• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #346355  autor: tomko111
 13 lip 2009, 18:22
Cześć,

Może ktoś z pracowników Playa, albo i nie będzie mi w stanie pomóc, bo ręce odpadają. ;-)

Zakładam nowy temat, ponieważ ciągle mam problem z przeniesieniem numeru z Orange (Firma) do Play (również firma).

Problem polega na tym, że dnia 16 czerwca podpisałem umowę przez doradcę firmowego - jedna wizyta, dostałem telefon, tymczasową kartę sim. Ogólnie mam czekać na przeniesienie numeru.

Play (podobno, albo i nie) dnia 23 czerwca wysłał do Orange wniosek o rozwiązanie umowy wraz z przeniesieniem numeru. Z ciekawości dzisiaj dzwonię do Orange, aby dowiedzieć się na kiedy wyznaczyli datę oddania numeru, dowiedziałem się, że nie otrzymali żadnego pisma od Playa, proponowali abym skontaktował się z P4 i to też uczyniłem. W Playu uświadomili mnie, że pismo na pewno zostało wysłane i mam kontaktować się z Orange.

Moje pytanie: Co teraz mam robić? Dzwonię do Orange to odsyłają mnie do Playa i vice versa, to jest takie odbijanie piłeczki, które nie ma końca.

Chciałbym szybko sprawę rozwiązać bo 26 lipca rozpoczyna się kolejny okres rozliczeniowy w Orange - już ostatni, a nie chciałbym jeszcze być w tej sieci przez miesiąc (wiadomo - miesięczny okres wypowiedzenia umowy).

Dzięki za pomoc. :wink:

#346359  autor: bledos
 13 lip 2009, 18:49
Jeśli rzeczywiście jest tak, że Play nie przesłał wniosku, tym samym w Orange będziesz jeszcze co najmniej 1 okres rozliczeniowy, ze względu na okres wypowiedzenia (które siłą rzeczy powinno iść razem z wnioskiem o przeniesienie). Jeśli zależy Ci na tyle, że możesz przesłać nr tel, to zapraszam na PW, sprawdzę status wniosku i dam znać jak to wygląda od strony Play.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#346363  autor: tomko111
 13 lip 2009, 19:04
PW wysłane :)

#346501  autor: cudny
 14 lip 2009, 12:57
procedury trochę trwają więc cierpliwości, zły moment wybierasz na ucieczkę, teraz w ofercie biznesowej przy przedłużaniu masz 2 miesiące za złotówkę a dodatkowo na próbę pakiet mobilnego internetu i nawigację navifon także za zeta

#346510  autor: tomko111
 14 lip 2009, 13:37
cudny, i po co mi to? W Playu mam za 25zł miesięcznie 90 minut do wszystkich sieci, z neta nie korzystam, z nawigacji również, a 2 miesiące to za mało.

#346544  autor: matig89
 14 lip 2009, 15:42
zwlaszcza ze oprocz tego w playu jest teraz tez 3 miesiace 0 zł

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#347544  autor: dj krysta
 20 lip 2009, 14:49
tak ale w orange to jest w abonamencie firmowym a w playu w zwykłym...