Witam
Ja mam jak dotąd doświadczenia jedynie z BOK playa. Przez 6 lat byłem w plusie i ani razu nie miałem powodu kontaktować się z bokiem
Co do Playa to muszę powiedzieć, że są wyjątkowo niekompetentni. Kupowałem dwa abonamenty przez neta. Przy pierwszym dostałem paczkę kurierem zgodnie z instrukcją wykonałem aktywację i........ cisza. Zupełnie nic się nie działo.
Dawaj dzwonić z innego telefonu na BOK wyjaśnić co i jak.
Co połączenie to inna odpwiedź, z których najbliższa prawdy była "... nie wiem dlaczego numer się nie aktywował"
Poza tym jeszcze się dowiedziałem, że system się butuje co 24 godziny i po tym czasie telefon się aktywuje - oczywiście nie aktywował się.
Potem że w systemie jest wszystko w porządku i prawdopodobnie uszkodzony jest telefon. W między czasie była jeszcze wersja z walniętą kartą sim, no cuda wianki
Oczywiście wszystko to było bzdurą. Prada byłą taka, że kurier musiał dostarczyć do nich podpisaną przeze mnie umowę i wtedy numer był aktywowany.
Przy drugiej umowie byłem już mądrzejszy i po aktywacji online spokojnie czekałem na rzeczywistą aktywację

.
Potem jeszcze miałem przeboje z fakturami - nie naliczali mi należnych rabatów promocyjnych. Sprawę zgłosiłem - dostałem info że już wyjaśnione i już będzie wszystko w porządku, nawet wystawili fakturę korygującą. Po czym po tygodniu kolejna faktura byłą znowu źle naliczona.
Tym razem po czterech zgłoszeniach, które zostały bez odpowiedzi wysłałem pismo z moimi żalami na co otrzymałem bardzo miły list od jakiejś pani kierownik z przeprosinami i deklaracją że sprawa jest ostatecznie załatwione i tak też się stało. Ale niesmak mały pozostał.
Co do Plusa to mam jedno dosyć ciekawe spostrzeżenie. Jak poszedłem wypowiedzieć umowę (PLUS Tesco w Gliwicach na Łabędzkiej) to zaraz na drugi dzień zadzwonili do mnie z ery czy nie jestem zainteresowany ich super ofertą abonamentową. Nigdy wcześniej przez 6 lat nikt do mnie nie zadzwonił z taką propozycją, a ja w przypadki nie wierzę.
Myślę, że mój numer został sprzedany, lub przekazany zaprzyjaźnionej osobie z Ery.
Czy ktoś miał może taki przypadek czy to tylko ja jestem takim szczęśliwcem?