• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #347352  autor: rogmaniek
 19 lip 2009, 13:20
Dzisiaj, zgodnie z moją manią telefonii komórkowej, przeglądałem znów stare reklamówki naszych operatorów komórkowych na YT. Co ciekawe znalazłem, wyszukując reklamy Plusa, filmik zamieszczony 1 lipca 2009r., podpisany "już wkrótce". Oferta, jeśli byłaby prawdziwa, moim zdaniem, byłaby atrakcyjna, ech. I coś mi się wydaję, że będzie na infrastrukturze PTC, bo "mowa" o kanałach CB albo Centka, bo wspomniano o SIMinteligent. Oj jakbym chciał, aby PTC znów pokazała klasę, ale to pewnie jakiś wirtualny opek. Co o tym sądzicie? Niech to będzie Era Idealnych Plusów- let's Play :-D A oto link: http://www.youtube.com/watch?v=CHCAsB6ixdM

[ Dodano: 2009-07-19, 13:23 ]
Ceny chyba niezłe, bo niby w sieci 10 gr/min. i tylko 1gr/SMS bez pakietów! A poza 25gr/min. i 15gr/SMS. I zastanawiający jest tekst: "a do Play drożej"- skąd my to znamy :mrgreen: Tylko pytanie czy to będzie prawda?!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#347354  autor: Marens
 19 lip 2009, 13:27
Wygląda mi to na ściemę.

#347361  autor: lukaszw
 19 lip 2009, 14:13
Wystarczy przeczytać w opisie profilu:

O mnie: Zielono to fikcja. Nie ma takiej sieci. Istnieje
Zawsze chciałem móc dostosować swoją ofertę pod siebie.
Teraz mogę. W snach. I na youtube. Kreuję zakłamaną rzeczywistość, karmię się złudzeniami, udaję ruchy wyimaginowanej, wielkiej korporacji, starając się nie za bardzo odrywać od rzeczywistości.

#347380  autor: Marens
 19 lip 2009, 15:20
To nie czasy Idei "zrób to sam"
Rozmowy nocą za 0,24zł w Erze były za 0,29zł a do wszystkich jakieś 2-3zł

#347388  autor: davvid
 19 lip 2009, 15:50
Pewnie, że ściema! Za dobrze brzmi jak na polskie realia.

#347391  autor: dominik920
 19 lip 2009, 16:52
Mi też się wydaje że to ściema, poza YT ani świtu ani widu o tej ofercie nawet google nic nie wyszukuje a filmik może zrobić każdy a poza tym brak lektora nie świadczy dobrze zwłaszcza jak go szukaja przez YT, jednak jakby weszła ta oferta to była by niezła konkurencja w kierunku Play Fresh.

#347461  autor: tajniak
 19 lip 2009, 22:46
Pierwszy film HD, który nie zacina mi na YT. xD

[ Dodano: 2009-07-19, 22:48 ]
Co to było Idea "Zrób to sam"?

#347477  autor: express100
 20 lip 2009, 02:54
Można było wybrać wybrać 3zniżki z:
1. Sieć Idea - taniej o 30% z naliczaniem sekundowym od początku rozmowy
2. SMSy - za 17 gr. z VAT do sieci Idea, poza sieć za 38 gr.
3. Wybrane numery - do 40 % taniej
4. Poza Szczytem - codziennie od 20.00 - 8.00 taniej o 40 %
5. Weekendy - w weekendy i święta taniej aż o 50 %
6. Po Pierwszej Minucie - po pierwszej minucie połączenia taniej o 25%.

Najczęściej wybierane przez użytkowników Idea POP trójki zniżek w taryfie Zrób To Sam to:
* Zniżki 1, 2, 3 - połączenia od 0,71 PLN z VAT z naliczaniem sekundowym; SMSy - 0,17 w sieci; 0,38 poza sieć Idea
* Zniżki 1, 2, 5 - połączenia od 0,60 PLN z VAT z naliczaniem sekundowym; SMSy - 0,17 w sieci; 0,38 poza sieć Idea
* Zniżki 2, 4, 5 - połączenia od 0,51 PLN z VAT z naliczaniem minutowym; SMSy - 0,17 w sieci; 0,38 poza sieć Idea
* Zniżki 1, 2, 4 - połączenia od 0,71 PLN z VAT z naliczaniem sekundowym; SMSy - 0,17 w sieci; 0,38 poza sieć

Najprościej jest ustawić zniżki wysyłając SMSa na numer 1155 o treści: WYBIERAM ZNIZKI spacja trzy cyfry odpowiadające numerom zniżek np. WYBIERAM ZNIZKI 123.

Jak na tamte czasy to była fajna oferta :wink:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#347480  autor: Barciur
 20 lip 2009, 06:07
dominik920 pisze:Mi też się wydaje że to ściema, poza YT ani świtu ani widu o tej ofercie nawet google nic nie wyszukuje a filmik może zrobić każdy a poza tym brak lektora nie świadczy dobrze zwłaszcza jak go szukaja przez YT, jednak jakby weszła ta oferta to była by niezła konkurencja w kierunku Play Fresh.
przeciez juz lukaszw zacytowal ze autor pisze ze to sciema. :|

#347482  autor: rogmaniek
 20 lip 2009, 08:21
lukaszw pisze:Wystarczy przeczytać w opisie profilu:

O mnie: Zielono to fikcja. Nie ma takiej sieci. Istnieje
Zawsze chciałem móc dostosować swoją ofertę pod siebie.
Teraz mogę. W snach. I na youtube. Kreuję zakłamaną rzeczywistość, karmię się złudzeniami, udaję ruchy wyimaginowanej, wielkiej korporacji, starając się nie za bardzo odrywać od rzeczywistości.
Nio tak :P Cóż, rzeczywiście do myślenia powinien mi dać dopisek Zielono GSM. Przecież używanie "tylko" GSM, przez operatora komórkowego, nawet tego wirtualnego, to chyba mały obciach :lol: Cóż, muszę jednak przyznać, że autor dość dobrze "dobrał" ceny, zwłaszcza stawki poza sieć. Patrząc na spadający MTR i ceny esków osiągalne choćby we Play Fresh czy Era Heyah (musiałem dodać ERA :-D ), a nawet w "starym" Nowym Simplusie po 6 miesiącach, ceny wydawały się dość "przyziemne" :roll:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!