jak nie to trudno a jak tak zawsze to 60 zl oszczednosci w rok czasu

aha
mi sie udalo wynegocjowac 12 miesiecy
ne60 za 30 zl
plus jeden miesiac 60 minut do ery plus na dwa miesiace po 40 minut do wszystkich i siec rodzina za 10 zl.. aha wzialem jeszcze do kompletu 500sms/mms do ery za 5 zl
pozdr
rafal

#348016  autor: krzemyk1981
 22 lip 2009, 15:50
malony,

jeżeli przedłużałeś telefonicznie to jedno jest pewne - możesz odstąpić od umowy i masz na to 10 dni od momentu podpisania umowy ( takie u nas prawo ;)

jak by nie było będziesz 120 pln w plecy więc możesz dzwonić i umawiać się od nowa

#348023  autor: torture
 22 lip 2009, 16:27
Właśnie dostałem propozycję:
Kod: Zaznacz cały
Proponuję jedną z taryf Nowa Era z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:*
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT 

Po skorzystaniu z oferty, w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu będzie Pan mógł aktywować poniższe Pakiety na warunkach promocyjnych:
-Sieć rodzinna - Grupa 3 osobowa za 5 zł: 2000 minut na połączenie wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu 
Do tego telefon za 1zł (bo i tak jest za 1zł). Jak widać, nie ma już 30zł przez rok, a potem 50zł. Takie coś mi pasuje, bo chcę mieć równe rachunki. Wychodziłoby 45zł za 2 darmowe numery i 120 minut. Teraz płacę 50zł za 40 minut do wszystkich + 100 do Ery i 2000 weekendy. Myślę, że to bardzo dobra oferta. Jeszcze przez telefon może bym wynegocjował te dwa pakiety 40min :)

#348072  autor: marrcin
 22 lip 2009, 21:11
Czy mi się wydaje czy era obniżyła ceny telefonów dzisiaj?

#348087  autor: Eeee
 22 lip 2009, 22:37
Witam.
Mam troszkę inne pytanie a właściwie dwa:
1. czy mogę w jakiś sposób skorzystać z oferty era rodzinna za 5zł z 3 osobami bez przedłużania umowy? Konczy mi sie dopiero w grudniu a juz teraz chetnie bym skorzystała :)
2. czy jest jeszcze opcja 200 minut do wybranej osoby za 10zł? bo na stronie rey niby widnieje ale mam wątpliwości, czy nie zastąpiła jej sieć rodzinna. Chciałabym skorzystać również z tej oferty bo łącząc rodzinną i 1 osobę za 15zł miałabym dokładnie to co potrzebuję a nie opłaca mi się brać rodzinnej do 4 osób bo wyjdzie drozej a tylu minut mi niepotrzeba :)

dzięki :smt008

#348097  autor: yellowfox
 22 lip 2009, 23:07
marrcin pisze:Czy mi się wydaje czy era obniżyła ceny telefonów dzisiaj?
Niet. Te same, przynajmniej oficjalnie na stronie

#348098  autor: malony
 22 lip 2009, 23:08
No i pieknie
przyszla faktura ..i widze na niej siec rodzina za 15 zl a nie za 10 zl tak jak obiecywal czlowiek z dzialu rezygnacji..aneks tez dotarl i teraz nie wiem co moge a co nie..jutro bede dzwonil i wyjasnial ale obawiam sie ze pojda w zaparte..
w aneksie przeczytalem jedna niepokojaca rzecz..(regulamin) ze mam prawo odrzucic aneks chyba ze juz mi uruchomili uslugi to nic nie moge zrobic..
niestety przy przedluzeniu przez telefon juz po 24 godzinach nowe uslugi byly odpalone i badz tu teraz madry
czy mge nie podpisywac aneksu i jeszcze raz negocjowac warunki bo ktos mnie w konia robi..co prawda wolabym zmiane na te 5 zl za rodzina ale jak i bedzie 10 zl to co wczesniej uzgodnilem zle nie bedzie..ale 15 nie chce bo nie tak sie umawialem
pozdr

#348099  autor: osachorzow
 22 lip 2009, 23:11
malony pisze:w aneksie przeczytalem jedna niepokojaca rzecz..(regulamin) ze mam prawo odrzucic aneks chyba ze juz mi uruchomili uslugi to nic nie moge zrobic..
to jest niezgodne z prawem jeśli przedłużałeś przez telefon. Może to jest regulamin dla osób podpisujących aneks w punktach ery albo po prostu bazują na niewiedzy abonentów co chyba kwalifikuje się do UKE/UOKiK...

#348101  autor: marrcin
 22 lip 2009, 23:29
Ja juz sam nie wiem o co w tym wszystkim chodzi:)
Dział rezygancji zaproponował mi za 75zł 220min do wszystkich i nokie e51 w cenie 199zł.
Natomiast na stronie głównej ery przy konfiguracji abo wychodzi mi ze te 220min jest w cenie 100zł i ta nokia za 1zł. To teraz nie wiem czy w ramach przedłużenia umowy zmniejszyli mi koszt abo do tych 75zł zamiast 100zł ale za to podwyzszyli mi cene telefonu?
Czy mogą tak zrobic? Czy powinni się trzymać cen telefonów przy kazdej taryfie jaka obowiązuje.
A może taryfa "Nowa Era 100" różni się czymś od "W rodzinie za darmo 100" minuty te same a ceny tel różne?
Proszę o POMOC

#348108  autor: osachorzow
 22 lip 2009, 23:43
marrcin pisze:A może taryfa "Nowa Era 100" różni się czymś od "W rodzinie za darmo 100" minuty te same a ceny tel różne?
to dwie różne Oferty oparte na tej samej taryfie ;) Dziś się zmieniły ceny telefonów dla nowych klientów, a dla stałych abonentów nie ;) widać kto dla ery jest ważniejszy ;)

#348117  autor: bannau
 23 lip 2009, 00:53
Witam. Ja również prosiłbym o poradę:

Ostatnią umowę podpisywałem we wrześniu - był to aneks z umowy listopadowej.

Miałem 4 pakiety:
- 100 do ery
- 40+40 do innych
- 2000 do zony
- 4000 dodatkowe minuty po wykorzystaniu darmowych
- abonament w wysokości 66 brutto
- telefon k800i za 199 chyba.

Na koncie premii mam obecnie ok 4200 pktów.

Boa dzwonilo do mnie juz chyba 5 razy, ciągle z tą samą ofertą:
- 220 minut za 70 czy 75 złotych....
- telefonu brak

Wydaje mi się, czy dają mi gorszą ofertę niż mam obecnie?

Potrzebuje ostatnimi czasy dużo dzwonić poza sieć. Oprócz żony nie ma osób w erze, do których bym dzwonił na tyle często, aby brać ich w rodzinę.

Ostatnio wymieniłem sobie telefon na TytnII, więc ewentualny wymieniony aparat sprezentowałbym żonie, która przedłużyła umowę bez telefonu. Jeżeli go nie będzie, kiedyś się kupi na allegro - swoją drogą, konsultant przez telefon mówił, że oferty z telefonem są mniej opłacalne - nadal ograniczają dopłaty do telefonów?
i to koniec.

Ktoś był ostatnio w podobnej sytuacji? jest szansa na lepszą ofertę? ile by mnie kosztowały darmowe minuty do żony? Jak można dobrze wykorzystać premie? Z tego co mi wiadomo, minuty schodzą po pakietach, co jest bardzo niezadowalające...

W związku z ich ofertą zastanawiam się nad nie tyle przeniesieniem się do innego operatora, co dokupienie prepaida albo malego abonamentu w orange. Cos da sie na tym zyskać? W sensie oszczędności oczywiście, a nie hazardu przed konsultantem.

Obrazek
Obrazek

#348118  autor: st.konsultant
 23 lip 2009, 01:04
malony pisze:No i pieknie
przyszla faktura ..i widze na niej siec rodzina za 15 zl a nie za 10 zl tak jak obiecywal czlowiek z dzialu rezygnacji..aneks tez dotarl i teraz nie wiem co moge a co nie..jutro bede dzwonil i wyjasnial ale obawiam sie ze pojda w zaparte..
w aneksie przeczytalem jedna niepokojaca rzecz..(regulamin) ze mam prawo odrzucic aneks chyba ze juz mi uruchomili uslugi to nic nie moge zrobic..
niestety przy przedluzeniu przez telefon juz po 24 godzinach nowe uslugi byly odpalone i badz tu teraz madry
czy mge nie podpisywac aneksu i jeszcze raz negocjowac warunki bo ktos mnie w konia robi..co prawda wolabym zmiane na te 5 zl za rodzina ale jak i bedzie 10 zl to co wczesniej uzgodnilem zle nie bedzie..ale 15 nie chce bo nie tak sie umawialem
pozdr
więc tak:) :

- jeżeli umowa jest na osobę prywatną i jest zamawiana kurierem to na bank możesz odstąpić od umowy w ciągu 10 dni
- przy ofercie z telefonem, oferta na koncie zmienia się w ciągu ok 24h od momentu wprowadzenia zlecenia do systemu. Więc praktycznie w każdym przypadku jest wcześniej zmiana niż dojeżdża kurier z aneksem. I tutaj trzeba być czujnym, bo jeżeli zdecydujemy się na odstąpienie od umowy to poprzednie warunki sprzed aneksu nie wracają automatycznie na konto. Trzeba zadzwonić do BOA i poprosić o powrót do poprzedniej taryfy. Można to zrobić dopiero po kilku dniach, tzn w momencie jak telefon i papiery wrócą do Ery.
- przy ofercie bez telefonu, warunki zmieniają się dopiero od momentu gdy kurier z podpisanym aneksem wróci do Ery. Ale przy odstąpieniu od umowy, także trzeba pamiętać, że stara taryfa nie wraca automatycznie.

[ Dodano: 2009-07-23, 01:08 ]
Eeee pisze:Witam.
Mam troszkę inne pytanie a właściwie dwa:
1. czy mogę w jakiś sposób skorzystać z oferty era rodzinna za 5zł z 3 osobami bez przedłużania umowy? Konczy mi sie dopiero w grudniu a juz teraz chetnie bym skorzystała :)
2. czy jest jeszcze opcja 200 minut do wybranej osoby za 10zł? bo na stronie rey niby widnieje ale mam wątpliwości, czy nie zastąpiła jej sieć rodzinna. Chciałabym skorzystać również z tej oferty bo łącząc rodzinną i 1 osobę za 15zł miałabym dokładnie to co potrzebuję a nie opłaca mi się brać rodzinnej do 4 osób bo wyjdzie drozej a tylu minut mi niepotrzeba :)

dzięki :smt008

1. bez przedłużania umowy sieć rodzinna tylko za 25zł.
2. w taryfie Nowa Era cały czas 200 minut z wybraną osobą kosztuje 10zł.

#348119  autor: thonka
 23 lip 2009, 01:56
malony pisze:przyszla faktura ..i widze na niej siec rodzina za 15 zl a nie za 10 zl tak jak obiecywal czlowiek z dzialu rezygnacji..aneks tez dotarl i teraz nie wiem co moge a co nie..jutro bede dzwonil i wyjasnial ale obawiam sie ze pojda w zaparte..
dzwon ;) konsultanci pracuja w CC 24h na dobe ;) niedawno jak przyszedlem do domu z wieczora (mama przedluzala jakos 2-3 tyg. wczesniej umowe) pytala sie mnie dlaczego ma naliczony abonament normalnie ne120 za 120zl, a nie za 60zl, pakiet 2000 min. do 5 osob za 30zl zamiast 15zl, tak jak miala miec i dlaczego na fakturze widnieje oplata specjalna 150zl (okazalo sie ze to za telefon, ktory zostal juz wczesniej oplacony w salonie), od ktorej oczywiscie odjeto saldo konta.

wszystko zostalo odkrecone o godzinie (uwaga!) 1 w nocy w milej atmosferze. na drugi dzien zadzwonil tylko konsultant z potwierdzeniem przyjecia reklamacji. dostalismy do domu oficjalne pismo od pani z dzialu reklamacji z wyjasnienami, oraz 1 m-c aktywnego juz pakietu gratis. oczywiscie powstala nadplata (sprobuj nie zaplacic tego co jest na fakturze...) wystarczyla, by miec jeden miesiac bez abonamentu ;)

[ Dodano: 2009-07-23, 02:01 ]
bannau pisze:Ktoś był ostatnio w podobnej sytuacji? jest szansa na lepszą ofertę? ile by mnie kosztowały darmowe minuty do żony?
2000 minut w sieci rodzinnej w 3 osoby miedzy soba (2000 min. kazdy) to obecnie koszt tylko 5zl.
oferta bez telefonu aktualnie tez nie zachwyca, choc jezeli sie wynegocjuje 50% znizki na pierwszy rok, to srednio wychodzi na to samo co bez telefonu.

czasem warto sobie wszystko przekalkulowac ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
  • Strona 266 z 318
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 318
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266