Witajcie, mam pewien problem otóż mój wuja wyjechał do niemiec do pracy na 3m-ce i zapomniał włączyć romingu na granicy i teraz nie może dzwonić ze swojej komórki, czy istnieje jakiś sposób żeby uruchomić roming przebywając już za granicą, lub czy da się kupić jakaś kartę operatora zagranicznego (niemieckiego) by chodził na telefonie z blokadą simlock plusa. Z góry dzięki za odpowiedź
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
No a nie działają za granicą kody USSD?Wyłączyć wystarczy GPRS chyba,że masz Twó Profil to nie musisz.Skorzystaj w Plus online gdzieś i włącz roaming.
Jak mają działać jak człowiek zasięgu w roamingu nie ma bo nie włączył roamingu?fenix189 pisze:No a nie działają za granicą kody USSD?
To samo co wyżej. Nie wejdzie w E-BOK bo nie dostanie kodu jednorazowego wysyłanego na telefon.fenix189 pisze:Skorzystaj w Plus online gdzieś i włącz roaming.
Jedyna szansa to dzwonić z Polski pod 2601 i może konsultant łaskawie włączy, ale wątpię...
Nie.przemb pisze: w zwiazku z tym czy jak się kupi karte vodafon de to czy bedzie ona chodzić na telefonie z simlockiem plusa?
Sugeruje zastosowac ww wspomniane rozwiazanie z telefonem do BOK i moze zdalnie wlacza.
Ewentualnie wyslac karte poczta do PL. Tu niech ktos aktywuje i odesle poczta

W 10 dni sie wyrobicie

W Plusie maja naprawdę dziwną politykę z tym aktywowaniem i dezaktywowaniem, dlatego. Poza tym jak połączysz się za granica z Internetem, to oni na tym nie stracą, tylko Ty. Trochę dziwne. Bo albo masz GPRS, albo roaming. Tak samo powiedziałbym, że co ma piernik do wiatraka. Na pocieszenie widać, że w nowej platformie już nie ma takich paradoksów. Ale też powinni z tymi pakietami zrobić porządek.kwistas pisze:Swoja drogą, dlaczego Plus nie może aktywować roamingu tak jak reszta? Czyżby ich system na to nie pozwalał? Czy chcą uniknąć połączeń z internetem za granicą kraju?
Na nowych taryfach jest aktywowany automatycznie.kwistas pisze:Swoja drogą, dlaczego Plus nie może aktywować roamingu tak jak reszta?
Stara platforma na to nie pozwalała i tyle. Po prostu Plus ileś tam lat temu zakupił taki system bilingowy i tyle. Nie ma tu żadnej filozofii. Simplus to najstarszy pre-paid w Polsce to i platforma kupiona najwcześniej, zapewne stąd takie rozwiązania.
Jak wyjechał na 3 miesiące to sugerowałbym aby wysłał jakimś poleconym piorytetem kartę sim do Polski ty byś aktywował Twój profil i roaming.
Co do platformy Polkomtela to mają bardzo udany e-bok. Może i jest przestarzały ale stabilny w porównaniu z Orange/Playem
[ Dodano: 2009-07-14, 22:49 ]
Co do platformy Polkomtela to mają bardzo udany e-bok. Może i jest przestarzały ale stabilny w porównaniu z Orange/Playem
[ Dodano: 2009-07-14, 22:49 ]
Wystarczy sama karta SIM, można zarejestrować przez ebok.przemb pisze:no to nic z tego nie wyjdzie bo nawet jak bym chciał zarejestrować kartę to i tak jest potrzebny numer karty a ten po 3 latach użytkowania się mojemu wujowi starł
Znalazłem sie kiedyś za granicą z MixPlusIII w identycznej sytuacji. Miałem jeszcze poprzednią platformę (nie tę najnowszą) i po prostu przed wyjazdem zapomniałem wyłączyć GPRS i włączyć roaming. Zawsze pamiętałem, ale raz się zdarzyło. Podałem potrzebne dane mojego konta bratu, który potem zadzwonił na 2601 i odpalili mi roaming zdalnie.
Tutaj jak numer nie jest zarejestrowany to może być problem. Najprościej tak jak ktoś pisał bedzie wysłać wujkowi świeży starter z aktywnym roamingiem.
Tutaj jak numer nie jest zarejestrowany to może być problem. Najprościej tak jak ktoś pisał bedzie wysłać wujkowi świeży starter z aktywnym roamingiem.
kowcio, roaming i GPRS w Plusie gryzą się przez starą platformę, i tak jest od bardzo dawna, a czy to zmienią? Nie mam pojęci. A to aktywowanie i dez.. przez to jest takie a nie inne, ale wiem, że dawno dawno temu jak można było zrobić debet na simplusach to rekordziści nabili po kilkadziesiąt tysięcykowcio pisze:W Plusie maja naprawdę dziwną politykę z tym aktywowaniem i dezaktywowaniemkwistas pisze:Swoja drogą, dlaczego Plus nie może aktywować roamingu tak jak reszta? Czyżby ich system na to nie pozwalał? Czy chcą uniknąć połączeń z internetem za granicą kraju?