harv24, szansa jest zawsze... ale musisz się liczyć że coś może się nie udać... mój starter play odebrany w piątek (w tym dniu era miała zwolnić numer, więc w nocy powinien się zalogować do play) ciągle milczy... (chyba) zgłosiłem to telefonicznie w OK, bo koleś nie potwierdził przyjęcia tylko się rozłączył... witamy w play!
[ Dodano: 15-07-2009, 14:44 ]
jako że od piątku karta sim nie zalogowała się do sieci dziś postanowiłem trochę podzwonić po operatorach aby się dowiedzieć co się dzieje i tak:
play twierdzi, że jak era nie zwolniła numeru 10.07 (tak jak miała) i wysłał zapytanie 10.07 czemu tak się nie stało (chyba kłamią, bo jeśli miała zwolnić to chyba w nocy z 10 na 11, chyba że play cofnął się w czasie i/lub wiedział że w nocy nie zadziała i wysłał wcześniej), a potem wysłali 12.07 ponaglenie ale nic era nie odpowiedziała...
era twierdzi, że dopiero dziś play wysłał wszystkie potrzebne dokumenty (tak akurat jak dziś dzwoniłem... chociaż wczoraj zgłaszałem sprawę w OK play więc może się połapali że nie wysłali dokumentów i to dziś zrobili) i dopiero dziś w nocy numer zostanie zwolniony...
czy wy też macie wrażenie, że każdy z operatorów kłamie i zwala winę na drugiego? ach ten cudowny kraj nad wisłą...

jestem ciekaw czy faktycznie w nocy numer łaskawie zadziała... chyba wolałem już przenoszenie w tydzień ale płynne, a nie takie sytuacje, że numer przez prawie tydzień jest nieaktywny

choć akurat w przypadku tego numeru nie jest to wielki problem...