• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #347033  autor: Pablo-1986
 17 lip 2009, 10:48
Witam! Od pewnego czasu mam problem. Jak tylko telefon zaloguje się do sieci macierzystej Play to po pewnym czasie znika logo operatora i pojawia się komunikat o braku dostępu do sieci. Czy to może być spowodowane tym,że sieć testuje nowy nadajnik w pobliskim mieście (10 km w linii prostej od mojej wsi), ponieważ wcześniej łapałem sygnal na max 3 kreski z miasta Żary i Żagań (lubuskie). A jak sprawdzam w jaką sieć telefon jest zalogowany pokazuje mi 2G Play i zasięg na 4 kreski z 5 możliwych.

Dobry humor podstawą dnia.

#347050  autor: Patryk_
 17 lip 2009, 13:18
Identyczna sytuacja była jakiś czas temu w Bieruniu na Śląsku.
Zasięg 2G był,telefony się logowały do stacji,ale nie było do niej podpiętej transmisji,co skutkowało brakiem dostępu do usług.
Kto nie przełączył manualnie na Plusa,miał głuchy telefon przez kilka dni :P

#347053  autor: Pablo-1986
 17 lip 2009, 13:41
Teraz to już wogóle nie widzi Playa. Jadę obecnie na roamingu Plusa.

Dobry humor podstawą dnia.

#347063  autor: Marens
 17 lip 2009, 16:10
W roamingu plusa też często zdarza się brak dostępu do sieci przeważnie w miejscach gdzie jest zapchany BTS Plusa.
 #347268  autor: despera
 18 lip 2009, 20:08
Pablo-1986 pisze:Witam! Od pewnego czasu mam problem. Jak tylko telefon zaloguje się do sieci macierzystej Play to po pewnym czasie znika logo operatora i pojawia się komunikat o braku dostępu do sieci. Czy to może być spowodowane tym,że sieć testuje nowy nadajnik w pobliskim mieście (10 km w linii prostej od mojej wsi), ponieważ wcześniej łapałem sygnal na max 3 kreski z miasta Żary i Żagań (lubuskie). A jak sprawdzam w jaką sieć telefon jest zalogowany pokazuje mi 2G Play i zasięg na 4 kreski z 5 możliwych.

z tym egsm play to jest tak iz czasem przygaszą BTS bo dostawiają inna i muszą zgrać częstotliwości i kanały aby się bidule nie zagłuszały...

#347284  autor: kwistas
 18 lip 2009, 21:36
Ja miałem taki przypadek na stacji GPRSowej Plusa, telefon śmigał, aż pokazało mi się brak dostępu do sieci, pokazało się to na 6 sekund potem pojawiło się PLAY. Na zasięgu Playa jeszcze nie miałem takiego przypadku, ale na roamingu Plusa to może z 5 razy tak miałem.