• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

#347129  autor: guzikowalbn
 17 lip 2009, 21:35
roni_ pisze:A wiesz, że nagrywanie rozmów bez wiedzy i zgody drugiej strony jest zabronione? Publikacja tym bardziej.
może i zabronione, ale oprócz publikacji na jakimś forum, nic z nagranym materiałem zrobić nie może,

jeśli nagrywany nie wyraził zgody na nagrywanie oczywiście,

chyba, że dzwoniący uprzedził konsula przed rozmową, że przeprowadzi z nim wywiad, a ten nie miał nic przeciwko. :D
Tak, to był dział techniczny.
w P4 poziom obsługi jest niewiarygodnie...niski. :|

#347934  autor: Marens
 22 lip 2009, 10:22
guzikowalbn pisze:w P4 poziom obsługi jest niewiarygodnie...niski. :|
Kod: Zaznacz cały
 Szczegóły zgłoszenia

Numer zgłoszenia: cenzura Data: 17-07-2009 Status: Zakończone
Kategoria: Rezygnacje Dotyczy numeru: cenzura
Kanał: WWW

Opis problemu

Odnośnie zgłoszenia cenzura. Nie będę zgłaszał usterek technicznych gdyż mija się to z celem. Poziom "olewania" klienta przez Was jest niesamowity. Usługi macie na BEZNADZIEJNYM poziomie 3G/2G Wrocław. Myślę że jakoś wytrzymamy do końca umowy i pożegnamy się Status zamknięcia: 19-07-2009 Data zamknięcia: 19-07-2009
Kod: Zaznacz cały
Komentarz zamknięcia: Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 17 lipca 2009 roku dotyczące udzielanych przez nas odpowiedzi. W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że jest nam przykro, że nie jest Pan zadowolony ze świadczonych przez nas usług. Nasza sieć dokłada wszelkich starań, aby Obsługa Klienta była na jak najwyższym poziomie. Dodatkowo chcielibyśmy zaznaczyć, że rozwiązanie każdego zgłoszenia, wiąże się z naszymi wewnętrznymi procedurami. Dlatego też mamy nadzieje, że poda nam Pan informację o jakie został Pan poproszony, wówczas będziemy mogli Panu pomóc. Informujemy o serwisie Play24 na stronie www.moj.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 może Pan również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, poczty elektronicznej, Punktu Sprzedaży lub dzwoniąc pod numerem 790 500 500. Z poważaniem, cenzura konsultant back office ds. obsługi klienta 
Ostatnio zmieniony 22 lip 2009, 16:53 przez Marens, łącznie zmieniany 2 razy.

#348008  autor: Otik
 22 lip 2009, 14:59
A co zrobić jeśli maile i telefony do BOK w Orange nie pomagają??Można złożyć jakąś skarge czy coś?Bo 3ci miesiąc walcze z nimi o zarejestrowanie ;numeru w programie Profit i wciąż dostaje bezsensowne odpowiedzi

#348028  autor: Marens
 22 lip 2009, 16:52
Marens pisze:Czekam z niecierpliwością na dzień kiedy będę mógł pójść na pocztę i wysłać pismo:
Rozwiązuje umowę na numery 790123xxx 790654xxx z zachowaniem 30dniowego okresu rozliczeniowego

Od moda: nie podawaj swojego numeru telefonu na Forum.
Nie zauważyłeś, że numery były wymyślone?
123456 oraz 654321?

#348221  autor: Ryszard Lubicz
 23 lip 2009, 14:47
Znowu zadzwoniłem do Multimo...Po raz setny. Faktur nie dostaję juz kilka miesięcy. I znowu to samo - zostały wysłane...Ja mówię - pani - ja takie gadki słyszałem już kilkanascie razy, to ja mam dzwonić i pytać , nalegać abyśćie przyjeli pieniądze ode mnie? A ona , że ona niewie, że to , że tamto...DNO.

Grażynko wybacz...

#348275  autor: osachorzow
 23 lip 2009, 20:46
Chciałbym pochwalić play: na reklamację z 27.05.2009 odpowiedzieli w zawrotnym tempie w dniu 21.07.2009 na play24 ;) oczywiście pocztą jeszcze nie przyszła - pewnie chcą żeby było równo 2 miesiące jak wyciągnę list ze skrzynki ;)

Za to bura należy się Erze, która na maila wysłanego wczoraj o północy odpowiedzieli dziś rano ;) No i orange, które zarejestrowało numer po wysłaniu karty rejestracyjnej mailem w około 24h... Ja się pytam jak można tak rozpieszczać klientów? ;)

#348375  autor: tomeke51
 24 lip 2009, 12:21
ja zas moge napisac cos o erze.
2 licpa zgłosilem u konsultanta chęc uruchomienia sieci rodzinnej - okazlo się ze jest problem techniczny. miał zostac usuniety w ciągu 5 dni. usłyge uruchomiono mi dopiero 21 lipca... w tym czasie dzwoniłem do nich kilka razy, pisalem maile i nic. zbywali mnie. jeden konsultant ktory od poczatku prowadzil moja sprawe okazal sie choc w porzadku gosciem a reszt dno... nie wiem co ci ludzie tam robia wogole ! na pytanie o usluge niektorzy nawet nie wiedziali jak i co. poporostu DNO !!!! mam tylko nadzieje ze nastepny kontakt z nimi bedzie dopiero przy koncu umowy..

#348446  autor: rogmaniek
 24 lip 2009, 17:16
tomeke51 pisze:ja zas moge napisac cos o erze.
2 licpa zgłosilem u konsultanta chęc uruchomienia sieci rodzinnej - okazlo się ze jest problem techniczny. miał zostac usuniety w ciągu 5 dni. usłyge uruchomiono mi dopiero 21 lipca... w tym czasie dzwoniłem do nich kilka razy, pisalem maile i nic. zbywali mnie. jeden konsultant ktory od poczatku prowadzil moja sprawe okazal sie choc w porzadku gosciem a reszt dno... nie wiem co ci ludzie tam robia wogole ! na pytanie o usluge niektorzy nawet nie wiedziali jak i co. poporostu DNO !!!! mam tylko nadzieje ze nastepny kontakt z nimi bedzie dopiero przy koncu umowy..
A jednak, ta dawna wysoka jakość obsługi klienta znacznie się chyba pogorszyła. Ktoś też tu pisał, że zatrudnili nowych ludków, którzy nawet nie znają promocji, itp. Cóż rozumiem, że nie wszystko od razu da się wiedzieć. Tylko takie zbywanie/olewanie klientów, to już nie ta Era :cry: Tak sobie myślę, że wiem, skąd z języka niemieckiego, z piątek zrobiły mi się znacznie gorsze oceny i dlaczego nie chciało mi się zrobić prezentacji na zaliczenie :lol: Cóż Szwaby z DT strasznie mnie do siebie zrazili polityką niszczenia marki Era w celu wydojenia z Polaczków ile się tylko jeszcze da, ech...

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#348595  autor: Marens
 25 lip 2009, 15:52
hahahahahaha

Dzwoniłem do Playa i chciałem się dowiedzieć jakie jest naliczanie w Chorwacji 30/30; 60/30; 60/60 i dowiedziałem się że jest promocja wraz z naliczaniem sekundowym 1/1 a koszt połączenia wychodzącego 1,60 a odbieranie 0,75zł na co ja się pytam czy to promocja przygotowana specjalnie dla mnie gdyż Chorwacja nie jest w UE. Tylko u nas jest taka promocja że Chorwacja należy do strefy 1 a ja na to ale gdyby Pani zerknęła jest to strefa 1B.
No tak, ale to jest we wszystkich sieciach w Polsce na co ja a to przepraszam nie wiedziałem wydawało mi się że jest 30/1 przy wychodzących oraz 1/1 przy przychodzących.

Też jest nowa promocja 5min kosztuje 7zł jak dzwonimy lokalnie Play-Play :-D (w Chorwacji)

Znalazłem, wyciąg z regulaminu:
a) Za połączenia głosowe wychodzące w roamingu międzynarodowym w ramach Strefy Euro
oraz ze Strefy Euro do Polski trwające do 30 sekund naliczana jest opłata w wysokości
połowy stawki minutowej, a następnie za kaŜdą sekundę w wysokości 1/60 stawki
minutowej.
b) Za połączenia głosowe przychodzące w roamingu międzynarodowym w Strefie Euro opłata
naliczana jest za kaŜdą sekundę połączenie w wysokości 1/60 stawki minutowej.
c) Połączenia nie wymienione w pkt. a) oraz b) naliczanie co 30 sekund.

Szkoda, że jak sobie sam nie znajdziesz to nikt Ci nie powie.

#348715  autor: Cyrrus
 26 lip 2009, 12:49
tomeke51 pisze: 2 licpa zgłosilem u konsultanta chęc uruchomienia sieci rodzinnej - okazlo się ze jest problem techniczny. miał zostac usuniety w ciągu 5 dni. usłyge uruchomiono mi dopiero 21 lipca...
Napisz w wolnej chwili mejla z reklamacją. Co prawda w końcu uporali się z tym, jakże arcytrudnym, zadaniem uruchomienia usługi, jednak prawie 20 dni opóźnienia to trochę sporo. Wysyłka mejla nic nie kosztuje, a zawsze jakiś dodatkowy bonusik się przyda ;)

A tak swoją drogą, nie wiem czy zauważyliście, że w przypadku Ery nagminne jest wypuszczanie na rynek produktów nie do końca przetestowanych.

Przykłady?
Czy ktoś pamięta jak wchodziła na rynek Era Firmowa/Era Domowa. Zajmując się wtedy kilkoma aktywacjami EF u mojego dawnego pracodawcy, co wtedy przeszedłem - makabra.
rogmaniek pisze:A jednak, ta dawna wysoka jakość obsługi klienta znacznie się chyba pogorszyła.
Popieram w 100%. Z tego co zauważyłem konsultanci ,,ożywiają się'' jedynie jak mogą coś nowego wcisnąć: nową aktywację, jakąś kompletnie niepotrzebną usługę itd. Kiedyś wyglądało to zupełnie inaczej.

#349069  autor: Spiite
 28 lip 2009, 11:58
Poprzedni mój wpis był o Plusie ale z racji przeniesienia numeru napisze teraz o Play.
Przeraziły i zraziły mnie poprzednie posty o Play ale musiałem zablokować kartę więc innego wyjścia nie miałem jak zadzwonić pod 790500500. Powitało mnie uprzejme Dzień dobry, w czym mogę pomóc. Konsultantka zwracała się do mnie per Pan czym byłem miło zaskoczony. Po podaniu numeru, moich danych(niestety nie pamiętałem kodu i nie miałem dowodu przy sobie ale na szczęście Pesel wystarczył co też uznaję jako plus) i wyjaśnieniu okoliczności utraty karty, miła dziewczyna zablokowała kartę.
Nie upłynęło 20min jak znalazłem telefon razem z kartą na drodze przy jeziorze. Po złożeniu telefonu do kupy, włączyłem go ale niestety wszystkie połączenia były już zablokowane. Więc drugi telefon do BOK-u. Tym razem powitał mnie mężczyzna równie grzecznie i oficjalnie jak poprzednio. Wyjaśniłem o co chodzi i po ponownym podaniu danych chciałem żeby kartę odblokować ale z góry uprzedził mnie, że niestety karta może nie zadziałać gdyż poprzednie zgłoszenie jest nadal aktywne. Powiedziałem trudno i zadzwoniłem dziś tak jak mi poradził.
W dniu dzisiejszym o godzinie 9 ponownie rozmawiałem z konsultantką która powitała mnie jak starego kolegę: "Co mogę dla Ciebie zrobić", jakoś strasznie mi to nie przeszkadzało ale uważam że rozmowy powinny być oficjalne bo jest to bardziej profesjonalne a firma zyskuję renomę. Pomijając to, po podaniu numeru telefonu i hasła które miałem przed sobą tym razem, w dwie minuty odblokowała mi kartę sim.
Wielbicielem Play nie jestem ani też przeciwnikiem bo Freshuje u nich 3 miesiące i na razie jest ok. Chcę tylko powiedzieć że po kilku postach o bardzo złych doświadczeniach z "pomocą" w Play, dużo z Was uogólniło i przekreśliło BOK. Dlatego tak się wynurzyłem, żeby dać promyk nadziei na załatwienie sprawy dla tych którzy będą zmuszeniu szukać tam pomocy.

#349126  autor: ciuchcia
 28 lip 2009, 16:16
ja mialem fajny motyw w salonie. Poszedlem z modemem gprs (baaardzo starym) z prosba o podanie danych do konfiguracji, zebym mogl sie laczyc przez karte Tak tak. Gosc najpierw nie byl w stanie zrozumiec co to jest co mu pokazuje (modem PCMCIA), potem dopytywal sie kilka razy czy ja chce internet w telefonie, czy na kompie. Ostatecznie stwierdzil, ze tak sie nie da :) Potem sam wpadlem na to ze wystarczylo wpisac w konfiguracje modemu dane z konfiguracji gprs z telefonu ;p A swoja droga lubie sie znecac nad dzialami technicznymi (sam kilka lat na infolinii technicznej pracowalem ;p )

#349348  autor: Cyrrus
 29 lip 2009, 16:54
ciuchcia pisze: A swoja droga lubie sie znecac nad dzialami technicznymi (sam kilka lat na infolinii technicznej pracowalem ;p )
Skoro pracowałeś, to stwierdzenie
ciuchcia pisze:lubie sie znecac nad dzialami technicznymi
nie mieści mi się w głowie...

Też w swoim życiorysie mam epizod na infolinii. Wiem jaki to ciężki kawałek chleba. Nie wiem za to czy się śmiać czy płakać nad głupotą takich stwierdzeń jak powyższe.
Oczywiście osoba reprezentująca operatora powinna posiadać wiedzę na temat produktów i usług, ale nie oszukujmy się, zawsze może znaleźć się ktoś, kto zaskoczy nas jakimś pytaniem.
W jednym zdaniu: chcesz być szanowany i traktowany jak poważny człowiek? Szanuj i traktuj jak powaznych ludzi innych!

#349350  autor: ciuchcia
 29 lip 2009, 16:58
Cyrrus pisze:ciuchcia napisał/a:
lubie sie znecac nad dzialami technicznymi
nie mieści mi się w głowie...
Znecac w tym przypadku oznacza domagac sie stanowczo rozwiazania mojego problemu. Problemy z ktorymi dzwonie zazwyczaj nie sa proste do rozwiazania, a zawsze trafiam na osobe niekompetentna - nie bede przez to dzwonil kilka razy - po prostu bede domagal sie rozwiazania problemu. Ostatnio gosc zaniemowil (a ja sie wscieklem) jak musialem komus na dziale technicznym tlumaczyc na czym polega przekierowanie portow (infolinia techniczna UPC). Czy to zle, ze dzwoniac na infolinie oczekuje pomocy :> ?

#349395  autor: roni_
 29 lip 2009, 21:25
W większości całkowicie się z tobą zgadzam ciuchcia, ale... to, że była to infolinia techniczna nie znaczy, że koleś musi znać się na przekierowaniu portów. On musi wiedzieć jak rozwiązać twój problem o ile mieści się W ZAKRESIE WSPARCIA infolinii. Może przekierowania portów w nim nie było.

Chociaż jak się zastanowić to jeśli była infolinia techniczna to jednak ta osoba powinna wiedzieć co to jest. Ale jak to zrobić już niekoniecznie.

#349441  autor: tomeke51
 30 lip 2009, 08:15
Cyrrus pisze:Napisz w wolnej chwili mejla z reklamacją. Co prawda w końcu uporali się z tym, jakże arcytrudnym, zadaniem uruchomienia usługi, jednak prawie 20 dni opóźnienia to trochę sporo. Wysyłka mejla nic nie kosztuje, a zawsze jakiś dodatkowy bonusik się przyda ;)
oj kolego napisałem napisałem ! nie szczedziłem w słowach.. dostałem 80 minut dodatkowych w ramach przeprosin hehe :twisted:
ale fakt faktem ze malo jest ludzi konkretnych w BOA ! nie tylko w erze ale w orange to samo !
bo mam tam 3 numer... porazka ale to może kiedyś napisze jak konsultant potrafil 2 krotnie wpisać zle numer do opcji " wybrany numer i weeekndy " - podkresle ze ten sam konsultant hehe :)

#349452  autor: maniek
 30 lip 2009, 09:33
Wiadomo ze wszedzie sa jakies kwiatki mniejsze lub wieksze. Z reguly konsultanci korzystaja z gotowcow i procedur. Znecanie sie nad dzialem technicznym to juz jest raczej problem z glowa zglaszajacego a nie internetu. Co to jest przekierowanie portow to technik powinien wiedziec ale na pewno nie wchodzi to w zakres pomocy klientowi np. netii lub tp.Od tego sa google i inne. Ostatnio napisalem @ do upc w sprawie faktury. Odpisali ze maja 14 dni na odpowiedz. Termin minal a odpowiedzi brak. Kiedys kontaktowalem sie z tp. Konsultant nie wiedzial jak zmienic zakres kodowania w liveboxie. Posiedzialem nad tym troszke i sam zmienilem :wink:

#349454  autor: tomeke51
 30 lip 2009, 09:43
maniek, tak masz racje każdy może się mylić ... ale zauważ jedno ! nie spotkałem nigdy konsultanta, który mi powiedział - wie pan co myliłem się - przepraszam !
kazdy nawet wtedy gdy nie ma racji stara się czymś wykręcic zeby tylko nie było że czegoś nie wie - i to najbardziej mnie irytuje ! jesli czegoś nie wiem nie staram sie komuś pomóc na siłe bo to bez sesnu - i tak włąśnie ludzie sobie wyrabiają opinie o konsultantach ! każdy ma prawo do pomyłki - ale trzeba umieć się do niej przyznać ...

#349456  autor: maniek
 30 lip 2009, 09:51
tomeke51 ja duzo nie dzwonie na infolinie i jeszcze nie zdarzylo mi sie by konsultant wprowadzil mnie w jakis powazny blad. Ale co prawda to prawda, do bledu trzeba umiec sie przyznac a niewielu na to stac.

#349566  autor: ciuchcia
 30 lip 2009, 22:07
roni_ pisze:W większości całkowicie się z tobą zgadzam ciuchcia, ale... to, że była to infolinia techniczna nie znaczy, że koleś musi znać się na przekierowaniu portów. On musi wiedzieć jak rozwiązać twój problem o ile mieści się W ZAKRESIE WSPARCIA infolinii. Może przekierowania portów w nim nie było.

Chociaż jak się zastanowić to jeśli była infolinia techniczna to jednak ta osoba powinna wiedzieć co to jest. Ale jak to zrobić już niekoniecznie.
skoro mam zagwarantowane, ze porty nie sa blokowane przez operatora, a wystepuje sytuacja, ze zostaly zablokowane porty. Jest to z cala pewnoscia problem techniczny ze strony operatora (a tak naprawde sadze, ze celowe dzialanie ze wzgledu na duzy ruch na okreslonych portach), wiec wydaje mi sie, ze jest to w zakresie wsparcia infolinii. Ale tu juz troche odbiegamy od tematu ;p chodzi przeciez o telefony komorkowe ;)
  • Strona 8 z 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8