• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 264 z 318
  • 1
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 318

#346680  autor: limakcki
 15 lip 2009, 08:42
maxbike pisze:że też Ci się chce wypisywać te tasiemce i jeszcze myślisz, że konsultaant będzie porównywał, wręcz analizował swoją ofertę z Play :lol:
Na forum masz wyraźnie napisane co możesz maksymalnie dostać, jeżeli Ci to odpowiada załatwiasz to w ciągu jednej rozmowy z BOA, jeśli Ci to nie odpowiada przechodzisz do innej sieci. Więcej i tak Ci nie dadzą niż na forum jest powiedziane. Chyba tracisz czas..
thonka pisze:jezeli rzeczywiscie nie satysfakcjonuje Cie oferta bez telefonu w takim ksztalcie to nie zawracaj sobie glowy tylko zmien siec, bo nic lepszego nie dostaniesz. aktualnie w erze nie oplaca sie zostawac osobom, ktore potrzebuja minut do wszystkich sieci, a nie chca zadnych uslug w sieci (darmowy nr itd.).
zgadzam się w 100% z przedmówcami, nie wysilajcie się to nie są żadne negocjacje, oferta jest jedna dla wszystkich a nie indywidualna, nie ma żadnej analizy konta i premii za staż. A i śmieszą mnie ludzie którzy twierdzą, że 4 lub 6 lat w sieci to jest tak długoletni abonent :-D

#346683  autor: bora1410
 15 lip 2009, 09:04
Ile przed koncem umowy pojawia sie oferta przedluzeniowa dla biznesu. Dzwonili z hotline i oferowali niewiele. Przelaczyli mnie do dzialu rezygnacji. Porozmawialem z milym czlowiekiem i powiedzial ze teraz nie moze mi dac znizki na Nokie E66. Przy abo 90 netto mogl ja dac za 639 zl bodajze. Ale powiedzial jesli bym zadzwonil po 18 sierpnia (umowe mam do 17 listopada) to on mi da ta sluchawke za 1 zl. Teraz nie moze bo nie ma jakiejs tam w stsytemie specjalnej oferty dla mnie, ze za wczesnie ogolnie. Do tego 350 minut do Ery i 350 do wszystkich. Czy to dobra oferta? Rachunki mam srednie ok 170zl. W erze od 10 lat.

#346690  autor: maniek
 15 lip 2009, 09:34
limakcki pisze:zgadzam się w 100% z przedmówcami, nie wysilajcie się to nie są żadne negocjacje, oferta jest jedna dla wszystkich a nie indywidualna, nie ma żadnej analizy konta i premii za staż. A i śmieszą mnie ludzie którzy twierdzą, że 4 lub 6 lat w sieci to jest tak długoletni abonent
Popieram. Widac wakacje sie zaczely i niektorym sie zaczyna nudzic. Skoro w erze jest tak zle to dlaczego niektorzy chca przedluzac umowy z ta firma. Na forum od dawna wiadomo co mozna wynegocjowac przy podpisaniu aneksu. Jeden telefon zalatwia wszystko. Ciekawe co sobie mysla konslutanci czytajacy emaile typu; jak mi nie dacie tyle co w play to odchodze :D
thonka pisze:aktualnie w erze nie oplaca sie zostawac osobom, ktore potrzebuja minut do wszystkich sieci, a nie chca zadnych uslug w sieci (darmowy nr itd.).
To prawda, najwiecej to chyba teraz orange bez telefonu daje(nie liczac polaczen do play). Szkoda tez ze telefoniczna okazja jest juz od 35zl, wczesniej od 20zl byla.

#346691  autor: torture
 15 lip 2009, 09:42
@maxbike
W sumie to nie wiem, nie zależy mi na jakimś zabójcy, bo i tak nie będę większości bajerów używał. A co byś proponował poszukać za te 400zl? W sumie 5310 jest za 99zl (-50zł z punktów, więc 50zł) i na allegro po 550 chodzą. Fajnie też by było jakby C510 był za 49zł chociaż ;) Można poczekać, cennik pewnie się zmieni w sierpniu.

#346696  autor: adriaanek
 15 lip 2009, 10:00
Mam dwa numery - jeden w abonamencie play drugi w abo Ery ;)

Mam rozkminę, co by bylo jakbym przeniósł numer z ery do play i jednocześnie też z play

do ery ;)

Ciekawe jakie pakiety i promocje dostałbym od ery i play jako przechodzący :)

Może lepiej bym na tym wyszedł niż podpisując nowe aneksy ?! ;)

#346745  autor: maxbike
 15 lip 2009, 14:43
adriaanek
właśnie wyżej ktoś pisał, że ludziom nudzi się w wakacje :lol:

torture pisze:@maxbike
W sumie to nie wiem, nie zależy mi na jakimś zabójcy, bo i tak nie będę większości bajerów używał. A co byś proponował poszukać za te 400zl? W sumie 5310 jest za 99zl (-50zł z punktów, więc 50zł) i na allegro po 550 chodzą. Fajnie też by było jakby C510 był za 49zł chociaż Można poczekać, cennik pewnie się zmieni w sierpniu.
Nie liczyłbym na spadki cen w nowym cenniku.

Co do wyboru telefonu to każdy lubi co innego :)
Mniej więcej w tej cenie biorąc pod uwagę SE to model C702 - ze względu na wyraźny, dość rozsądnej wielkości ekran.

5310 też jest całkiem przyzwoita, choć z Nokii wybrał chyba 6500 Slide:

http://allegro.pl/item680392395_nokia_6 ... siecy.html

też ze względu na większy wyświetlacz, ale też ogólny wygląd.

Tak jak wspomniałem to co podoba się mi, nie musi podobac sie Tobie :) Oba telefony wymagają wzięcia przykładowo tego Solida B2100 na sprzedaż i dopiero później mógłbyś z tych pieniędzy kupić te modele, bo w ofercie Ery sa w nieciekawych cenach.

#346772  autor: limakcki
 15 lip 2009, 17:06
adriaanek, wyjedź odpocznij na jeziorem jakimś albo morzem :mrgreen:

#346790  autor: torture
 15 lip 2009, 19:12
maxbike pisze:Nie liczyłbym na spadki cen w nowym cenniku.
2 lata temu wziąłem SE K550 za 49zł, a dwa dni później cennik telefonów się zmienił (wciąż ta sama promocja, po prostu aktualizacja cen) i był już za 1zł.

Wracając do wyboru modelu, to chyba aż tak nie chce mi się kombinować. Poza tym nie lubię mieć komputera w telefonie. Wystarczy, że ma odtwarzacz mp3, aparat, żeby zrobić zdjęcie od czasu do czasu i tyle. Myślę, że G502 z ekranem QVGA o przekątnej 2 cali powinien wystarczyć :)

Jeszcze jedno mi się przypomniało. Kolega z roku mówił mi już ze 4 razy, jak to on zawsze walczy z Erą. Już całej rodzinie i kolegom w pracy tak załatwiał dobre aneksy. Mówił, że od razu dzwoni i każe się przełączać gdzieś, gdzie może zerwać umowę i przenieść numer. Wg tego, co mówił zawsze udało mu się wynegocjować niższą cenę za telefon, słuchawkę BT gratis i jakiś tam lepszy abonament. W sumie nie jest tego typu facet, co by kit wciskał, więc... może dać mu zadzwonić do BOA jako ja i zobaczymy co z tego wyjdzie? :)

#346793  autor: adriaanek
 15 lip 2009, 19:23
cieżko pracuje od 8 do 18 :) wiec nie mam czasu na wczasy :P i wcale mi sie nie nudzi ;P

#346812  autor: kowcio
 15 lip 2009, 20:29
limakcki pisze:adriaanek, wyjedź odpocznij na jeziorem jakimś albo morzem :mrgreen:
adriaanek pisze:cieżko pracuje od 8 do 18 :) wiec nie mam czasu na wczasy :P i wcale mi sie nie nudzi ;P
Panowie, chyba Wam się tematy pomyliły. Trzymajmy się tematu.

#346853  autor: maxbike
 15 lip 2009, 22:10
torture pisze:
maxbike pisze:Nie liczyłbym na spadki cen w nowym cenniku.
2 lata temu wziąłem SE K550 za 49zł, a dwa dni później cennik telefonów się zmienił (wciąż ta sama promocja, po prostu aktualizacja cen) i był już za 1zł.

Wracając do wyboru modelu, to chyba aż tak nie chce mi się kombinować. Poza tym nie lubię mieć komputera w telefonie. Wystarczy, że ma odtwarzacz mp3, aparat, żeby zrobić zdjęcie od czasu do czasu i tyle. Myślę, że G502 z ekranem QVGA o przekątnej 2 cali powinien wystarczyć :)

Jeszcze jedno mi się przypomniało. Kolega z roku mówił mi już ze 4 razy, jak to on zawsze walczy z Erą. Już całej rodzinie i kolegom w pracy tak załatwiał dobre aneksy. Mówił, że od razu dzwoni i każe się przełączać gdzieś, gdzie może zerwać umowę i przenieść numer. Wg tego, co mówił zawsze udało mu się wynegocjować niższą cenę za telefon, słuchawkę BT gratis i jakiś tam lepszy abonament. W sumie nie jest tego typu facet, co by kit wciskał, więc... może dać mu zadzwonić do BOA jako ja i zobaczymy co z tego wyjdzie? :)
Miesiąc może 2 miesiące temu była dość znaczna podwyżka cen... SE C702 był telefonem może za 1zł w NE60, zdrożał średnio o 200zł, była zmiana na gorsze. Nie wiesz o tym bo prawdopodobnie nie śledziłeś forum, ale zapewniam Cię ceny telefonów zmieniają się na gorsze i to czasami dość drastyczne zmiany.

A co do negocjacji aneksu to sam wiesz z forum co możesz uzyskać.
Dzwoń do IBOA i poproś o połączenie z Działem Utrzymania Klienta lub Działem Rezygnacji i tam powiedz, że chcesz przedłużyć umowę i na jakich warunkach i obstawaj przy tych warunkach... Bardzo często zgadzają się "od strzała" i masz po problemie... Jesteś duży chłopak, więc dzwoń sam! :lol: Będziesz miał doświadczenie na przyszłość.

#346856  autor: Pochi
 15 lip 2009, 22:36
maxbike pisze:Miesiąc może 2 miesiące temu była dość znaczna podwyżka cen... SE C702 był telefonem może za 1zł w NE60, zdrożał średnio o 200zł, była zmiana na gorsze. Nie wiesz o tym bo prawdopodobnie nie śledziłeś forum, ale zapewniam Cię ceny telefonów zmieniają się na gorsze i to czasami dość drastyczne zmiany.
2/3 miesiące temu EURO było po 4,50 dziś 4,30
2/3 miesiące temu DOLAR było po 3,40 dziś po 3,00
Myślę że nie powinniśmy się spodziewać dalszych wzrostów cen.

#346881  autor: thonka
 16 lip 2009, 01:31
2/3 miesiące temu EURO było po 4,50 dziś 4,30
2/3 miesiące temu DOLAR było po 3,40 dziś po 3,00
Myślę że nie powinniśmy się spodziewać dalszych wzrostów cen.
tego nie bylbym taki pewien. zlotowka byla w miare stabilna na poziomie 4,5zl przez dluzszy czas, a ceny telefonow i tak lecialy w gore zwlaszcza w erze.
teraz trzeba bedzie doliczyc rosnace koszty transportu jak zreszta co wakacje... trzeba tez pamietac, ze operatorzy niektore zapasy maja jeszcze z czasow gdy euro bylo po 4,6zl i napewno nie puszcza tego w cenie 10% nizszej.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#346886  autor: maxbike
 16 lip 2009, 09:32
I co też jest znaczące sami operatorzy dążą do tego, żeby przede wszystkich świadczyć usługi, a sprzedaż telefonów traktują drugoplanowo. Zwyczajnie chcą żeby jak najwiecej osób przedłużało bez telefonu...

#347179  autor: mlodyheniek
 18 lip 2009, 11:52
Ja dostałem przed chwilą NE200 za 150 zł przez całą umowę... To chyba maksymalny upust, prawda?

#347207  autor: thonka
 18 lip 2009, 14:15
mlodyheniek pisze:Ja dostałem przed chwilą NE200 za 150 zł przez całą umowę... To chyba maksymalny upust, prawda?
chyba raczej nie...
mozna dostac 100zl na pierwszy rok, a potem drugi za 170zl co daje srednia na poziomie 135zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#347223  autor: DiAbOlO
 18 lip 2009, 15:30
torture pisze:Ktoś widzi jakąś zmianę tutaj oprócz daty (13.07) i wiersza z cenami abonamentów?
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf
Jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, ale podwyższono ceny (np. Nokia E51 w Nowa Era 60 jest teraz za 499 zł <wcześniej za 299> , a w 80-ce za 299 zł <wcześniej za 169>).

...:::DiAbOlO:::...

#347226  autor: maniek
 18 lip 2009, 15:40
thonka pisze:mozna dostac 100zl na pierwszy rok, a potem drugi za 170zl co daje srednia na poziomie 135zl.
a mozna skorzystac z takiej opcji jesli mialo sie do tej pory nizszy abo?

#347227  autor: klimasz
 18 lip 2009, 15:42
bora1410 pisze:Ile przed koncem umowy pojawia sie oferta przedluzeniowa dla biznesu. Dzwonili z hotline i oferowali niewiele. Przelaczyli mnie do dzialu rezygnacji. Porozmawialem z milym czlowiekiem i powiedzial ze teraz nie moze mi dac znizki na Nokie E66. Przy abo 90 netto mogl ja dac za 639 zl bodajze. Ale powiedzial jesli bym zadzwonil po 18 sierpnia (umowe mam do 17 listopada) to on mi da ta sluchawke za 1 zl. Teraz nie moze bo nie ma jakiejs tam w stsytemie specjalnej oferty dla mnie, ze za wczesnie ogolnie. Do tego 350 minut do Ery i 350 do wszystkich. Czy to dobra oferta? Rachunki mam srednie ok 170zl. W erze od 10 lat.

zapytaj się ile mogą dać Ci zniżki na to ja dostałem 15% w taryfie Firma na 24 miechy jakbyś dostał taką samą miałbyś ok 400zł w kieszeni ;)
  • Strona 264 z 318
  • 1
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 318
  • 1
  • 262
  • 263
  • 264