Witam,
bedę bardzo wdzięczny za wstazanie oferty (abo, mix lub prepaid), w której bede mogł najtaniej dzwonić i sms'owac z Polski do Portugalii (połączenia i sms'y międzynarodowe - nie roaming!).
Czy są jakieś oferty obniżające koszty połączen i sms'ów z wybranym 1 numerem z UE (Portugalia)?
Zrobiłem dziś "tour" po kilku salonach w Katowicach (era, plus, play i orange) i jestem porazony brakiem wiedzy i kompetencji pracujących tam osób... na zadane przeze mnie pytanie wytrzeszczali oczy i nikt bez sprawdzenia w internecie nie potrafil od razu udzielic odpowiedzi... dla niektorych pojecie połączenia roamingowe i miedzynarodowe to to samo...

najbardziej rozbawił mnie jeden z pracowników ery (koles mial moze z 19 lat) pracujący w jednej z galerii handlowych - wmawial mi, ze od taryfy abo 85zł bede mogl tanio rozmawiac z UE - po wykorzystaniu pakietu minut rowniez minuty do UE beda za 49gr, a smsy za 20gr

jak uparlem sie, ze to niemozliwe to rozpaczliwie szukal w kompie i po dluszej chwili podal mi cene minuty 49gr

a smsa 57 gr

calkowite pomieszanie z poplątaniem.... kto zatrudnia takich ludzi ???

na dowidzenia powiedzialem mu jakie sa ceny polaczen i smsow miedzynarodowych w erze w abo i poprosilem o imie i nazwisko - a niech chlopak dzis nie spi... moze czegos sie przynajmiej nauczy
to taki przydlugi wywod o moich perypetiach dnia dzisiejszego... nic sie konkretnego nie dowiedzialem... nikt mi nie pomógl... jedyne pozytywne slowo moge powiedziec o pani z plusa, ktora merytorycznie ze wszyskich osób byla najlepiej merytorycznie przygotowana...
na koniec dodam, ze jestem w trakcie przenoszenia numeru do Mbankmobile (oferta 19gr - z kodem promocyjnym) z era tak tak (11lat użytkowania)...
Dzięki za kazdą wskazówkę jak najtaniej kontaktować się z Portugalią...