• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #346789  autor: szalonyfacet
 15 lip 2009, 19:05
Witam.

Szukałem na google, szukałem w wielu miejscach i dlatego załozyłem ten temat , bo stanęły naprzeciw siebie dwa stwierdzenia, Stąd też moje pytanie:

Czy przekierowanie SMS w Play JEST możliwe, czy NIE?

Słyszałem, że Play jako jedyna sieć w Polsce umożliwia przekierowanie smsów ???

A może to nie jest sprawa sieci, tylko softu, jakaś aplikacja na symbianie.
Więc jeśli ktoś z was korzysta, bądź korzystał z przekierowania sms( Ludzi, którym się wydaje, bądź słyszeli gdzieś tam proszę o powstrzymanie się od odpowiedzi).

*500 mówi jasno, że nie ma takiej możliwości( jednakże tu biorę poprawkę na wiedzę specjalistyczno-techniczną w BOK:P).

Dlatego Konkretna odpowiedź poparta faktami z życia i najlepiej instrukcją jak to uczynić , bo przecież o to tu chodzi , by to działało u mnie :]

Pozdrawiam. z góry dziękuję za odpowiedź.

#346795  autor: elrond
 15 lip 2009, 19:28
W przypadku takich usług, jeśli sieć jej nie obsługuje to tym bardziej nie pomoże jakiś program. Czasem są przecież różne funkcje w telefonach, jak np. sms via gprs które nie działają bo żaden operator tego sprzętowo/softwerowo nie wspiera.

Nigdy nie słyszałem o takiej możliwości.

[ Dodano: 2009-07-15, 19:33 ]
A jednak nie szukałeś dobrze w google, a ja miałem błędne informacje :wink:

Aplikacja SMS Forwarder -> Klik!

I po polsku -> Klik!
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 19:34 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#346799  autor: tomko111
 15 lip 2009, 19:33
szalonyfacet, w żadnej sieci nie ma możliwości przekierowania SMSów, nawet w Playu.

#346857  autor: despera
 15 lip 2009, 22:46
tomko111 pisze:szalonyfacet, w żadnej sieci nie ma możliwości przekierowania SMSów, nawet w Playu.
... ale gdyby się miało dostęp do "centrali" to by było to wykonalne.... dla "mas" jest nieopłacalne - no chyba że by kasowali więcej za "przekierowanie"