• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #322029  autor: baran090
 09 mar 2009, 21:23
Witam zamierzam kupić sobie ten oto telefon (LG KP500) i prosiłbym użytkowników o wypowiedzenie się na jego temat.Telefon biorę w mixie a więc nie mam pieniędzy na wybór innych
Zależy mi na :
*jakości dźwięku
*czułości wyświetlacza
*awaryjności
*jakości wykonania
*szybkości telefonu

[ Dodano: 2009-04-18, 20:11 ]
ponawiam

[ Dodano: 2009-04-18, 20:12 ]
ponawiam

[ Dodano: 2009-04-18, 20:12 ]
ponawiam
Ostatnio zmieniony 09 mar 2009, 21:27 przez baran090, łącznie zmieniany 1 raz.

#330229  autor: zck
 19 kwie 2009, 19:03
KP 500 to poprawione KU 990, z mniejszym aparatem oraz trochę cieńsze,

- jakość dźwięku: dobra, na słuchawkach na głośniku głośniej niż w KU990

- czułość wyświetlacza: wymaga przyzwyczajenia, tak jak we wszystkich telefonach, do zwykłych operacji wystarczy palec, jak chce się bawić rozpoznawaniem pisma to oczywiście rysik jest. Aby skasować tekst nie trzeba naciskać klawisza C na obudowie jak w KU tylko na wyświetlaczu jest, to poprawili też.

- awaryjność: mam go chwile i na razie działa, pawie na pewno elektronika to 99% KU990 bo funkcje te same i działanie jedynie aparat mniejszy i nowsze oprogramowanie.

- Jakość wykonania, w KU990 klapka zakrywająca gniazdo ładowania była w postaci przesuwanej a w KP500 jest zaślepka wyjmowana paznokciem co mnie trochę irytowało, nie wyjmuje się do końca tylko wysuwa i obraca. Bez ekspertów mogę stwierdzić że 60% użytkowników to po urywa ale w sumie to tylko zakrywa gniazdo a nie ozdoba. Reszta bardzo ciekawie leży w dłoni, inaczej KU990 (bardziej pewnie) a tutaj nie czuć grubości ale nie narzekam.

- szybkość telefonu: no działa, nie widzę przycinania, animacje są płynne podczas przeciągania no i prawie wszystkie informacje itd są animowane. Puszczenie mp3 i przełączenie się na coś innego nie obciąża telefonu.

Na początku mając w ręce KU990 a w drugiej KP500 żałowałem że nie wiozłem sobie KU, ze względu na aparat, z drugiej strony ile ja to tych zdjęć będą robić :D Nie jest najgorzej.

#334230  autor: szczupak90
 09 maja 2009, 11:12
Jako, że zostałem tu przekierowany przez moderatora to muszę się wtrącić do tematu.

Również interesuje mnie ten telefon, lecz mimo dokładnej wypowiedzi użytkownika zck nadal nie wiem jak sprawuje się w tym modelu internet wraz z aplikacją opera mini.

Bardzo bym prosił o odpowiedź.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#346014  autor: aggaata
 11 lip 2009, 23:04
Chciałabym się dowiedzieć jak ustawić w telefonie funkcję ukrytego numeru?

#346072  autor: jab
 12 lip 2009, 11:08
aggaata pisze:Chciałabym się dowiedzieć jak ustawić w telefonie funkcję ukrytego numeru?
Chodzi o pokazywanie Twojego numeru kiedy dzwonisz?
To Ustawienia >> ustawienia połączeń >> [na samym dole] Ustawienia wspólne >> Wyślij mój numer - i tu wybierasz wł., wył., lub ustawia sieć (to jest domyślne).

#346354  autor: Chomiczeq
 13 lip 2009, 18:12
jab pisze:
aggaata pisze:Chciałabym się dowiedzieć jak ustawić w telefonie funkcję ukrytego numeru?
Chodzi o pokazywanie Twojego numeru kiedy dzwonisz?
To Ustawienia >> ustawienia połączeń >> [na samym dole] Ustawienia wspólne >> Wyślij mój numer - i tu wybierasz wł., wył., lub ustawia sieć (to jest domyślne).
Oczywiście jescze zależy w jakiej jesteś sieci przykładowo w orange na karte nie mamy możliwości zastrzezenia numeru (o ile nie jest zarejestrowany), natomiast w heyah, numer można zastrzec przez stronę www .

www.LGcenter.pl - Najwieksze forum o telefonach LG
KM900.eu -Profesjonalny support Telefonu LG KM900 Arena